Varlığını çocuklarının sağlığı için harcadı

Güncelleme Tarihi:

Varlığını çocuklarının sağlığı için harcadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 12:28

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Akdeniz Anemisi (Talasemi) hastası çocuklarının yaşaması için tüm imkanlarını seferber eden İbrahim Dizlek, yılın babası seçildi.

Güney Mahallesi'nde 6 çocuk babası Dizlek, 4 yıl öncesine kadar kendine ait iş yerinde elektrikçilik yapıyordu.
Çocuklarından Hakan (4), Serdar (8) ve Kader'in (10), Akdeniz Anemisi olduğunun tespit edilmesi üzerine Dizlek, bütün mal varlığını satarak, çocuklarının tedavisinde kullandı. Bu süre içinde sık sık hasta çocuklarının kanının değiştirilmesini sağlayan Dizlek, ilik nakli bekleyen çocuklarına Sağlık Bakanlığının desteğiyle yurt dışından “ilik setleri” getirtti.

Önümüzdeki günlerde Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilmesi planlanan ameliyatla hasta kardeşlere, yaşları 6-13 arasında değişen Helin, Bayram ve Rozelin isimli kardeşlerinden ilik nakledilecek. Bütün mal varlığını ve zamanını çocuklarının tedavisi için harcayan İbrahim Dizlek, bir süre önce çocukların tedavisi için yardım kampanyası da başlatan Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanlığınca yılın babası seçildi.

BURUK SEVİNÇ

Dernek Başkanı Koçali Aymaz ve beraberindekiler, Güney Mahallesi'nde ziyaret ettikleri Dizlek'e plaketini verdiler.
Dizlek'in, davranışının kendilerini etkilediğini belirten Aymaz, “Bu baba, 4 yıldan bu yana insan üstü bir çabayla Akdeniz anemisi çocuklarını yaşatmaya çalışıyor. Bu nedenle dernek üyeleri olarak kendisini yılın babası seçtik” dedi.
İbrahim Dizlek ise yılın babası seçilmenin mutluluğunu, çocuklarının sağlığına kavuştuğunu görünce yaşayacağını söyledi.

“Şu an da benim için önemli olan çocukların ilik nakli için gerekli olan parayı bulmak” diyen Dizlek, ilik nakli yapıldıktan sonra çocuklarının 2 yıl süreyle ameliyatın gerçekleştirildiği ilde gözetim altında kalması gerektiğini belirtti. Bunun için kiralık bir eve ve masraflar için bir miktar paraya ihtiyacı olduğunu anlatan Dizlek, şunları söyledi:
“Çocuklarımın ilik naklinin gerçekleştirilebilmesi için Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği bir yardım kampanyası başlattı. Kaymakamlık ve bazı sivil toplum kuruluşları da kampanyaya destek verdi. Ortalama 40 bin YTL'ye ihtiyacımız var. Tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bu para toplanırsa ilik nakli için hemen harekete geçeceğiz. Aksi halde hasta çocuklarımız, gözümüzün önünde eriyip gidecek.”
(MŞD-DAŞ-İSM-BLN-DÜR)

11:34 15/06/07"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!