SORU VE CEVAPLAR 40

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 40
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 17:05

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
ben 30 yaşında 3 aylık hamileyim ilk çoçuğum doğduğunda göz kapağı düşüklüğü. tortilolis.gırtlak zayıflığı olarak doğdu 2 çoçuğumda olabilirmi bu anamallikler teşekkür ederim
CEVAP
Birinci hamileleğinizdeki bebeğinizin rahatsızlığı bir takım sinir zedelenmelerinden kaynaklanmmış olduğu muhtemeldir. Herhangi bir genetik hastalık tesbit edilmedi ise ikinci gebeliğinizde risk varlığından bahsetmek doğru olmayacaktır. Ama genetik bir hastalıktan söz ediliyor ise kinci bebektede olması muhtemeldir.Bu gebeliğinizde daha sık aralıklar ile doktor kontrolünde olmanız uygun olacaktır.
    Â
SORU
İyi çalışmalar,annem 78 yaşında sürekli tabanlarım ağrıyor diye şikayetçi.Bunun sebebi nedir? Teşekkürler
CEVAP
Yaşla bereber kemiklerde bir miktar mineral azalmaları olmmaktadır ve zman içerisinde ayaklar artık eskisi kadar vücudu taşıyamamaktadır. Eğer ağrılar dayanışmaz boyutlarda ise bir uzmana danışılarak ağrılara yönelik bir takım tedaviler verlebilir.

Haberin Devamı

SORU
MERHABA; BEN 19 YAŞINDA BİR GENCİM.AMA BİR TÜRLÜ KİLO ALAMIYORUM,GELİŞEMİYORUM VE BOYUMDA HİÇ UZAMIYOR.ACABA NE YAPMAM GERREKİR.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CEVAP
Boyunuzun neden uzamandığı konusunun bir takım hormonal tahliiller yapılarak anlaşılmsı mümkündür. ama bir insan genetik olarak anne be babasının genlerini taşıdığı için boyları çok fazla uzun olmayan anne ve babaları çocuklarınında boyları çok uzun olmayacaktır.Böyle bir durumun olmaması halinde bir endokrinoloji uzmanına danışılarak gerekli tetkiklerin yapılması ile genç yaşlarda bir takım tedaviler yapılabilmektedir.
  Â
SORU
kendimi sürekli bitkin hissediyorum cerrah paşanın pr.gittim birçok tes yaptı hiç birşey çıkmadı cigerleriminde filmini çekti sadece vitamin verdi
CEVAP
Sürekli halsiz yorgun vede uyku halinde hissetmek eğer altında fiziksel bir neden bulunamamış ise bir takım sıkıntı ve streslerdende kaynaklanıyor olabilir. Sıkıntılı durumlardan uzaklaşmanız ve beslenmenize dikkat etmeniz uygun olacaktır.

SORU
meraba, ben size sirbistanin baskentinden yaziyorum,adim edin ve sorum su: ben 24 yasinda 1.85 boyunda 60kg benim nasil kilo alabilecegim hakkinda sizden bilgi istiyorum ne denediysem olmuyor...bana yardimci olabilirseniz memnun olurum....tesekkurler...
CEVAP
Kilo alamakta kilo vermek kadar programlı bir iş olması gerekmektedir. Bir beslenme uzmanına danışarak yapınıza ve sosyal yaşantınıza uygun bir program almanız ve uzman kontrolünde uygulamanız uygun olacatır.
 
SORU
Saç diplerimde akneler var.bir kaç kez doktora gittim.ya kortizonlu ilaç yada mantar ilacı verdiler.kantesti yaptılar herhangi birşey olmadığını smylediler.akneler geçmedi.acaba neden olabilir?tedavisi var mı?yardımcı olursanız sevinirim.
CEVAP
Cildinizin yapısından kaynaklanan bir durumdur.İlaçlardan ziyade cildinizin ve şaçınızın yapısına uygun bakım ürünleri kullanamnız uygun olacaktır.
 Â
SORU
merhaba.oğlum dokuz yaşında.yürürken parmak uçlarına basarak yürüyor bazen.yeni farkettim.acaba bu neden olur?tedavisi var mı?
