Türkiye Kas Hastalıkları Derneği'nin tahliyesi durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kas Hastalıkları Derneğinin tahliyesi durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 12:35

hurriyet.com.tr'nin manşetlerine taşıdığı; Türkiye’nin 37 yıllık tek kas hastalıkları derneği olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin tahliye kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla durduruldu. Ama şimdilik, çünkü bu ilk tahliye kararı değil...

Haberin Devamı

'TAHLİYE KARARI UYGULANMAYACAK'

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin (KASDER) Yeşilköy’deki üç katlı binası hakkındaki tahliye kararı dördüncü kez durduruldu. Bir hayırsever tarafından İBB’ye ait araziye inşa edilen bina, dört kez tahliye tehlikesiyle karşı karşıya geldi. İlk olarak hurriyet.com.tr yazarı Ayşegül Domaniç tarafından gündeme getirilen bu karar, her seferinde durduruldu. Dördüncü kez gündeme gelen tahliye kararı, Kadir Topbaş’ın tahliye kararının uygulanmayacağını bildirmesiyle bir kez daha askıya alındı.

Henüz derneğe yazılı bir belge ulaşmamasına rağmen Topbaş’ın kararı tahliye ekiplerine ve derneğe sözlü olarak bildirildi.


ZİNCİRLİ EYLEMİ "TAHLİYE İPTAL" AÇIKLAMASI DURDURDU
KASDER üyeleri, dernek binalarının boşaltılmak istendiği gerekçesiyle zincirli protesto eylemi düzenledi. Kendilerini dernek binası önünde zincirleyen üyelere müjdeli haberi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB ) CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven verdi. Cuma günü İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüğünü belirten Gülseven, “Kendisi bu konuda hassasiyetinin olduğunu dolayısıyla buna gönlünün razı olmadığını söyledi. Beş dakika önce belediyenin ilgili birimi beni aramak suretiyle zabıtaya bu konuda bilgi verdiklerini tahliye işlemini durduklarını ifade ettiler" dedi. Gülseven’in açıklamasının ardından eyleme son veren dernek üyeleri kararı şarkılar söyleyerek kutladı.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneğinin tahliyesi durduruldu


Haberin Devamı

KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR

Hastalar, hasta yakınları ve dernek çalışanlarının da aralarında bulunduğu bir grup, sabah saatlerinde Yeşilköy Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan (KASDER) binası önünde bir araya geldi. Binaya, “Derneğime dokunma", “Derneğimi alıyorsun engelimi de alsana" yazılı pankartlar asan grup, “Kasımızın son damlasına kadar", "Derneğime dokunma" yazılı dövizler taşıdı. Grup ayrıca sık sık, “KASDER bizimdir bizim olacak", "Hasta hakları insan hakları", "Coşkun Özdemir onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Dernek üyeleri daha sonra yakınları ve dernek üyelerinin de yardımıyla kendilerini dernek binası girişine zincirlediler. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TTB Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da destek verdi.

BU İLK DURDURMA KARARI DEĞİL

Haberin Devamı

Aynı endişeyi dördüncü kez yaşayan dernek gönüllüleri ve hastalar henüz rahat bir nefes alamadı. Konuyla ilgili Ayşegül Domaniç’e açıklama yapan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, “Artık Kadir Topbaş’ın bu olayla alakası olmadığını düşünüyorum. Bu işin arkasında başka bir şey var. Kadir Topbaş’a kas hastalarının haklarını korumak için birlikte mücadele etmeyi teklif ediyorum” dedi.

Uzun yıllardır kas hastalarına hizmet veren dernekte, hastalar da gönüllü olarak çalışıyor. Bu onlara güven duygusu aşılıyor. Ayrıca derneğe ait asansörlü arabayla evlerinden çıkamayan kas hastaları da sosyalleşme imkanı bulabilmeleri için derneğe getiriliyor.

Haberin Devamı

DOMANİÇ BUGÜN KÖŞESİNDEN İBB BAŞKANI'NA SESLENMİŞTİ



Türkiye Kas Hastalıkları Derneğinin tahliyesi durduruldu

BAKMADAN GEÇME!