SORU VE CEVAPLAR 44

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 44
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2007 12:33

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
merhaba ben 10 yıldır kaşıntı sorunu yaşıyorum devamlı alerji ilacı içiyorum fakat bu ilaçlar artık bana dokunuyor bu kaşıntımdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olurmusunuz teşekkürler.. veya hangi doktora ve hangi bölüme gitmem lazım..
CEVAP
Öncelikle bir allerji ile ilgilenen göğüs hastalıkları uzmanına danışarak nelere karşı allerjilerinizin olduğunun belirlenmesi için bir test yaptırmanız ve sonuzçlarına göre allerji yapan etkenlerden mümkün olduğu kadar uzak durmanız faydalı olacaktır.Bunun dışında bol su tüketmeniz yararlıdır.
   Â
SORU
Bana 1991 yılında mitral kapak darlığı (MS) teşhisi konulmuştu. Hafif derecede de aort yetmezliğim mevcut. Ancak kapak alanı 1,5 birim civarında devam etmesine rağmen, ben kendimi iyi hissediyor ve spor dahil her türlü aktiviteyi yapabiliyorum. 37 yaşındayım boyum 1.78 cm. ve kilom 96 kg. En büyük sorunum ise yaz ve kış her ortamda şiddetli terlemem. Terleme sorunumun bu rahatsızlığımla ilgisi var mı? Rahatsızlığımla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? Aşırı terlemeyi önlemek için ne yapmalıyım?
CEVAP
Terleme kalp kapağındaki daralmanın verdiği bir zorlanma olabilrceği gibi nfes darlığı göğüs ağrısı yapmıyor ise takip edilmelidir.Kalp kapak rahatsızlıklarında aşırı efordan sakınılması dha sakin yürüyüş gibi aktivitelerin tercih edilmesi uygun olacaktır. 
 Â
SORU
yenidoğan bebeğimizde 3. gün sarılık görülmeye başladı sarılığın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen sarılık geçmedi total bilirubin değeri 9.gününde 14.5 mg/dl olarak ölçüldü.fototerapiye gerek varmıdır yoksa kendiliğinden geçer mi?
CEVAP
Yenidoğanda cilt ve gözaklarının (sklera) sarı bir renk almasıdır. Kan bilirubin düzeylerinin yükselmesi ile oluşur. Yaşlanmış ve bozulmuş kırmızı kan hücreleri tarafından üretilen sarı pigmente bilirubin denir. Biluribin normalde karaciğer tarafından barsak sistemine verilerek atılır. Ancak karaciğer bilirubini yeterli oranda barsağa veremezse kanda birikir ve sarılık oluşur.  Bebeğinizi doğumundan itibaren sarılık açısından sık sık kontrol edin. Unutmayın sarılığın ilk 24 saatte görülüp görülmediği ayırıcı tanı açısından çok önemlidir. Bebeğinizi tamamen soyun ve gün ışığında bir pencere kenarında çıplak gözle kontrol edin. 
 
SORU
böyle güzel bir çalıma yaptıgınız için sizleri gerçekten kutluyor ve teşekkür ediyorum.ben 48yaşında tip2diabet ve tansiyon hastasıyım aynı zamanda ülserim ve birazda kolestorulum yüksek reji yaparken çok sık kan şekerim düşüyor ve zorlanıyorum sürekli kullandıgım tansiyon ve kolestrol ilaçlarım var bunların yanısıra coo-10 100mg omega 3-6nın oldugu multi-oil ve women,s multi vitamin kullanıyorum dogru yapıyormuyum birde sabahları göz a ltlarım çok torbalanmış şekilde uyanıyorum böbrek kontro
CEVAP
REjim yapmaktan ziyada az az ve sık sık beslenme probramınıza uyugn besinleri tüketmeniz daha doğru olacaktır.Vitaminleride sizi takip ve tedavi eden doktorunuzun tavsiyesi ile kullanmanız faydalı olacaktır.