CEVAP
Parmak uçlarına basarak yürümek derken yürümesini bozan  topallatan bir durummudur yokdakendi isteği ilemi yapıyor? Bunun anlaşılabilmesi için bir uzmana göstemeniz  uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
ii günler. yeni evliyim önceden böyle bir problemim yoktu.sürekli gaz sorunum var. sorunu gidermezsen karnımda hafif bi ağrı oluyo.teşekkürler
CEVAPÂ
Bir Gastroenteroloji uzmanına danışarak bu probleminize yönelik bir tedavi almanız uygun olacaktır.

SORU
DOKTOR BEY BENİM 45 GÜNDÜR BADEMCİKLERİM ŞİŞ(FARANJİT)AYAK BİLEKLERİMDE AĞRI VE ŞİŞLİK 30 GÜNDÜRDE İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU(İDRAR YAPAMAMA AZ İDRAR YAPMA TESTİS VE KASIKLARDA AĞRI İDRAR ESNASINDA YANMA HİSSETME) SIS SIK İSHAL BİRKAÇ GÜN DIŞKIMDA COK AZ KAN VARDI.4 ÇEŞİT ANTİBİYOTİKTEN SONRA SABAH AKŞAM 800LÜK DEVAPEN İĞNE KULLANDIM 10 ADET SABAH AKŞAM OLMAK ÜZERE 6-7 KEZ HASTANEYE GİTTİM AMA HALA ŞİKAYETLERİM DEVAM EDİYOR.KULLANDIĞİM BAZI İLAÇLAR ENFEXİA,SİLFOKS,KLAMOKS,ÜRİSPAS,800mg DEVAPEN İ.
CEVAP
Enfeksiyon hastalıklarında bazı durumlarda özellikler hastanın bir çok enfeksiyon odağı var ise kontrol altına alınabilmesi için bir hastanede yatarak takip ve tedavilerinin yapılması uygun olacaktır.
  Â
SORU
merhabalar benim sıkıntım et benleri.26 yaşında evli ve hiçbir rahatsızlığı olmayan bir bayanım.son birkaç aydır boynumda ensemde ve dekolte bölgemde minik renksiz et benleri çıkmaya başladı bunun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini öğrenmek istiyorum
CEVAP
Bir cilt hastalıkları uzmanına danışılarak gerekli görecek olur ise koterizasyon denilen bir yünem ile müdahale edilebilir.
   Â
SORU
benim 2 yasında bir kızım var .saglık bakanlıgının aşılarını tamamladık.ben tetbir olsun diye 2 doz menenjit ve2 doz pnömoni aşısı yaptırdım.bu aşılar yeterli olurmu .tekrar dozları varmı.ve çocuguma zararı olurmu.başka olmanız gereken aşılar varmı .şimdiden çok tesekkür
CEVAP
Sağlık bakanlığının programındaki aşılar dışında bir takım özel aşılar vardır. Özel aşılarda dahil olmak üzere çocukluk çağında uygulanabilen aşılar şu hastalıklar içindir ; difteri , boğmaca , tetanoz , çocuk felci , kızamık , kızamıkcık , kabakulak , su çiçeği , hepatit A , hepatit B , grip , hib enfeksiyonları(menenjit) , pnömokok (zatürre)..  Bakanlığın programı dışındaki aşıları doktor kontrolünde yaptırmanız uygun olacaktır. 
  Â
SORU
bir hastanın ateşlenmesinde hayati sınır kaçtır yani en yüksek derece hasta kaç derecede havale geçirir hayati tehlike kaç derecedir
CEVAP
38 derece ve üst değerleri ateşte müdahale edilmesi gereken değerlerdir.

Haberin Devamı

SORU
MERABA BEN ÇEKAP YAPTIRDIM GÖGÜSLERİMDE YAĞLANMA ÇIKTI AMA DOKTOR ÖNEMLİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ VE DAHA ÖNCE GÖĞÜSLERİM ÇOK KÜÇÜKTÜ ŞİMDİ İSE ÇOK BÜYÜDÜ VE AYRICA KAHVERENGİ BÖLÜMLERİ DE BÜYÜDÜ BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER İY ÇALIŞMALAR
CEVAP Â
Göğüslerde yağlanmma genel bir liko alımıdan kaynaklanıyor olabilir aksi bir durum var ise bir uzmana danışmakta fayda olacaktır.
