Topuktaki çatlakların bakımı ve tekrar oluşumunun önlenmesi

Güncelleme Tarihi:

Topuktaki çatlakların bakımı ve tekrar oluşumunun önlenmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 12:19

Topuk çaklakları en sık yaşanan problerler arasında gelmekte. Peki topuk çatlakları nasıl önlenir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

İnsan vücudunun her yeri değerlidir. Görüntü itibariyle ellerden ayaklara kadar her uzvunun güzel görünmesini ister. Görünen uzuvlar arasında ayaklar daha az dikkat çekse de özellikle kadınlar için ayaklarının önemi büyüktür. Giydikleri ayakkabıların türüne göre topukları görünebilmektedir. Bu da ayak topuk bakımı için önem arz etmektedir. Hem sağlık hem de estetik açısından güzel bir topuğa sahip olabilmek ise oldukça basit.

Topuktaki çatlakların bakımı ve tekrar oluşumunun önlenmesi

Topluk bakımı nasıl gerçekleştirilir

Topuklar vücuttaki en sert deri tabakasının bulunduğu nokta olarak bilinmektedir. Ağırlığın toplandığı ve vücudun toplam ağırlığının baskı uyguladığı bir bölgedir. Soğuk ve birtakım rahatsızlıklar da eklenince doğal olarak bu bölgede sertleşme ve bunun sonucu olarak da topuk çatlakları görülmesi normaldir. Topuk çatlakları ilerlediği takdirde ayak çatlak ve yaraları da kaçınılmaz olacaktır. Topuk çatlakları derecesine göre kişiye ciddi ağrılar da verebilmektedir. Bu çatlaklardan kurtulmak ve tekrar etmemesi için ayak topuk bakımı süresince yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Sertleşmenin öncelikle yumuşatılması gerekmektedir. Bu çatlakları gidermek acıyı azaltacaktır. Bunun için ayaklar sıcak suda bir süre bekletilerek topuk yumuşatılır.
  2. Topuk temizleyici yardımıyla çatlak etrafında kalınlaşan keratin tabaka temizlenerek topuktan uzaklaştırılır.
  3. Sonrasında ayak topuk bakımı için kullanılan ve içerisinde üre barındıran merhemler sürülmelidir. Basınçtan bir süre uzak tutulan topuk, iyileşme gösterecektir.
  4. Topuğun tekrar çatlamaması için periyodik olarak ayak ve topuk bakımına dikkat edilmesi ve topuk temizleyici kullanılması gerekmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!