   Â
SORU
ben kendim için degilde annem için sorum olacaktı.annemın gun gectıkce eriyor ve iştahsızlık baş gösterdi son 1 ay da.ve
CEVAP
İştahsızlığın ve kilo verilmesinin nedenininin araştırılması için bir iç hastalıkları uazmanına danışmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
ara ara ellerim titriyo halsizlik oluyo onceden sadece acıktıgım zamanlarda oluyodu ama bazen acıkmasamda bunları yasıyorum agzımda durulukta oluyo bunların nedenlerı nelerdr 20 yasındayım
CEVAPÂ
Bu tip şikayetlere çok yemek yeme çok su içme vede çok idrara çıkma eşlik ediyor ise şeker hastalığı yönünden bir iç hastalıkları uzmanına danışmak uygun olacaktır.
 Â
SORU
hemoroid problemim var doktor tavsiyelerine gore cesitli kremler kullaniyorum kremden baska tedavi vermediler fakat simdiye kadar gecici bir cozum oldu kalici tedavi olarak ne onririsiniz. tesekkurler
CEVAP
Basur tedavilerinde öncelikle kabızlıktan korunmak önemlidir.Dışkılama sırasında ıknmaktan kaçınmak gerekir. Alkol , acı biber , baharatlı yiyeceklerden uzak durmak faydalı olacaktır.Uzun süre hareketsiz kalmak yada ızın süre oturmaktan sakınmalıdır.Düzenli egzersiz yapılmalıdır.Tedavide kullanılan bir çok fitil , merhem , krem mevcuttur. Bunlar şişmiş damar ve çevresinin şişliğini azaltmaya yardımcı olurlar.Özellikle dışkılamadan sonra günde bir kaç defa ılık oturma banyoları yararlıdır.(şiddetli kanama durumları hariç) 
   Â
SORU
el tırnaklarımın bazılarında beyaz lekeler var dır tırnak üzerinde nokta nokta şeklinde dirler acaba nednini öğrenebilirmiyim .teşekkürler şimdiden
CEVAP
Tırnak üzerindeki beyaz lekeler bazı vitamin eksikliklerinde oşabilmektedir.Onun dışında tırnakta nokta nokta çukurların olması bazı sedef hastalarında görülebilmektedir.Uygun olan tırnakların bir cilt hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesidir. 
   Â
SORU
merhabalar dört yaşında kızım var çok sık hastalanıyor kulakta sürekli iltihaplanma geniz akıntısı ve buna bağlı öksürük oluyor antibiyotik kullanmaktan bir anne olarak artık vijdan azabıçekiyorum doktorlar kesin tedavi edemiyorlar iki hafta iyiyse diğerinde kesin ilaç kullanıyoruz.bukadar çok ilaç ve antibiyotikden dolayı başka türlü zarar görürmü cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
CEVAP
Antibiyotiklerin faydalarının olduğu kadar bir miktar zararlarıda olmaktadır.Faydalarına kıyas edilerek tedavide antibiyotikleri kullanmak uygun olacaktır.Antibiyotik tedabilerinde enfeksiyonun olduğu  bölgeden kültür alarak en uygun antibiyotiğin tedavide seçilmesi ve tedavi kürünün eksiksiz ara verilmeden düzenli olarak uygulanması önemlidir.Ayrıca bağışıklık sisteminde bir takım eksiklikler olması sık hastalanmalara neden olabilmektedir.Bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi ve gerekli tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.
Â
SORU
1 haftadıryüksek tansiyonla hastaneye gidiyorum. ama baş agrım hiç geçmiyor norvasc tansiyon ilacı kulanıyorum 1 sabah 1 akşam.ama benim tansiyon normal bile olsa başım çok agrıyor dr.söyledigim halde tansiyon diyor. ne yapacagımı bilemiyorum .baş agrılarım çok şiddetli ne yapabilirim .
CEVAP
Baş aprılarınızın nedeni gereçekten tansiyon olmuş olabilr.Şöyleki daha önce böyle bir sıkıntısı olmayan hastada yüksek tansiyonun yerleşmiş olması bir süre baş ağrılarına neden olabilmektedir.Baş ağrılarının devam etmesi  ve şiddetinin arması halinde bir nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır. 
 Â
SORU
merhabalar,benim sorum koltuk altımın kokması.yaklaşık 2 yıldır oldu koku çok rahatsız oluyorum acaba neden.şimdiden ilgi alakanıza teş.ederim iyi çalışmalar.
