Yumurta Sivilce Yapar Mı? Haşlanmış Ya Da Tavada Yumurta Yemek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Yumurta Sivilce Yapar Mı Haşlanmış Ya Da Tavada Yumurta Yemek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:20

Sabah kahvaltıları başta olmak üzere günün birçok saatinde yumurta yeme şansı bulunmaktadır. İnsanların yumurtayı çok sevdiği bilinmektedir. Bunun yanında en yararlı ve doyurucu besinler arasında yumurta ilk başlarda gelmektedir. Yumurta sivilce yapar mı? Haşlanmış ya da tavada yumurta yemek sivilce çıkarır mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Yumurta içeriği bakımından oldukça yararlı bir yiyecek olarak görülmektedir. Bundan dolayı sofralarda sıklıkla yumurta tüketildiği bilinmektedir. Hatta sağlık için düzenli olarak yumurta yemek gerektiği de söylenmektedir. Ancak insanların aklında önemli bir soru bulunmaktadır. Bu soru yumurtanın sivilce yapıp yapmadığı ile alakalıdır. 

Yumurta Sivilce Yapar mı? 

Yumurta, çikolata, kuruyemiş ve bunlar gibi bazı yiyeceklerin birçok kişide alerji yaptığı bilinmektedir. Bunların başında sivilce oluşumuna yol açtıkları görülmektedir. Özellikle yumurtanın sıkça tüketilen bir yiyecek olduğu herkesçe bilinmektedir. Lezzetli ve faydalı bir yiyecek olması yumurtayı ön plana çıkarmaktadır. Fakat yumurta tüketimi herkeste olmasa da bazı kişilerde sivilce yapabilir. 

Haberin Devamı

Haşlanmış ya da Tavada Yumurta Yemek Sivilce Çıkarır mı? 

İnsanların öncelikle yumurtaya karşı alerjileri olup olmadıklarını tespit etmeleri gerekmektedir. Yani yumurtanın sivilceye yol açtığı bu durum herkeste olmayabilir. Zaten çevremize baktığımız zaman oldukça fazla bir yumurta tüketimi olduğu görülmektedir. Yumurta herkeste sivilce yapsaydı eğer bu kadar çok tüketimi olmazdı. Bundan dolayı yumurta sivilce yapar diye düşünüp tüketmemek çok yanlıştır. 

 Yumurtaya karşı alerjisi olan kişilerin dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü yumurtanın haşlanmış veya tavada yapılması fark etmeyebilir. Çeşitli nedenlerden dolayı haşlanmış veya tavada yapılan yumurta sivilceye neden oluşturabilir. 

Yumurtanın Sivilce Yapma Nedenleri 

- İnsanlar tavuk üretimi yaparken daha çok verime ulaşmak için hormon takviyeleri yapmaktadırlar. Tavuklara hormon içerikli yemler verilmesi ile bunlar tavukların yumurtalarına geçer. Bu durumda o yumurtayı yiyen kişide bundan etkilenebilir. Böylelikle ciltte sivilce oluşumu ortaya çıkacaktır. 

- Günümüzde tavukların bakımı için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler ile tavuğun hastalıktan kurtulması amaç edinilmektedir. Bunun için tavuğa çeşitli ilaçlar verilebilir. Doğal olarak verilen antibiyotik türü ilaçlar yumurta geçer ve oradan da yumurtayı yiyen kişinin vücuduna geçer. Buda vücudun bağışıklığını etkileyerek sivilceye neden olabilir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!