    Â
SORU
1 yıl öncesine kadar kulaklarımda yeni tutuşmaya başlayan sobanın tütüşü bazende helikopter gibi sesler balirmeye başladı.ileri tetkikler yapıldı BT falan ama hiç bişey çıkmıyor.Beni çok rahatsız ediyor.Birazda işitme kaybım var.Devlet memuruyum bana ne öneririsiniz.US biyokimya her şey yapıldı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar sunarım
CEVAP
Kulak uğultlarının kaynağında pek çok şey bulunabilir ve bunların çoğu tedaviye cevap verir. Öncelikle kulak burun boğaz muayenesi ve odyolojik inceleme yapılması uygun olacaktır.Bu incelemelerin sonuçlarına göre gerekli görülür ise daha ileri tetkikler istenilebilir. Kulak çınlamaları ve uğultuları başlangıçta önemsenmez ise süreklilik gösteren ve tedavi edilemeyen bir hastalık haline gelebilmektedir. Uğultu erken tanınıp tedavi edilirse tam düzelebilir ve bundan sonra yapılacak yakın takip ile yeniden tekrarlanması önlebilir.
     Â
SORU
merhabalar benim sorunum migren ve alerjik astım... ayda 2-3 kez kuvvetli baş ağrılarım var... astımlada yeni tanıştım.. kullandığım bazı ilaçlar bende ödem yaptı... iaçları bıraktım(astım) ama zor kilo veriyorum.. hala ödem le uğraşıyorum.... ilaçlardan kaynaklanan eş zamanlı kullanım gibi bi sorun olur mu... ödemi nasıl atarım? teşekkürler.
CEVAP
Astım tedavisinde kullanılan bir takım steroidler ödeme yol açabilir amam uzun süreli kullanımlarda daha sık karşılaşılan bir problemdir.Tuz alımını kısıtlamanız ödfemelerininzin dağılması konusunda faydalı olacaktır.Migren rahatsızlığınız içinde sizi takip eden nöroloğunuz ile görüşerek baş ağrısı ataklarınızın azaltılması için önleyici bir takım ilaçlar başlanabilir.
Â
SORU
benim sağ omzumda üzeri oldukça tüylü becker nevus var.bu tüyler için tüy dökücü krem(mesela bioder) kullanmanın bir zararı olabilir mi?
CEVAP
Kullanılan tüy dökücülerinin nevüs üzerinde her hangi bir tkisinin olup olmayacağının anlaşılabilmesi için dermatoloji uzmanı tarafından değerledirilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
sayın hocam ben bir yıllık evliyim ve çocuk sahibi omak istiyorum hap veya benzeri şeylerle korunmadık hamile kalma olanağım nedir...
CEVAP
Bİr yıldan sonra doğum kontrol yöntemlerinin kullanılmamasına rağmen hamile kalınamıyor ise bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanın tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır. Hem gebe kalınması konusunda hemde gebeliğe hazırlık konusunda uzmana danışılması faydalı olacaktır.Gebe kalınıp kalınamayacağı konusunda gerekli tetkikler yapılarak yorum yapöak daha uygun olacaktır.
 
SORU
iyigünler. Daha önce de yazmıştım ve uzun süredir cevap bekliyorum ama yayınlanmadı. Bunu yanıtlarsanız cok sevinirim. benim problemim sosyal fobi. Lustral adlı ilacı kullanıyorum. Ancak ilacı her bıraktığımda tekrar başa dönüyorum. Evliyim ve cocuk düşünüyoruz. Ancak mutlaka ilaç kullanmam gerekiyor. Bu nedenle cok korkuyorum. Lustralın hamilelikte bebeğe bir zararı olur mu? Düşük dozlarda kullanılmasında sakınca var mıdır? örneğin 3 günde 1 tane alırsam hamilelikte zararlı olurmu? tesekkürler
CEVAP
Lustral gebelikte yararları risklerinden fazla ise kullanılabilen bir ilaçtır. Bu yüzden muhakkak bir uzman tarafından değerlendirilip kullanılma endikasyonunun iyi belirlenmesı gerekmektedir.
