'Yüzünü görünce herkes çok şaşıracak'

Güncelleme Tarihi:

Yüzünü görünce herkes çok şaşıracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 00:00

Türkiye'nin 5'inci yüz nakilli hastası 27 yaşındaki Recep Sert'in pazartesi günü yoğun bakımdan çıkarılacağı, tahminen 15 gün sonra da aynaya bakabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan yüz nakli ameliyatının ardından, 8 gündür yoğun bakımda tedavi gören Recep Sert'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, çok başarılı bir ameliyatın ardından iyi bir yoğun bakım sürecinin olduğunu böyledi. Prof. Dr. Ünal, "Böyle sevindirici haberlerle karşınıza çıkmak çok güzel. Eminim Recep Sert'in yüzünü görünce herkes şaşıracaktır" dedi.
Ameliyata katılan ve yoğun bakım sürecini takip eden Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Cengiz de, Recep Sert'in yoğun bakımdan çıkabilecek duruma geldiğini belirterek, "Kendisi beslenme, ilaçlarının uygulanması, temizlenmesi ve bakımı gibi daha uygun şartlarda yapılabilmesi amacıyla yoğun bakımdadır. Bir olumsuz gelişme olmaması halinde Pazartesi günü çıkarmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

OPERASYON BÖYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ / Foto Analiz

'GÜZEL BİR YÜZ OLDU'


Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, cerrahi olarak ilk 10 günün riskli olduğunu hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Yoğun bakımda çıktıktan sonra çok rahatlayacağız. Ödemleri oldukça geriledi. Makineye bağımlı değil, yardım almadan nefes alabiliyor. Yakınlarını camdan gördü. Su içmeyi, oturmayı ve servise çıkartmamamızı istiyor. Ödemleri tamamen indikten sonra, yani 15 gün sonra aynaya bakacaktır. Yüzün tamamını nakletmemiz bir avantajdı. Bizce güzel bir yüz oldu. Yakınları çok beğendiler. Zaten daha iyi olsun diye yapılan bir ameliyattı. Ödemleri tamamen inince kendisi de çok beğenecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!