CEVAP
Çok terleyen bölgelerde terin artması ve ortamın uzun süre kapaşlı kalması ile bir takım mikroorganizmalar orada kokuya neden olabilmektedir.Tüketilen besinlerde vücut ifrazatlarının kokusunun değiştirebilmektedir.Bol miktarda su tüketmek faydalı olacaktır.Sıkıntı uzun süreli devam etmesi halında bir uzmana danışmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
Merhaba, 29.08.2006 da acilen bel fıtığından ameliyat oldum ve sonucunda düşük ayak sendromuyla karşılaştım uzun bir fizik tedavi sonucunda yürümeye başladım ama baştan beri çektiğim yanma olayı bir türlü iyileşmedi 7-8 ay neurontin kullandım şimdi ise lirika kullanıyorum bu yanmalar ne zaman düzelir ve bacağımın yanında bir kısımda hala hissizlik var bu düzelirmi? sinirler kendini ne kadar zamanda onarır? sürekli bu ilaçları kullanmam gerekirmi? beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum
CEVAP
Uyuşmalar , yanma hissi ve bir bölümün hissixleşmesi duysal sinirler ile ilgili bir problemdir.Bir takım tedaviler ile bu kusur desteklenebilir.Sinir fonksiyonlarının zaman içerisinde yerine gelmesi olasıdır fakat bu kusurun devam etmeside mümkündür.Sizi takip ve tedavi eden doktorunuzun kontrolünde olmanız ve fizik tedavinize devam etmeniz uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
benim her iki kulagımdada cınlama var odio testine girdim test sonucunda sol 6 sag 9 db kayıp cıktı doktorum 15 kadar standart kabul edilebilir dedi benim merak ettigim tedavi icin bir gelişme varmı? ikincisi ileride sagır olurmuyum tesekkür ederim
CEVAP
Uygun olan tedavinin yapılabilmesi iin sizi takıp eden kulak burun boğaz doktorunun karar vermesi uygun olacaktır.İşitme kaybının ilerleyip ilerlememeside bu kaybın hangi problemden kaynaklandığının belirlenmesi ve takibi ile cavap verilmesi gereken bir durumdur. 
Â
SORU
merhaba ben 27 yaşında bir çoçuk annesiyim muhasebeci olarak çalışıyorum. benim size sorum bacaklarım çok ağrıyor vede şişiyor. doktora gittim dz kapağında kirecleme başlamış nede ama filim filan istemedi baktı ve bunu dedi bende inanmadım neden bacaklarım şişiyor dizkapağımdan aşağısı şişiyor. saygılarımı sunuorum sağolun var olunuz
CEVAP
Diz kapaklarında kireçlenmenin anlaşılabilmesi için bir takım radyolojik tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.Bacaklardaki şişmenin sebebinin anlaşılabilmesi için böbrek fonksiyonlarının kontrol edilmesi faydalı olacaktır.Otururken ayakların yukarda tutlması ve tuz tüketiminin azaltılması şikayetlerde bir miktar gerilemeye yardımcı olacaktır.
  Â
SORU
İYİ GÜNLER.BEN 32 YAŞINDA EVLİ BİR BAYANIM.YAKLAŞIK 10 YILDIR MİGREN AĞRILARIM VAR.2-3 KEZ TEDAVİ GÖRDÜM AMA BİR FAYDASI OLMADI.SİZDEN RİCAM BANA NE ÖNEREBİLİRSİNİZ?
CEVAP
Migren hastalığı kronik bir hastalıktır.Hem ataklar sırasında hemde atakların sıklığının ve şiddetinin azaltılmasında tedavileri vardır.Sıkıntılı ve stresli ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak durulması uygun olacaktır.Bİr nöroloji uzmanının takip ve tedavilerinize süzenli devam etmesi uygun olacaktır.
Â
SORU
meraba polikistikover sendromu tanısı kondu ben 15 gün arayla regl oluyorum bu benim hamile kalmama çok engel olurmu.yada tedavi görmem gerekir mi
CEVAP
Polikistik over sendromu takip ve tedavi edilmesi gereken bir durumdur.Gebe kalınıp kalınamamsı hastalığın seyri ile alakalıdır.Bir kadın hastalıkları ve doğum uzamanı tarafından takip ve tedavilerinizin yapılması uygun olacaktır. 