    Â
SORU
5 yaşında bir kızım var.sürekli olan kanamamalarımdan dolayı dr gittim sezeryan dikişimin(rahim içi)kanama yaptığını söyledi.bu neden olur acaba ağır kaldırmakla alakalı olabilirmi?şikayetim son 8 aydır var daha önce gittiğim dr polip var diye kürtaj yaptı fakat netice alınmadı
CEVAP
Beş yıl önce yapılan sezeryan operasyonundan kaynaklanan bir kanama olduğunu düşünmek pek uygun olmayacaktır. Uygun olan devamlı sızı takip edebilecek bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerinizin yapılmasıdır. Polip , Myom gibi rahim içi yer kaplayan rahatsızlıklardan dolayı oluyor ise kanamalarınızın miktar olarak artması daha olasıdır.Bir takım tetkiklerin yapılarak karar verilmesi daha faydalı olacaktır.
 Â
SORU
Sol dizimin içinde boşluk ve kaşıntı hissi duyuyorum. otururken veya hareket halindeyken devamlı bu his var.arada geçiyor fakat bir süre sonra tekrar başılıyor ve 1 hafta,10 gün kadar sürüyor.deri üstünde hiçbir anormallik yok. Kaşıntı hissini andıran duydu sanki dizimin üzerine çok yüklenirsem kırılıvericekmiş gibi bir his de veriyor.Sanki dizimin içini mayasıl sarmış ve dokuyu bozup aynı zamanda kaşıntı hissini veriyormuş gibi.Sorunun ne olduğu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
CEVAP
Sorunun ne olduğunun anlaılabilmesi için bir takım tetkiklere ihtiyaç vardır. Öncelikle birR incelemesi ile diz ekleminizin içinde herhangi bir değişikliğin olup olmadığının kontrol edilmesi uygun olacaktır. Bir ortopedi uzmanına danışmanızda fayda vardır. 
 Â
SORU
Merhaba, 5 yaşında bir oğlum var ve allerjik bronşit. Özellikle ev tozuna karşı allerjisi var. Oğlumun yaşayabileceği bir ev ortamını oluşturmak için geyret ediyorum. Sorum şu: Allerjik hastalıklar hayatı boyunca oğlumla beraber yaşamaya devam edecek mi, ve özellikle geceleri kendini daha sık gösteren burun tıkanıklığı ve hapşurmalar için, oğlumun daha çok rahat edebilmesi adına ne yapabilirim. Teşekkür ederim iyi çalışmalar
CEVAP
Allerjik rahatsızlıklar genellikle devam eer fakat en ağı dönemini çocukluk döneminde geçirir. Odasında halıfleks kullanılmaması yorgan ve yastıklarının yünlü seçilmemesi faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
sağ alt göğüs kafesinin alt arkasında bir ağrı var.uzmanlar bir şey bulamadık dediler.safrada 0,8 mm polip var.1 yıl dır var .bu ağrı için gittim şeker çıktı fakat ağrı duruyor.80 kilodan 60 a düştüm.kisenin ağrıyla ilgilendiği yok.siz ce nedeni nedir. teşekkürler.
CEVAP
Belirtilen bölge ile ilgili ağrıya neden olabilecek organlar safra kesesi karaciğer midebarsak hastalıkları olabilir. Ayrıca bir ağrıya herzaman oradaki organ neden olmayabilir yansıyan ağrılar olabilir.
   Â
SORU
52 yaşındayım dizlerim ve dirseklerim ağrıyor doktor kireçlenme dedi fakat kan verince 15-20 gün ağrı kesiliyor neden olabilir cevap rica ederim selamlar
CEVAP
Bİr Hematoloji uzmanına danışarak kan değerlerinizin kontrol edilmesi uygun olacaktır.
   Â
SORU
annemin 2 gün önce kolu kırıldı, çabuk iyileşmesi için hangi besinleri alması gerekir?
CEVAP
Kemik kırıklarında bir takım kalsium içeren besinler önerilebilir ama bu besinlerin belirli bir yaştan sonra fazla tüketilmesi böbreklerde kum gibi bir takım sıkıntılara yol açabilmektedir. Dengeli ve düzenli beslenip bol sıvı tüketilmesi faydalı olacaktır. 
