Uzmanlara kanser eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlara kanser eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 16:18

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin (TPRECD) 35.Kurultayı 28-31 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

Kurultay’ın son günü meme kanseri tedavisinde aktif rol almaya başlayan ve meme kanseri tedavi ekibinin bir parçası haline gelen estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına yönelik “Meme Kanseri Ustalık Kursu (MasterClass)” gerçekleştirilecek. Alanında deneyimli 28 eğitmeni bir araya getiren Meme Kanseri MasterClass Programı, meme kanseri ile ilgilenen farklı hekimlik branşları arasında ortak bir dil oluşturmayı amaçlarken, estetik ve plastik cerrahi uzmanlarının meme kanseri tedavi ekibinde karar verici konuma yükselmelerini hedefliyor.

En sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanseri, ne yazık ki dünyadaki kadınların yüzde 12’sinin karşılaştığı bir hastalık. Erken tanı ve gelişen tıp sayesinde kontrol altına alınan meme kanseri, tedavi yöntemlerindeki ilerlemeler sayesinde milyonlarca kadın için artık kâbus olmaktan çıkıyor.

Son yıllarda meme kanseri vakalarının tedavi sürecinde çalışan ekiplerin başat aktörlerinden biri haline gelen plastik cerrahlar ise bu sürecin atlatılmasındaki en önemli uzmanlar arasında geliyor.

Meme kanseri tedavisinde artık daha aktif rol alan plastik cerrahlar için Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin (EPCD) de desteğiyle, yeni bir ustalık kursu başlıyor. 31 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek “Meme Kanseri Ustalık Kursu-MasterClass” hepsi alanında deneyimli 28 eğitmeni bir araya getiriyor.

Alanlarında birbirinden başarılı uzmanlar; Bahadır M. Güllüoğlu, Burcu Çelet Özden, Çiğdem Ünal, Şükrü Yazar ve Akın Yücel tarafından koordine edilen Meme Kanseri Ustalık Kursu; “Meme Kanseri İçin Risk İdaresi”, “Meme Kanseri Tedavisi – I - II” ve “Meme Kanserinde Takip” ana başlıkları altında toplanıyor.

Kursun sonunda katılımcıların meme kanserine yol açan faktörleri öğreneceklerini anlatan Estetik Plastik Cerrahi Derneği (EPCD) Başkanı, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Meme Rekonstrüksiyonu Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akın Yücel, katılımcıların risk taşıyan hastaları belirleyebilecek ve risk değerlendirmesi yapabilecek seviyeye geleceğinin de altını çiziyor. Yücel, “Son yıllarda meme kanseri tedavisinde plastik cerrahlar aktif olarak rol almaya başladı. Meme kanseri üzerine yoğunlaşan uzman cerrahlar ve radyoterapistlere yönelik düzenlediğimiz bu ustalık kursu ile meslektaşlarımızla yaşanan son gelişmeleri paylaşmayı hedefliyoruz. 28 eğitmenin katılacağı kursumuz ile meme onarımının meme kanseri tedavi sürecinin bir parçası olduğunun tekrar altını çizeceğiz” dedi.

Ustalık kazandıran kurs…

Meme kanseri tedavisinde plastik cerrahların daha aktif rol almalarına yönelik yapılan bu çalışmanın sonunda katılımcıların, risk azaltıcı medikal tedavileri (kemoprevansiyon) ve cerrahi yöntemlerini de (koruyucu mastektomi / ooferektomi) öğreneceğini anlatan Yücel, “Ustalık kursu sonunda katılımcı meme kanserinde evrelemenin nasıl yapıldığını bilecek ve evrelere göre tedavi algoritmasını öğrenecek. Meme kanserinde evrelere göre cerrahi tedavi indikasyonlarını belirleyebilecek. Mastektomi yöntemlerini (total, meme koruyucu, deri koruyucu, meme başı koruyucu mastektomiler), indikasyonlarını, avantaj ve dezavantajlarını öğrenerek memede yapısal yağ greftlerinin güvenilirliği konusunda güncel bilgiye sahip olacak ve hastalarını bilgilendirebilecek” dedi.

Meme rekonstrüksiyonu ve meme cerrahisi ile ilgilenen tüm hekimlerin katılarak serfika alabileceği Meme Kanseri MasterClass Programı hakkında daha fazla bilgi ve program detayına www.plastikcerrahikurultayi.org web adresinden ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!