Â
SORU
Sol işaret parmağımın tırnağında düz şerit halinde boyuna doğru uzayan bölgesel bir renklenme var.rengi kahverengi tonunda.Doktora gittim tırnak altı beninden şüphelendi ama değilmiş."Tırnağın kendisinde renk, deride bir şey yok "dedi.Ama bu mantar da değil, dedi.Kesin bir yorum yapamadı.Tırnak uzadıkça renklenme alttan aynı şekilde devam ederek geliyor.Yaklaşık 2 senedir böyle.İlk olarak tatildeyken daha soluk bir renklenmeyle başlamıştı! Bir mantar ilacı kullandım ama faydası olmadı.
CEVAP
Bu renkli kısmanın ne olduğu konusunda biopsi ile örneklenmede yapılabilir.Takipde edilebilir.Bu bir cilt hastalıkları uzmanı tarafından verilecek bir karardır.
   Â
SORU
boyun ve bel fıtığı yüzünde ellerimde ve bacaklarımda uyuşma ve şiddetli ağrılar var sırtım boynum çok şidetli ağrıyor kollarımda güç kaybı olduğunu söyledi doktor sol kolumda daha çok.Nasıl bir tedavi önerirsiniz lazerle tedavi varmı ameliyat olmadan tedavi ile iyleşebilirmiyim
CEVAP
fıtığın boyutlarına ve sıze verdiği sıkıntıya göre sizi takip ve tedavi eden doktrunuzun verecei bir karardır.Ameliyat edilmesi gerip gerekmediğini yada sizin içinde bulunduğunuz durumun ameliyata uygun olup olmadığının belirlenmesi gerekmektedir. 
 Â
SORU
ben nişanlıyım.Nişanlımla ufak bir deneyim yaşadım vajinama hem parmağıyla hemde cinsel organıyla girdi ama kanama gelmedi hiç birşey hissetmedim. nişanlım ve ben tedirgin olduk beni bilgilendirirseniz sevinirim
CEVAP
Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
merhaba 07.08.07 de sigarayı bıraktım daha 2. günüm sigarasızlığın verdiği bir boşluk var o boşluğu üzerimden nasıl atabilirim.teşekkürler
CEVAP
Mümkün olduğu kadar sigaralı ortamlardan ve size sigarayı hatırlatıcı şeylerden uzak durmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
cildimde sivilceler var hangi ilac rkullanirsam gecer tesekkürler
CEVAP
Sivilceleriniz için en uygun ilaca bir cilt hastalıkları uzmanı karar verecektir.Bol Bol su tüketmeniz, cildinizi temiz tutmanız ve sivilce yapıcı besinlerden uzak durmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
4 yaşında yiğenim var konuşmuyor agrasif davaranışları var.ne önerirsiniz
CEVAP
Bir uzman yardımı almanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
28 yaşındayım 3üncü bebeğime 5aylık hamileyim bacaklarımda çok variz var neyapa bilirim ağrımda çok oluyo
CEVAP
Ayaklarınızı yüksekte tutmanız bol sıVı tüketmeniz uyguun olacaktır.
   Â
SORU
45 yaşındayım doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum kendimi kontrol ettirdim henüz menopoz durumum yok sizce sakıncası varmı?
CEVAP
Size uygun doğum kontrol yönteminin bir uzman tarafından belirlenmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
ben 48 yaşındayım 2 senedirde menopozdeyım derdim yüzümde ki tüylenme nedeni ve ne yapabilirim ceveplarsanız sevinirim tşkler
CEVAP
Tüylenmenin nedeninin hormonel bir durum olup olmadığının anlaşılabilmesi içi bir uzman kontrolu uygun olacaktır.