 Â
SORU
Gübekten neden akıntı gelir
CEVAP
Göbeğin bir takım iltihabi problemi olabilir. Bunun yanında şişlik kızarıklık ve ağrıda eşlik edebilir. Bir uzman tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Ben 1964 doğumluyum sorunum yaz kış demeksizin aşırı şekilde terlemem.Aşırı şekilde terlemenin ne gibi rahatsızlıklardan kaynaklandığını öğrenmek istiyorum. Saygılarımla
CEVAP
Çok terlemenin altında bir takım hormonel bozukluklar yatabileceği gibi tamamen doğalda olabilir. Tiroid hormonlarının fazla çalışması bu gibi sıkıntılara yol açabilmektedir. Bunun yanında tirois hormonun fazla çalışması uyku problemleri , asabiye , kilo alamam  , çarpıntı hiss gibi bulgularda eşlik edebilir. Bir iç hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır. 
  Â
SORU
merhaba iyiçalışmalar diliyorum.Vucudun herhangi bir yerinede oluşan basit kist ya da farklı bir türdeki kistlerin kansere dönüşme olasılıkları var mı?Ya da bulundukları organdan başka bir organa yayılma olasılığı varmıdır varsa bu oran ne kadar dır? saygılarımla iyi çalışmalar.
CEVAP
Kistlerin bulunduklerı yere ve kistin türüne göre habis bir dünüşüm olup olamayacağına tahmin edilebilir.Kist iken enfeksiyon kisti değl ise başka bir organa yayılması olası değildir.
  Â
SORU
iyi günler ben 33 yaşındayım panik atak hastasıyım tedavi gördüm ilaçlarım bitti şimdi hamile kalmak istiyorum hamileliğim sırasında panikatak tekrarlarsa ilaç kullanabilirmiyim kullanabilirsem bebeğe zararı nasıl olur
CEVAP
Panik atak sırasında izi takip eden ve tedavilerinizi düzenleyen doktorunuza danışmanız uygun olacaktır. Gebelikte kullanılacak ilaçlarda karar vermek için ilacın faydalarıın ve risklerinin iyice düşünülmesi gereklidir.Bunada en iyi sizi takip eden doktorunuz karar verecektir.İlaçlı tedaviden ziyade konuşarak terapi yapmayı tercih edicek olabilir.
Â
SORU
Selam.Benim sivilcelerimle başım dertte.Sürekli çıkıyor ve diğeri geçmeden başka bi tane daha çıkıyor.Ve bu sivilceler yüzeysel değil.Hep iltihaplı ve iç kısmı sert oluyor.Yakın zamanda doktora gideceğim ama neden olabilir bunlar.Tavsiye edebileceğiniz bitkisel bir çozüm olursa çok sevinirim.Çünkü antibiyotik kullanmak da istemiyorum diğer organlarıma çok zarar verir ve bahsedilen bir sivilce ilacı var o da 6 ay sürekli kullanım ve 2 ayda bir karaciğer ve kan tahlili gerektiriyormuş.
CEVAP
Cilt hastalıkları uzmanı tarafından tavsiye edilen ilaçlar uygun olacaktır. Ağız yolu ile değilde öncelikle krem şeklinde topikal tedavi seçilebilr.Bu arada cilt temizliğine dikakat eilmesi son derece önemelidir. Yağlı cildinizi dhada yağlandıracak bir takım besinlerdende uzak durulması faydalı olacaktır. 
 Â
SORU
Karim 66 yasinda, geceleri ve gün boyuda neredeyse saat basi idrar yapmak zorunda kaliyor. Uroloji doktoru oxybutyninhydrochlorid sandoz 5 mg hap yazdi Aksam yatmadan önce bir hap almasini söyledi hic bir faydasi olmadi. Seker hapida kullaniyor. Sekeri 135 - 160 deyisiyor. Yardimci olmanizi diliyoruz. saygilar selamlar.
CEVAP
Sİzi takip ve tedavi eden doktorunuza danışmanız uygun olacaktır. Gerekli görülür ise tedavide bir takım değişiklikler yapılabilir.

SORU
benim annem 47 yaşında ve 82 kilo bu sıcak havalardan dolayı nefes darlıgı cekiyor ben anneme nasıl yardım edebilirim ilginiz için şimdiden teşekürler
CEVAP
Nefes darlığına neden olabilecek herhangi bir rahatsızlığının olup olmaması önemlidir. Eğer var ise mutlaka takip ve tedavi altında olmalıdır. Sıcak havalarda çok fazla dışarda bulunmaması ve bol bol sıvı tüketmesi faydalı olacaktır. 
