Stresliyken sevişmek için havaya girmenin 5 yolu

Güncelleme Tarihi:

Stresliyken sevişmek için havaya girmenin 5 yolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 00:00

Stres ve anksiyete altındayken libidonun düştüğü bilimsel bir gerçek. Cinsel hayatın kötüye gitmesinin en büyük sebepleride genellikle iş stresi, faturalar, çocuklar ve günlük hayatın koşturmacasında insanların kendilerine vakit ayıramıyor olması.

Haberin Devamı

Bilim adamlarının yaptığı bir araştırma erotik film izleyen kadınlar eğer stres altındaysa "tahrik olduklarını" söyleseler dahi fizyolojilerinin cinsellik yaşamaya hazır olmadığını ortaya koyuyor.

Ancak uzmanlar bu durumun üstesinden gelmek için 5 öneri hazırladı:

NEFESİNİZİ KONTROL EDİN

"Daha iyi bir seks için sıradışı sevişme" kitabının yazarı Yvonne Fulbright'a göre sevişme öncesi diyaframdan nefes alıp vermek sizi rahatlatır. Bu nefes egzersizleri sırasında burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan verin. Eğer seks sırasında da dikkatinizin dağıldığını hissederseniz tekrar diyaframdan nefes alıp vererek konsantre olabilirsiniz.


ÖNSEVİŞMEYİ YAVAŞLATIN

Haberin Devamı

Stresliyken çabucak bir ilişki size en iyi seçenek gibi gelebilir ama bu sizin için tatmin edici bir seçenek olmayacak. O yüzden uzmanlar partnerinizle birbirinize masaj yapmanızı veya beraber duş almayı öneriyor.

Bu ön sevişme ayrıca stresinizi de azaltacak.


KALBİNİZİ HIZLANDIRIN

Stresli günlerinizi TV karşısında bitirmekten vazgeçin. Kendinize zihinsel olarak rahatlamak için vakit verin. Bu aynı zamanda sevişme için enerjinizi de artıracak.


SİZİ NEYİN İYİ HİSSETTİRDİĞİNE ODAKLANIN

Seks sırasında beyninizi tamamen devre dışı bırakmanız imkansızdır ama en azından kendi kendinizi bu konuda motive edebilirsiniz.

Araştırmalar yatakodasında düşüncelerinize dikkat etmek için egzersizin işe yarayabileceğini söylüyor. Yatak odasına girdiğiniz anda yarınki büyük toplantıyı, çocukların okulunu düşünmeyi bırakın.

SEVİŞMEK İÇİN RANDEVULAŞIN

Seks yapmak için ajandanıza tarih düşmenin seksi sıkıcı hale getirebileceğini düşünüyor olabilirsiniz ama aynı zamanda sekse konsantrasyonunuzu da artırabilir. Eğer seksi planlıyorsanız ona kafanızda öncelik veriyorsunuz demektir. Böylece diğer işlerin stresinden kendinizi arındırabilirsiniz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!