Yeni yıla gözlüksüz girin!

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla gözlüksüz girin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 11:15

SMILE lazer tekniği ile siz de gözlüklerinizden kurtulabilirsiniz. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, “SMILE lazer miyop ve astigmat tedavisinde kapalı teknik ile uygulanan minimal invaziv bir tedavi yöntemidir” diyor.

Haberin Devamı

MİYOP VE ASTİGMAT TEDAVİSİNDE SMİLE LAZER TEKNİĞİ

“SMILE (Small Incision Lenticule Extraction), lazer görme bozuklukları tedavisinde üçüncü nesil lazer tedavisi olarak kullanılan yeni bir tekniktir. SMILE lazerin sahip olduğu avantajlar arasında korneanın en üst tabakasında herhangi bir değişiklik oluşturmamasıdır. Diğer lazer göz tedavilerinde ilk aşamada flep adı verilen bir kapakçık oluşturulması gerekir. Bu durum ameliyattan sonra hastalarda ortalama 8 saat kadar süren ağrı, batma ve sulanma gibi yan etkilere yol açabilir. Flep adı verilen bu kapakçık ameliyattan ardından genellikle tam olarak kaynamaz. Gözünde kırma kusuru olan pek çok hastamız yalnızca LASIK cerrahisindeki flep uygulamasından endişelendiği için lazer tedavisi olmaktan kaçınır. Bunun dışında diğer lazer tekniklerinde bazı hastalara kornea inceliği, bazı hastalara ise göz kuruluğu nedeniyle lazer tedavisi uygulanamaz.”

Haberin Devamı

Yeni yıla gözlüksüz girin

SMILE LAZER GÖZ CERRAHİSİNİN FAYDALARI

 “SMILE lazer teknolojisi son 5 yılda geliştirilen yeni bir tekniktir. Bu tekniğin sağladığı en önemli avantaj kornea çatısına hiçbir şekilde etki etmemesidir. Kapalı teknikle yalnızca 2 mm’lik bir kesi içerisinden kornea içerisindeki lentikül denilen dokunun çıkartılması ile gerçekleştirilir. SMILE lazer ile günümüzde 10 derece miyop ile 5 dereceye kadar astigmatizma tedavi edilebilmektedir. SMILE lazer teknolojisinin daha fazla tercih edilmesinin nedeni göz kuruluğu riskinin daha düşük olmasıdır. Tedavi süresi çok hızlıdır. Hastaların birçoğuna rahatlıkla uygulanabilir bir tekniktir. Flep komplikasyonlarına neden olmaz.”

Yeni yıla gözlüksüz girin

SMILE LAZER İÇİN KİMLER UYGUNDUR?

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç “SMILE lazer göz cerrahisi LASEK ve LASIK tekniklerinin uygun olmadığı hastalara uygulanabilir. Örneğin göz kuruluğu olan hastalara da rahatlıkla uygulanabilir. SMILE lazer, her göz için 3,5 ya da 4 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilir. Birkaç saat içinde görme netliği %80 oranında düzelir. Birkaç gün içerisinde ise yüzde 100’e ulaşabilir. Tedavinin ardından sadece ilk gece çok hafif bir yanma ve batma hissi yaşanabilir. Bunun için cerrahınız göz damlası önerebilir. Ancak ertesi gün hastaların tamamı gündelik yaşantılarına hemen devam edebilir. SMILE lazer teknolojisi gözlüklerinden kurtulmak isteyen herkese uygulanabilir. Siz de SMILE lazer tekniğinde uzman bir göz hekime giderek, lazer göz cerrahisi için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Yeni yıla gözlüksüz girin

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!