  Â
SORU
AKLAŞIK İKİ YILDIR SOL KOLUMUN ÜST KISMINDA Bİ AĞRI VAR YOLDA YÜRÜRKEN HAPŞURURKEN ÖKSÜRÜRKEN BİLE AĞRIYO DOKTORA GİTTİM KAS GERİLMESİ DEDİ. İLAÇ VERDİ FAKAT GEÇMEDİ ÇOK RAHATSIZ EDİCİ VE ENORMAL BİR AĞRI NE YAPAMAM GEREKİYOR PROBLEMİM NE OLABİLİR ACABA SORUM EN HIZLI ŞEKİLDE CEVAPLANIRSA ÇOK MUTLU OLURUM KALBİMDEN KORKMAM GEREKİYOMU ACABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
CEVAP
Kalp ile ilgili her hangi bir problem olup olmadığının anlaşılabilmesi için kalp elektrosunun çakilmesi ve bir uzman tarafında değerlendirilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
İyi Çalışmalar,37 yaşındayım. 32 yaşında yükleme sonucu şeker çıktı. diyet ve sporla normal seviyeye indi.1 ay önce kontrole gittiğimde perhize ve spora devam etmem söylendi.yükleme yapılmadı. oruç tutabilirmiyim. zaman zaman yemek süresi geçtiğinde ellerimde titreme ve halsizlik oluyor. susuzluk beni korkutuyor.ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler. Sibel K.
CEVAP
Sİzi takip ve tedavi eden doktorunuza danışmanız uygun olacktır.Oruç sırasında şeker yükselmesinden çok şeker düşmesinden çekiniriz.Doktorunuza danışarak sağlığınız müsade ediyor ise oruç tutmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Eşim yaklaşık 1yıl önce ritm bozukluğu nedeniyle hast. gitti.Dr.lar büyütülecek bişey olmadığını söylediler.Sabah drların beklemediği bişey oldu 12sn.kadar kalbi durdu.Tıp Fak. sevk ediledi yapılan tüm tetkikleri normal çıktı 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra kalbinin durmasını ritm bozukluğu nedeniyle verilen ilaçlara bağladılar.Kalple ilgili bir sorun olmadığını söylediler.Ritm bozukluğunun nedeni ne olabilir?Aynı olay evde başımıza gelse ne yapabiliriz?O korkuyu üzerimizden atamıyoruz tşk
CEVAP
Kullanılan ritm bozukluğğu ilaçlarıda bu duruma yol açabileceği gibi kalbin kendisine aitte bir ritm bozukluğu şikayeti var olabilir.Bunun anlaşılabilemse ve ayırımının yapılabilmesi için holter denilen hastanın dışarıda günlük hayatıda kalp ritimlerinin kayır altına alan ve daha sonra bir uzman tarafından incelenen bir tekiktir.Hatanın kalbine ait bie ritim problemi var ise bu incelemeler neticesinde çıkabilr.Eğer uygulana tedavi sonuzu bir kalp durması oluşmuş ise o laçların bir daha kullanılmamsı drumunda bu sıkıntı yaşanmayacaktır.
 Â
SORU

  Â
SORU
slm benim boynumda 2 ve 5 omurlarda kayma var. bu arada boğazımda 8 mm nodül bulundu benim sorum boyun ve boğazdaki bu sorunlar neyin habercisi olabilir
CEVAP
İkisi bir birinden farklı şikayetlerdir.Boynunuzdaki nödül tiroid bezi kaynaklıdır ve hormonel şikayetler yapmaktadır.Bunun dışında omurganızdaki problem fiziksel bir sıkıntıdır ağrı ve şekil bozukluğu yapabilir.
   Â
SORU
sag tarafımda iki hafta once gobegimin altına dogru ilerleyen bir agrı olustu. ultrasonda herhangi birsey cıkmadı. lokosit kanda 16000 civarında cıktı. doktorlar anpandisit ten suphelendi. ancak antibiyotik kullandıktan sonra lokosit normal seviyeye indi. halsizlik ve surekli agrılar gecti. bu arada hic agrı kesici icmedi. ancak hala daha sag tarafımda (kolumun altı belim civarında)ozellikle gece uyurken bir sızı hissediyorum. nedeni ne olabilir
CEVAP
Enfeksiyonun nedeni böbrakten kaynaklana bie durum ise ve böbreklerde taş kum hikayesi var ise sızılar devam edebilir. Bu şikayette artış olması veya ateş gibi başka bulguların eşlik eymesi durumunda bir uzmana danışmanız uygun olacktır.

