Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu

Güncelleme Tarihi:

Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 10:40

Yaşlanmak, insan hayatının doğal döngüsünün önlenemez bir parçası. Yaşlanma, dış görünüşümüzle birlikte vücudumuzun diğer sistemlerinde de etkisini gösterdiğinden, aslında yaşlanmayı önleme fikri yalnızca dış görünüşümüzle ilgili değil.

Haberin Devamı

Günlük rutininize ekleyeceğiniz birkaç pratik uygulama ile yaşlanmanın vücudunuzdaki etkilerini yavaşlatabilir; yaşlanmak yerine yaş almanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yeterli miktarda uyuyun

Uykusuzluk, gün içerisinde enerjinizin düşmesine neden olduğu gibi, uzun süre uykusuz kalmak cildinizi donuklaştırır, göz altlarınızdaki morlukları ve kırışıklıkları belirginleştirir. Ayrıca yeterli uyku almadığınızda stres hormonu denilen kortizol salgısı artar ve kortizol miktarının artması cilde esneklik veren kolajen proteinini bozar. Hem cildinizi hem de vücudunuzu yılların negatif etkilerinden koruyabilmek için düzenli ve yeterli uyumaya özen gösterin.

İlginizi çekebilir: En sık karşılaşılan uyku problemleri ve çözüm önerileri

Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu

Haberin Devamı

Egzersiz yapın

Düzenli bir egzersiz programına sahip olmak, vücudunuza ve cildinize daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak daha genç ve daha dinç görünmenize yardımcı olur. Yıllara meydan okumak için yaşınız kaç olursa olsun kendinize uygun bir spor seçerek haftalık rutininize ekleyin!

Bol bol sebze meyve tüketin

2012’de yapılan bir araştırma, 6 hafta boyunca günlük sebze-meyve tüketimini 3 porsiyon arttıran kişilerin cilt sağlığının ve çekiciliğinin arttığını gösteriyor. Araştırma süresince nispeten daha sağlıksız bir beslenme düzenine sahip olanların ise daha solgun göründüğü araştırma sonuçlarına eklenmiş.

Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu

Meditasyon yapın

Yüzyıllardır uygulanan bir teknik olan meditasyon, hem ruhsal hem de fiziksel olarak olarak olumlu etkilere sahip. Modern yaşamın bedeniniz ve ruhunuz üzerindeki negatif etkilerini en eaza indirmek için meditasyon yapmayı ihmal etmeyin.

İlginizi çekebilir: Meditasyona başlamanızı sağlayacak, bilimsel olarak kanıtlanmış nedenler

Eğlenmek için zaman yaratın

Haberin Devamı

Keyifli vakit geçirmek ve gülmek, modunuzun yanı sıra enerjinizin de artmasına yardımcı oluyor. Diğer yandan özellikle hareketli aktivitelerle keyifli vakit geçirmek, fiziksel ve zihinsel çevikliğinizi de arttırıyor.

Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu

Sigarayı bırakın

Sigara, akciğerleriniz ve solunum sisteminizdeki olumsuz etkilerinin yanı sıra, cildinizin de daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor. Cildin dıştaki katmanlarına giden kan akışını sınırlandıran sigara tüketimi, cildinizi oksijen gibi besleyici öğelerden mahrum bırakıyor. Daha genç görünmek ve akciğer hastalıklarından korunmak için sigarayı derhal hayatınızdan çıkarın.

Haberin Devamı

Dişlerinize iyi bakın

Diş kaybı, çürük ya da bakımsız dişler de, olduğunuzdan daha yaşlı görünmenizin en büyük sebepleri arasında yer alıyor. Özellikle diş eti iltihabı, diş eti çekilmesi gibi sorunları önlemek ve dış görünüşünüzde önemli bir etkisi olan gülüşünüzü genç tutmak için, diş bakımını ihmal etmeyin.

İlginizi çekebilir: Sigara kullanımıyla ilgili doğru sanılan yanlışlar

Yaşlanmayı yavaşlatmanın 8 yolu

Yukarıda saydığımız öneriler daha genç görünmenizin yanı sıra, daha enerjik ve mutlu hissetmenize de yardımcı olacak öneriler. Diğer yandan, daha mutlu bir yaşam için yaşınızla ve yaşamınızla barışık da olmanız gerekiyor. 

Haberin Devamı

uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!