Vertigoya iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir? Vertigoya iyi gelen meyveler ve sebzeler

Güncelleme Tarihi:

Vertigoya iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir Vertigoya iyi gelen meyveler ve sebzeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:44

Vertigo, Kulak kristallerinin yerinden oynaması sebebiyle baş dönmesi yaşamasıdır. Vertigo tek başına hastalık olmasıyla birlikte farklı rahatsızlıkların habercisi olarak da ortaya çıkmaktadır. Orta kulak ve iç kulak zarı arasında kalan bölgede ve beyin tarafından ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Beyin bölgesinde beyincik lobunda meydana gelir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Vertigo rahatsızlığı olan kişilerin doğal ve yapay olmayan besinleri tüketmesi çok önemli bir noktadır. Bu sebeple işlenmemiş gıdaları sayesinde Vertigo belirtileri en az seviyeye inecektir.

VERTİGOYA İYİ GELEN YİYECEKLER VE İÇECEKLER NELERDİR?

Vertigo rahatsızlığı çeken kişilerin tüketmesi ve tüketmemesi gereken besinler vardır. Özellikle işlenmiş gıda olarak tanımlanan doğal olmayan ve fabrikasyon sonucu genetiği oynanmış besinler bu tip rahatsızlığı olan kişiler için oldukça zararlı yiyecekler arasında yer almaktadır.

Vertigo rahatsızlığı belirtilerine göz atılacak olursa Başta baş dönmesi olmak üzere, ishal, kusma, halsizlik, uyku hali, denge bozukluğu, ileri seviyede olanlar için konuşmada pelteklik, hareket kısıtı yaşanması gibi durumlar yaşanmaktadır. Bu belirtileri yaşayan kişilerin en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurması çok önemlidir. Vertigo rahatsızlığı kontrol altına alınabilir hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu anlamda kişilerin kendi bireysel hayatlarını sağlıklı ve belirli bir düzende yaşaması hastalığın ortadan kalmasına sebep olacaktır.

Sağlıklı bir beslenme düzeni hepimiz için gerekli ve olması gerekendir. Fakat Kronik rahatsızlığı ve özellikle vertigo rahatsızlığı olan kişilerin yiyecek ve içeceklerine ciddi anlamda dikkat etmesi gerekmektedir.

Beslenme düzeninin oturtulması açısından uzman bir diyetisyen ile görüşülmesi yerinde olacaktır. Vertigo rahatsızlığı yaşayan hastaların özellikle tüketmesi gereken yiyeceklere göz atılacak olursa;

- Ceviz
- Badem
- Balık
- Kırmızı Et
- Fındık
- Fıstık
- Yumurta
- Doğal tarım yoluyla elde edilen bakliyat türleri
- Yoğurt

Yine vertigo da içilmesi tavsiye edilen içecekler arasında ise;

- Su (mutlaka her gün düzenli olarak yetişkinlerin ortalama 2 lt. su tüketmesi çok önemlidir)
- Ayran
- Süt
- Doğal içecekler yer almaktadır.

VERTİGOYA İYİ GELEN MEYVELER VE SEBZELER

Vertigo rahatsızlığı yaşayan kişilerin vitamin depolarını belirli periyotlar halinde tahlil yaptırarak kontrol ettirmelidir. Özellikle D vitamini eksikliği bu hastalığın aktive olmasında büyük rol oynamaktadır. Bu sebeple gerek doğal yollar ile gerekse uzman doktorların tavsiyesi ve tahlil sonuçlarına uygun bir şekilde verilen vitamin desteklerine mutlaka dikkat edilmelidir. Beyaz ve kırmızı et dışında vertigo hastalarına baklagil ve iyi gelen meyve ve sebzelere göz atılacak olursa

- Muz (özellikle potasyum ve D vitamini zenginliği ile bilinmektedir.)
- Kereviz
- Elma Sirkesi
- Zencefil (Zencefil bitkisi hem çay olarak içilebilen hem de yemeklerin içerisine eklenerek tüketilebilen mucizevi bir bitkidir.)
- Bektaşi Üzümü
- Kişniş Tohumu
- Kakule
- Fesleğen (özellikle yemeklere ilave edilerek kullanılması tavsiye edilmektedir.)
- Melisa (melisa bitkisi genellikle demlenerek çay formunda tüketilmektedir. Melisa bitkisi stres azaltır, sakinlik verir dolayısıyla vertigo hastalığının tetiklenmesinde rol oynayan aşırı stresten uzak durmak kolaylaşacaktır.)

Bu yiyeceklerin tüketilmesi faydalı olmakla beraber bazı kişilerin sayılan yiyecek, meyve ve sebzelere alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir bu bağlamda bu yiyecek, içecek sebze ve meyveleri tüketmeden önce bir Uzman doktora ardından bir beslenme uzmanına danışılması oldukça yerinde bir karar olacaktır.

Vertigo hastalığı dikkat edilmesi halinde kontrol altına alınabilen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Bu sebeple mevcut doktor kontrollerinin düzenli yapılması uyarıcı olan yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durulması atakların oluşmaması adına çok önemlidir. Sağlıklı beslenme düzenli egzersiz, Düzenli bir uyku düzeni vertigo rahatsızlığın önüne geçecektir.

 

BAKMADAN GEÇME!