Haberin Devamı

SORU
merhabalar.ben 2 yillik evliyim.ve yabanci bir ulkede yasiyoruz.psikolojik problemler yasiyorum.esim benden 1 hafta once kadar geldi ben daha sonra geldim bu ulkeye.ve geldigimde esimin cantasinda henuz kullanilmamis prezervatif paketi buldum.sordum aldatmayi dusundum ama yapmadim dedi.ben cok uzerine gittim.ama yemin etti.etrafta o kadar gorkemli kiz varki ben supheleniyorum.cok kiskaniyorum.ofiste calisan kizdan bile.kavga ediyorum satasiyorum.aramiz cok kotu.sizce nasil davranmaliyim.tesekkur
CEVAP
Bu konuda bir aile danışmanından yardım almanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
Merhaba,kan sayımı yaptırdım.kan değerim 6,24 çıktı trombositlerim 724.Demir eksikliği olduğu ortaya çıktı.1 ay ferrum fort kullandım.Yeniden kan tahlili yaptırdğımda kan değerim 7,24 olmuş trombositim 92.Trombositlerimdeki bu ani düşüş kullandığım ilaçlardan dolayı mıdır?Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.Doktorum demir eksikliğini tespit ederken çeşitli testler yaptı.Ultrason endoskopi.Bu sonuçlara göre ilaç tedavisi verdi.İyi çalışmalar
CEVAP
Laboratuar incelemelerinde bir problem olmuş olabilir.Endokskopiyide midede demir eksikliğine neden olabilecek herhangi bir problem plup olmadığını kontrol etmek amacı ile yapmıştır.
  Â
SORU
gazetenizin bir haberinde Başak adlı bir genç kızın felç geçirdiği haberini okudum.ve doktorlar,felcin nedenlerinden birinin fön çektimek olduğunu söyledi. ben de çok fazla fön çektiren biriyim. acaba bu konu hakkında geniş bilgi verebilir misiniz? saça çekilen fönün zararları nelerdir?
CEVAP
Felç geçirmenin bir çok nedeni olabilir.Beyini basleyen damarlarda aniden gelişen bir tıkanıklık beyin o bölgesinin yeterince beslenememesine ve felç geçirilmesine neden olabilir.Bunun dışında omurga yaralanmalarındada felç geçitilebilir.Travmayayada yüksek tansiyona bağlı beyin kanamalarındada felç geçirme riski vardır.

Haberin Devamı

SORU
sivilceyi ne geçirir doktora gözükün demeyin
CEVAP
Cildinizi uygun tedavinin yappılabilmesi için cilt hastalıkları uzmanına danışmanız uygun olacaktır.Bunun yanında cilt tmizliğinin iyi yapılması ve sivilce yapıcı besinlerdende uzak durulması faydalı olacaktır.
   Â
SORU
şişmanlatıcı guatr hastasıyım haplarımı kullanıyorum aylık kontrolümede gidiyorum ama diyet yapmaya kalktığımda ya bayılıyorum yada kusuyorum diyet yapmasam olmaz çünkü 15 yaşında 85 kiloyum lütfen yardımcı olun
CEVAP
Diyet denlince yememeyi aklınıza getirmemelisiniz.Az az sık sık yemek ve bol su tüketmek , bunun yanıda egzersiz yapmak faydalı olacaktır.
Â
SORU
kollarımda ve başımda bazende sırt bölgem ve boynumda inanılmaz ve dayanılmayacak derecede yanmalar oluyor doktora gittim psikolojik dedi ve ilaç verdi çok ilaç kullandım ama ağrım çok başım ve kollarım acı acı yanıyor dünyam karardı dipsiz bir kuyudayım resmen 1 senedir tedavi görüyorum ama bir sonuç alamadım şu an lithuril diye bir ilaç kullanıyorum bir faydasını göremedim ama kullanıyorum ne yapmalıyım bana ne olursunuz yardımcı olun hayatım sönüyor git gide ailem perişan.şimdiden teşekkürler
CEVAP
Yanmanın nedenin araştırılması uygun olacaktır.Herhangi bir boyun fıtığının olup olmaması , bir sinir basısının olup olmaması araştırlmalıdır.Bunun yanında sistemik bir hastalık , şeker hastalığı gibi , olup olmadığıda önemlidir.Eğer fiziksel bir problem bulunamadı ise pisikolojik tedavi uygun olacaktır.Bu tedaviler uun süreli tedavilerdir.
