Zika Asya'ya da sıçradı Çin'de virüse rastlandı

Güncelleme Tarihi:

Zika Asyaya da sıçradı Çinde virüse rastlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 10:30

Güney Amerika başta olmak üzere tüm Amerika kıtasını korkutan ve Avrupa'da önlemler alınan Zika virüsü Asya kıtasına da sıçradı. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua Çin'de de Zika virüsü görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

34 yaşında ve Güney Amerika'yı ziyaret eden bir Çinli'de görülen virüs Çin'in Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komisyonu tarafından teyit edildi.

Zika virüsü görülen kişinin, Venezüella seyahati dönüşünde 5 Şubat’ta seyahat esnasında baş ağrısı, ateş ve baş dönmesi belirtilerinin görüldüğü ifade edildi.

VÜCUT SICAKLIĞI NPRMALE DÖNMEYE BAŞLADI

Zika Asyaya da sıçradı Çinde virüse rastlandı

Hastanın, karantina altına alındığı ve tedavisinin sürdüğü kaydedilirken, hastanın vücut sıcaklığının normale dönmeye başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

İlk kez 1947’de Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüsü taşıyan sivrisinek türü Aedes’in, Kanada ve Şili hariç Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü belirtiliyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Haberin Devamı

Zika Asyaya da sıçradı Çinde virüse rastlandı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) son verilerine göre, Zika virüsü 2007-2016 arasında toplam 44 ülkede görülürken, 33 ülkede salgın şeklinde belirdi. Zika virüsünden en fazla etkilenen ülke olan Brezilya’da yetkililer, salgının büyüklüğü nedeniyle virüs vakalarını saymayı bıraktı. Salgının ortaya çıktığı 2015’ten bu yana ülkede 497.593 ila 1 milyon 482 bin 701 Zika vakasının görüldüğü tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!