Â
SORU
ben 40 yaşındayım.idrarımı tutamıyorum.sürekli kanama oluyorum.bir kaç doktora gittim farklı şeyler söylediler.kafam karıştı neyapmam lazım.
CEVAP
Normal doğum hapmış hanımlarda idrarının tutamam şikayetleri olabilmektedir. Özellikle hapşırdıklarında , öksürdüklerinde yan karın içi basıncın arttığı durumlarda idrar kaçırmaları olasıdır. İdrar kesesinin bir miktar yer değiştirmesinden kaynaklana bir sıkıntıdır.Gerekli görülür ise ameliyat ile tedavi edilmesi mümkündür. Hem idrar kaçıtrma sıkıntızın için hemde kanamalarınız için bir kadın hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olac aktır. 
 Â
SORU
MERHABA ASLINDA ÇOK AZ HASTALANAN YAPIM OLMASINA RAĞMEN.3 HAFTADIR GARİP BİR ŞEKİLDE AYAK BİLEKLERİM ŞİŞİYOR. AYAKTA UZUN SÜRELİ DURMUYORUM.EL BİLEKLERİM VE AYAK BİLEKLERİM KORKUNÇ DERECE AĞRIYOR SIZLIYOR. BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
CEVAP
Bir takım romatiamal rahatsızlıkları dışında bu tarz eklem ağrılarına neden olabilen enfeksiyon hastalıklarıda vardır. Basit bie grip virüsü bile uzun süre eklemlerde ağrılara neden olabilmektedir. Şişliklere neden olabiliecek tuz kullanımın azaltılması faydalı olacaktır. Şikayetinize yönelik ileri tetkik ve tedavilerin yapılması amacı ile bir uzmana başvurmanız uygun olacaktır. 
   Â
SORU
Merhaba benim sorunum vücudumda özellikle yazın meydana gelen şişlikler sol böbreğimde geceleri meydana gelen sık sık tekrarlanan kramplar bu kramplar bazan ellerime ve ayaklarıma giriyor ve oldukçada canımı yakıyor (ve sizden bunu özelliklede rica ediyorum önüne geçemediğim kilolar bu durum beni çok üzüyor bana yardımcı olurmusunuz saygılarımla
CEVAP
Kramp tarzında yan ağrıları genellile böbrekte taş sorunu ile birlikte karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında sanacıların sık olduğu dönemlerde sık sık idrara çıkma , idrarın rengini değişikliği gibi buldularda eşlik edebilmektedir. Bir uzmana danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacakır. El ve ayaklara birden bire giren kramplarda bir takım mineral eksikliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bir uaman yardımı almanız faydalı olacaktır. Bol bol sızı tüketmeniz ve egzersiz yapmanız faydalıdır. 
    Â
SORU
İyi günler diliyorum. Benim sorum göğüs büyütücü bitkisel ilaçlarla ilgili; bu ilaçların gerçek anlamda ne kadar etkili olduklarını ve kullanım sonucu oluşabilecek yan etkilerini konusunda bilgilerinizi rica ederim. Teşekkür ederim.
CEVAP
O tarz bitkisel içerikli ilaçların içerdikleri muhakkak bir uzman tarafından değerlendirilmemlidir.
  Â
SORU
İYİ GÜNLER. TÜRKİYE'NİN EN ÇOK NEM BULUNAN İLÇESİ İSKENDERUNDA OTURUYORUM. AŞIRI SICAKLARDAN DOLAYI SIRT VE GÖĞÜS BÖLGELERİMDE İSİLİK ÇIKMAYA BAŞLADI. SIK SIK DUŞ ALIYORUM AMA FAYDA ETMİYOR. ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. TEŞEKKÜR EDERİM.
CEVAP
Sıcaklara karşı bol bol sıvı tüketmek ve mümkün olduğu kadar dışarda bulunmamak faydalı olacaktır.
  Â
SORU
tedavisi icin gebe kalinması onerilen bir myom /kist turu var midir? havuza girmek myom icin sakincali midir?
CEVAP
Tedavisinin hamile kalınmak olduğu bir rahatsızlık olup olmadığı bir uzman tarafından değerlendirilmesi gereken bir konudur. Havuza gimek myom için değilde enfeksiyon hastalıkları için bir risk oluşturabilir.