    Â
SORU
mhb.Benin ağzımda AFT oluştu.doktor tavsiyesi ile biokadin gargara-tantum verde ve bepanten pastil kullandım.ama hala ağzımdaki acı -yanma ve uyuşukluk geçmedi.ne yapmamı önerirsiniz.teşekkür ederim
CEVAP
Ağız içi aftların tekrarlaması ve uzun sürmesi halibde behçet hastalığı açısından bir araştırma yapılması uygun olacaktır.Bunun dışında doktorunuz uygun göreceği Bvitamini kullanılması faydalıdır.Ağız içi hijyen önemlidir. 
  Â
SORU
major depresif bozukluk ve anksiyete hastasıyım 25 yasında evli ve 1 çocuk annesiyim kullandığım ilaçlardan çok iyi netice alamıyorum önereceğiniz ilaçlar ve bitkiler var mı şimdiden çok teşekkür ederim
CEVAP
Bu tür rahatsızlıklar ilaçla tedavinin yanında terapiyede ihtiyaç duyarlar.İlacın sizi takip ve tedavi eden doktorunuz tarafındauygun görülür ise değiştirilmesi yada yeni bir doz ayarlamasının yapılması faydalı olacaktır.Kendi isteğinizle yada tavsiye üzerine ilacınızı değiştirmeniz rahatsızlığınız üzerinde olumsuz bie etki yapacaktır.
   Â
SORU
mer 2 yil once bademcik ameliyati oldum fakat sikayetim hagla devam ediyor bogaimda agri boynumda agri kollarimda agri bogazimda bir sey takili duruyor sanki giciklanma konusmakta gucluk cekiyorum ben troit bezlerinden supheleniyorum agizicinde kucuk bezler hissediyorum buradaki doktorlara gittim beni ameliyat eden doktorda bakti ama birsey bulamadi su an icinde turkiyeye gelemiyorum tedavi olmak icin neye bagliyorsunuz bu durumumu bana yardimci olursaniz sevinirim saygilar.
CEVAP
Tiroid bezi ile ilgili bir problem olup olmadığının anlaşılabilmesi içi tiroid hormon seviyelerinin kanda bakılması gerekirse tiroid bezinin ultrasonunun yapılması yeterli olacaktır.Sigara kullanmamanız , çok soğuk içecekler tüketmemeniz , çok dumanlı ve tozlu ortamlarda bulunmamanız faydalı olacaktır. 
  Â
SORU
başımda sürekli ağrılar var ve beğinciklerimin sinir damarlarında tıkanık var ne önerirsiniz
CEVAP
Öncelikle baş ağrılarınızın ne tip bir ağrı olduğunun sorgulanması ve ardından gerekli olan bir takım radyolojik ve laboratuar tetkiklerinin yapılması gerekmektedir.Ardından tıkanıklık olup olmadığı ve baş ağrılarınızın neden kaynaklandığı tesbit edilerek uygun tedavi verilecektir.Bunun için bir nöroloji uzmanına danışmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
penisimin İÇİNDE SESLER GELDİĞNİ HİSSEDİYORUM VE TİTREMEYE BENZER BİR DURUM ORTAYA ÇIKIYOR
CEVAP
Bİr üroloji uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
gözlerimde yanma ve kanlanma oluyor devamlı son zamanlarda kaşınmaya başladı güneş karşı aşırı derecede alerjim var sizce bunun sebebi nedir.şimdiden ilginize teşekkür ederim.
CEVAP
Allerji reksiyonlar genetik olabileceği gibi vücudun kendi verdiği bir reaksiyonda olabilir.Bir göz hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tedavileri almanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
ben rahim içi araçla korunuyorum tam 10 yıl oldu bu şeklde 5 yıl önce bidefa çıkartırdım ama yaklaşık 7-8 ay taktırmadım ama korunmamama rağmen hamile kalmadım ve yeniden taktırdım şuan yne 5 yıl oldu kullanıyorum.şuan yeniden çocuk yapmayı düşünmeye başladık eşimle fakat duyumlarıma göre bende endişeler oldu uzun süre korunan kişilerin hamile kalma şanslarının azaldığını duymuşdum bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler...
CEVAP
Gebe kalınamamsı için bir problem değildir.Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı kontrolunde takip ve tedavi edilmeniz uygun olacaktır.
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!