Tenisçi Dirseği Kendiliğinden Geçer Ve İyileşir Mi? Tenisçi Dirseği Tedavi Ve Ameliyat Gerektirir Mi

Güncelleme Tarihi:

Tenisçi Dirseği Kendiliğinden Geçer Ve İyileşir Mi Tenisçi Dirseği Tedavi Ve Ameliyat Gerektirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 14:05

Tenisçi dirseği, ön kol kaslarının aşırı bir şekilde kullanılması ve çok zorlayıcı hareketler yapılması sonucunda meydana gelir. Duruma göre ise, dinlenmeden cerrahi tedavilere kadar pek çok tedavi yöntemi bulunur. Tenisçi dirseği, tıbbi ismi ile lateral epikondilit, dirseğe aşırı yüklenmek nedeni ile dirseklerde oluşan kasları kemiğe bağlayan bağlarda ortaya çıkan çok ağrılı bir durumdur. Tenisçi dirseği kendiliğinden geçer ve iyileşir mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tenisçi dirseğinin tıbbi ismi, “lateral epikondilit” olarak bilinir. El bileğini geriye doğru çeken kasların bilinen ortak başlangıç noktası, dirseğin dış tarafında doğru “lateral epikondil” olarak da bilinen bir bölgedir. 

 Tenisçi Dirseği Kendiliğinden Geçer ve İyileşir mi? 

 Tenisçi dirseği, genellikle dinlenerek kendiliğinden geçen bir hastalıktır. Tedavi verilerek bu süreç zamanla hızlandırılabilir. Tenisçi dirseği olarak bilinen dirsekte, hastalığa yol açan hareketlerin yapılmaması da tedavinin en önemli aşamaları arasında yer alır. Dirseğin üzerine ise, soğuk torbalar koymak gün içinde hastanın kendini çok daha iyi hissetmesini ve ağrının büyük ölçüde hafiflemesini sağlar. 

 Parasetamol ve Parol gibi ağrı kesiciler alarak dirsekteki hafif şiddette olan ağrılara da iyi gelir. Aynı zamanda ibuprofen gibi iltihap önleyen ilaçlar iltihabın azalmasını sağlar. Aynı zamanda tenisçi dirseği bandı olarak da bilinen bir çeşit destek aparatı kullanır. Bu tedaviler de işe yaramazsa hekim tarafından fizik tedavi de önerebilir. Daha şiddetli vakalarda ise, genellikle cerrahi önerilir. 

Haberin Devamı

 Tenisçi Dirseği Tedavi ve Ameliyat Gerektirir mi?

 Tenisçi dirseği hastalığının tedavisi genellikle kendiliğinden geçer. Fakat dinlenmenin işe yaramadığı daha ileri durumlarda ise şu tedavi yöntemleri kullanılabilir; 

Fizik tedavi: Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olan bir hekiminin hasarlı bölgeyi iyileştirmek için size uygulayacağı birkaç yöntem ve yapılacak birkaç egzersizle gerçekleştirilir. Uygulanan bu yöntemler ise genellikle, manuel tedavi adı verilen masaj gibi kasların krampını engelleyen, ağrıyı azaltan, hasarlı bölgeye kan akışını artıran bir yöntemdir. Hekim, kol kaslarınızı önemli ölçüde güçlendirecek olan tenisçi dirseği egzersizlerini de önerir. Bu sayede hasarlı bölgeye daha az yük olunabilir. Hasarlı olan bölgeye bir süre ortoz adı verilen bandajlar da uygulanabilir. 

Şok dalgası tedavisi: Hastanın vücuduna bir iğne ya da benzeri işlem yapmadan yüksek enerji veren şok dalgaları da kullanılarak deri üzerinden de uygulanır. 

Haberin Devamı

Cerrahi: Diğer tedavi yöntemlerinden hiçbirisi işe yaramazsa cerrahi tedavi uygulanıyor. Cerrahi tedavide ağrıyan ve hasarlı olan bölge çıkarılır. Fakat hastaların yüzde 90'ında bu işleme gerek kalmadan iyileşme gözlemlenir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!