  Â
SORU
neyse sorum şu once sarı ve pıhtılı akıntım gelmeye başladı vajınam kasınıyordu aynı zamanda ve sık sık tuvalete gıdıyordum birkaç gün sonra sol tarafım yogun ağrılarla doldu sankı böbreklerım agrıyor gıbı verilen antıbıyotıkı aldım ama içime sinmedi.şu an sol tarafım cok agrımıyor ama sol kasıgımın orada sertleşme var ve ağrı yapıyor aynı zamanda agrıyan yerlerım yanı karnım sol tarafım ve belımde böcek ısırıgı gıbı yaralar çıktı sızce benım neyım var. ilacın adı trimethoprim cevabınız beklıyor
CEVAP
Bir kadın hastalıkları uzamanı tarafından gerekli tetkik ve tedavilerin yzpılması uygun olacaktır.
  Â
SORU
ben 34 yaşında evli bir bayanım. mesanemde 19x23 mm çapında kitle var. kitleler kötü huylumudur sistoskopi yapılıcak bunda korkulacak birşey varmıdır şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP
Sistoskopi ile mesane içi görüntülenebilecek vede uygun yerlerden rahatlıkla görerek biopsi alınabilecektir.Bİopsi sonucunada patolojik incelemeden sonra karar verilebilecektir.
   Â
SORU
Sol ayak baş parmağım eklem yerine kadar olan bölümde his kaybı ve ağrı var.Özellikle dış tarafta,tırnağın üstü ve tırnak kökü sağ taraf ağırlıklı olmak üzere zaman cok ağrıyor.Dermatoloji,noroloji bölümlerine başvurdum.Dermatoloji görünüm bozukluğu olmadığını,nöroloji şikayetlerim doğrultusunda yapılan EMG,de herhangi bir bulguya rastlanılmadığını söyledi.Halen şikayetlerim devam ediyor,çalışan bayanım ayakkabı giymekte zorlanıyorum.Hangi bölüme baş vurmam gerekir,sağ ayakta şikayetim daha az.
CEVAP
İç hastalıkları braşına başvurarak şeker hastalığı dahil olmak üzere tahlil yaptırmanız uygun olacaktır. Şeker hastalığında uzuvlarda duyu kayıpları olabilir. Tetkiklerde her hangi bir bulguya rastlanılamaz ise sinirleri destekleyen B1 - B6 vitaminleri tedavide doktorunuz uygun görür ise kullanılabilir. 
  Â
SORU
bağırsak kanseri hastalarda kilo alımı görülürmü?
CEVAP
Bazı kanser türlerinde karın içi sıvı toplanması görülebilir. Hastanın karnında şişlik dolayısı ile kilo alımı görünümü oluşabilir.
   Â
SORU
5 yaşında bir kızım var.sürekli olan kanamamalarımdan dolayı dr gittim sezeryan dikişimin(rahim içi)kanama yaptığını söyledi.bu neden olur acaba ağır kaldırmakla alakalı olabilirmi?şikayetim son 8 aydır var daha önce gittiğim dr polip var diye kürtaj yaptı fakat netice alınmadı
CEVAP
Beş yıl önce yapılan sezeryan operasyonundan kaynaklana bir kanama olduğunu düşünmek pek uygun olmayacaktır. Uygun olan devamlı sızı takip edebilecek bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerinizin yapılmasıdır. Polip , Myom gibi rahim içi yer kaplayan rahatsızlıklardan dolayı oluyor ise kanamalarınızın miktar olarak artması daha olasıdır.Bir takım tetkiklerin yapılarak karar verilmesi daha faydalı olacaktır.
Â
SORU
SİGARA KULLANIYORUM AMA ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDE YASAK OLDUĞU İÇİN BÜTÜN GÜN HİÇ İÇMİYORUM AKLIMA BİLE GELMİYO AMA EVE GİDER GİTMEZ İLK İŞİM SİGARA YAKMAK OLUYO BU NASIL Bİ DURUM MEREK EDİYORUM.
CEVAP
Sigara kullanma durumunuz yavaş yavaş nikotin bağımlılığından pisikolojik el bağımlılığına dönmeye başlamış. Biraz daha gayret edip sabır ederseniz sigarayı bırakabilirsiniz.
