Şarkıcıyken oyuncu oldular

Güncelleme Tarihi:

Şarkıcıyken oyuncu oldular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyada yeni trend, şarkıcıların oyunculuğa merak sarması... Mikrofon başında güzel sesiyle milyonları büyüleyen sanatçılar, elde ettikleri bu başarıyla yetinmiyorlar. Hatta oyunculuk onlar için zaman zaman albümler yapmaktan, konserler vermekten daha fazla önem taşıyor. Tabii bu sayede sinema dünyası da yeni yüzler kazanıyor...

Mariah Carey

El attığı her işi en iyi şekilde yapmak isteyen Mariah Carey, sinema oyunculuğu da ciddiye aldı. Genç ve güzel sanatçı ‘‘Bachelor’’( Bekar) isimli filmde bir opera sanatçısını canlandıracaktı. Carey, çekimlere geçilmeden önce bir süre oyunculuk dersleri bile aldı. ‘‘Ben nasılsa ünlü bir şarkıcıyım, rol yapmayı öğrenmeme gerek yok’’ düşüncesine kapılmadan, sanki bundan sonra sadece oyunculuk yapacakmış gibi rolüne hazırlandı.Albümleriyle listeleri zorlarken filmleriyle de kendinden söz ettirmeye kararlı.

Alanis Morisette

Kendine özgü sesiyle son yıllarda büyük yankı uyandıran Alanis Morisette, şarkıcıların oyunculuğu denemelerinin yeni bir trend olmadığı kanısında. Genç sanatçı, Hollywood'un altın döneminde pek çok şarkıcının oyunculuğu seçtiğini ve de çok başarılı olduğunu vurguluyor. Morisette'in ilk oyunculuk denemesinde hayli zorlandığı kesin. Kevin Smith'in yeni filmi ‘‘Dogma’’da Tanrı'yı canlandıran sanatçı, Tanrı'yı kendi anlayışına ve görüşüne göre canlandırdığını söylüyor.

Teoman

Şarkıcılıkta henüz yeni olmasına rağmen, albümleriyle büyük hayran kitlelerine seslenen Teoman, 2000'in ilk günü vizyona girecek olan Sinan Çetin'in ‘‘Romantik’’ adlı filminde de başrollerden birinde oynuyor. Amacı sinemada da başarılı olmak.

Whitney Houston

Ünlü sanatçı, şarkıcılıkta kendini kanıtladıktan sonra Kevin Costner'le birlikte bir de ‘‘Bodyguard’’ isimli sinema filmi çevirdi. Büyük gişe rekorları kıran bu filmde kendi gibi dünyaca ünlü bir şarkıcıyı canlandıran Houston, yakaladığı başarıdan sonra birkaç film daha çevirdi ancak hiçbiri ilki kadar başarılı olamadı.

Madonna

Çılgın şarkıcı Madonna, uzun bir süreden beri oyunculuğu denemek istiyordu. Evita müzikali, Madonna için iyi bir fırsat oldu. Önümüzdeki mart ayında ‘‘The Next Best Thing’’ isimli filmde de başrol oynayacak. Madonna'nın başarısını filmlerinde hep kendini canlandırmasına bağlayanlar da var.

Özcan Deniz

Özcan Deniz şarkıcılıktan sonra önce Esin Moralıoğlu ile birlikte ‘‘Yalan mı’’ dizisini çevirdi. Ardından, Şevval Sam'la başrol oynadığı ‘‘Aşkın Dağlarda Gezer’’ ile oyunculuğunu kanıtlama çabası içine girdi.

Ayşegül Aldinç

Şarkıcı olarak kendini kanıtlayan Aldinç, televizyon dizilerinde de oynayarak oyunculuğunu geliştirdi. Özellikle Tarık Akan'la oynadıkları tarihi eser ve arkeoloji üzerine kurulmuş diziler büyük sükse yaptı.

Courtney Love

Rock'n roll kraliçesi Love, sinema oyuncusu olmaya alıştı ve yavaş yavaş müzik dünyasından kopuyor. Hollywood'a yerleşen sanatçı, 15 yaşındayken bir stüdyoda gardıropçuluk yaparken oyunculuğa ilgi duymuş. Love ile müzikten konuşmak isteseniz de o hemen yeni çevireceği filmlerden sözetmeye başlıyor. Sinema oyunculuğunu benimseyen sanatçı yönetmenlik yapacağını da açıkladı. Love'ın ‘‘Epitome Productions’’ adlı bir de film şirketi var. Sanatçı bu film şirketinin özellikle kadın oyunculara yeni olanaklar sağlayacağını belirtiyor.

Gloria Estefan

Ünlü şarkıcı Estefan'ın oyunculuğu seçen şarkıcılara ilişkin önemli bir gözlemi var.: ‘‘Müzik dünyasında isim yapmış kişilerin kendilerini bir oyuncu olarak kabul ettirebilmeleri daha güçtür. İzleyiciler şarkıcıları tanırlar, onlar hakkında belirli düşüncelere sahiptirler. Oyunculuğa heveslenen kişinin izleyiciye kendini değişik bir kimlikle kabul ettirmesi kolay değildir. Ben zor olanı başardığımı sanıyorum.’’

Estefan, ‘‘Music of the Heart’’ isimli filmde baş rolleri Meryl Streep ile paylaştı.

Atilla Taş

Şarkıcılığı çok yeni, oyunculuğu ondan yeni... Atilla Taş, şu sıralar ‘‘Zilyoner’’ dizisiyle hayranlarına hayran ekliyor ve hayatından çok memnun gözüküyor. Ama sanatçı, yeni kaset çalışmalarını da hiç aksatmıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!