  Â
SORU
Merhaba benim sorunum bacaklarımın ağrımasıdır.kendimi aşırı yorgun hissediyorum. yürümek dahi istemiyorum bacaklarımı uzatınca biraz ağrı diniyor. doktorada gittim ama test sonuçlarında bişey çıkmadı.bundan bir kaç yıl önce doktora gittiğimde eklem romotizması olduğunu söyledi.tedaviye başladık.penisilin iğnesi vurdum .ağrı kalmamıştı o dönemde şimdi tekrardan nüks etti bunun için ne yapmam gerekiyor yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP
Bir romatizma hastalıkları uzmanına danışarak gerekli takip ve tedavilerinizi almanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
56 yaşındaki anneannemin akciğerinde sağ ve sol kısımlarda yara var. kronik bronşiti var amelşyat olmasını öneriyolar tedavi sadece durdururabilirmiş.tatmemn iyileşme olmazmış.nükleer tıpa sevkettiler akciğerde anama varmı diye bakacaklar.bir takım testler uygulayacaklar.bu durumda ciğere nasıl bakılıyor ufak bi operasyonmu yapılacak yoksa ağız yolu ilemi ciğerlere bakıcaklar.merk ediyor .bu hastalığın adı nedir acaba? şimdiden teşekkürler
CEVAP
Nükleer tığtakı taramalarda radyolojik olarak görüntülenebilen bir madde vericekler vücuda daha sonra sıralı röntgen çekecekler. Hastalığın ne olduğu konusunda bilgi verebilmek için daha çok bilgi sahibi olmak uygun olacaktır.En doğru bilgiyi sizi takip eden doktorunuzdan almanız faydalı lacaktır.
   Â
SORU
merhaba benim sorunum sadece yüzümde ve çenemde olmak üzere aşırı kıllanma güzellik uzmanlarında çare arıyorum ama son bir yıldır haftalık aldırmam gerekiyor beni çok rahatsız eden bir görüntüyle dolaşmak istemiyorum.42 yaşındayım hormonlarla ilgili olabilirmi? güzellik uzmanı dışında doktora gitmelimiyim ve hangi bölüm bu konuyla ilgili olur.
CEVAP
Erkek tipi tüylenme olması genellikle altında bir hormonal sorun barındırmaktadır. Bır kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavileri yapılması uygun olacaktır.
  Â
SORU
Merhaba, Öncelikle kendimden bahsedeyim. Küçüklüğümden beri belim kalındı. Şu anda da kalın ve ben spor yapmak için zaman ayıramıyorum. Yalnızca bel inceltilmesini sağlayacak bir diet programı var mıdır acaba? Bir sorum daha olacak. Trioid bezleri kilo alıp vermeyi ne kadar etkilemektedir? Teşekkür ediyorum.
CEVAP
Kilo vermede diyet ile bölgesel bir zayıflama çok anşlamlı değildir.Dengeli ve düzenli beslenildiğinde genel olarak tüm vücuttan kilo kaybedilir. Tiroid hormonları metabolizmanın hızını etkileyen hormonların başında geldiği için kilo alıp vermeyide çok etkilemektedir.
  Â
SORU
4 senedir adet görüyorum 16 yaşındayım ama hala düzene girmedi. bazen düzenli bazen düzensiz oluyorum.arada bi 1, 2 ay geçiyor. bunun için ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.
CEVAP
Adetin düzeni bir takım hormonel dengesizliklerden kaynaklanıyor olabileceği gibi sıkıntı ve stres durumlarındada bir kaç gün değişebilir. Düzensizlikler çok uzun zamanlara uzayacak olur ise bir uzmana danışmak uygun olacaktır. 
  Â
SORU
eşim yıllar önce ayvalıkta denize girerken suda bayılma gibi bir şey yaşadı. yüzü bembeyaz oılmuştu.dişleri kilitlenmişti. acile götürdük serum taktılar. geçti. aynı hadise yıllar içinde 3 defa yaşandı. denize girince önce elleri karıncalanıyor sonra titriyor ve bayılacak gibi oluyor. Kış mevsiminde sokağa çıkınca derisi pütür pütür oluyor. Soğuk suyla bulaşık yıkayınca elleri kızarıp şişiyor. zanediyoruz soğukla ilgili bir sıkıntı.
CEVAP
Soğuğa karşı vücudu allerjji bir reaksiyon veriyor olabilir. Soğuga maruz kalmaktan sakınması uygun olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!