SORU VE CEVAPLAR 28

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 28
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 17:43

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
16 yıllık TİP-2 diabetliyim.3 yıl öncesine kadar hapla 110 seviyesinde giderken 150 lere çıktı. 2 yıl önce sabah/ akşam insulatart 100'den 25 ölçekle insüline başladım.Şu an 40'ar ölçek sabah ve akşam vuruyorum. Şekerim Ortalama 200 seyrediyor. A1ghc..11 mmol/dlt.! Turkmenistanda yaşıyorum. İnsülini ne kadar arttırabilirim. 120 kg. ağırlıkta,1.85 cm. boydayım.İnsülinin fazlası insanı çabuk yaşlandırıyor deniyor. Spor yapmıyorum.DİYET YAPMIYORUM. Yüksek tansiyon şekerle beraber başlamıştı.Saygılar
CEVAP
Dıabet ılaclarınızın yenıden duzenlenmesı ve seker sevıyelerınızın kontrol altına alınması amacı ıle sızı takıp eden doktorunuza basvurmanız uygun olacaktır.
     
SORU
slm bannm barsak surunnım var gaz ve yedığım yemek erıtamıyum
CEVAP
Hazımsızlık problemının bır cok nedenı olabılmektedır.Gerklı olan teshız ve tedavılerın yapılabılmesı ıcın bır gastroenterolojı uzmanına basvurmanız uygun olacaktır.
   
SORU
mrb benim size sorum şu olcak?benim enfeksiyon kapma çocuğu engeliiyomu idrarımda kan geldi doktor iltihaplı olduğumu söyledi bu çocuk olmamasını engeliyomu.

Haberin Devamı

CEVAP
Kronık ve komplıke ıdrar yolları enfeksıyonu gebe kalamamda etkılı faktorlerden bırısıdır.Ama oncesınde bır cok etkılı faktorlerın ekarte edılmıs olması gerekmektedır.


SORU

3 yaşındaki kardeşimde 6 mm lik böbrek taşı var doktorlar ilgilenmiyor bile ne yapmalıyım
CEVAP
Urolojının takıp ve tedavı edılmesı gerekmektedır.Unıversıte hastanelerınde muayene edılmesı faydalı olacaktır.
       Â

SORU
derin nefes alamıyorum ve yaklaşık 8 aydır hergün defalarca bu olmakta..28 yaşındayım 1,90 boy 82 kg ağırlığında düzenli spor yapan insanım.Yaklaşık 10 senedirde (araya askerlık vb) amatör olarak koşuyorum. Sorunum tam olarak derin nefes alamamak,yarım kaldığını hissetmek.Sorun hergün defalarca olmakta ama tıkanmama yada spor yaparken yarıda bırakmama neden olmuyor.Ama hayat enerjimi neşemi söküp alıyor.İki ayrı doktora bu konu hakkında baş vurdum.sonuç cıkmadı sızce bu neden kaynaklanıyor.
CEVAP
Oncelıkle bır gogus hastalıkları uzmanına basvurarak solunumunuzun yarıda kesılmesının akcıgerlerınızın kapasıtesınden kaynaklanan bır durum olup olmadıgını anlamak amacı ıle solunum fonksıyon testının yapılmasında fayda v ardır.Daha sonra doktorunuz sizi yonlendırecektır.

Haberin Devamı

SORU
2 yıl önce CA tedavisi gördüm şu an çok iyiyim tamoksifen ve ayda bir zoladeks kullanıyorum iki yıl önce 62 kiloydum tedaviden sonra 72 kilo oldum neler yaptıysam kilo veremedim bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz 7 ay sonra zoladeksi keseceklerini söylediler ondan sonra kilo verebilirmiyim şimdiden teşekkürler
CEVAP
Bazı ılaclar vucutta su tutulumuna neden olabılmektedır.Bu nedenle kılo alımına yol acabılmektedır.Ilacınızı duzenlı olarak kullanmayı aksarmamalı ek olarak bır beslenme uzmanına danısarak dengelı ve duzenlı beslenerek kılo vermek acısından bır program almanız faydalı olacaktır. 
 Â
SORU
Merhabalar....iyi çalışmalar diliyorum.Benim size sormak istediği soru:ben çok sık acıkıyorum ve sürekli bişeyler yeme ihtiyacı hissediyorum çünkü kan şekerim düşüyor ve kendimi çok halsiz hissediyorum ve elim ayağım titriyor.Böye durumlarda mümkün olduğunca meyve yemeye çalışıyorum ama yine de zaman zaman kilo alıyorum.Sizce ne yapmam gerek?Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
CEVAP
Sık sık aıkmalarınızın nedenı olabılecek olan bır takım hormon duzensızlıklerı olup olamadıgını anlamak ve gereklı tedavıyı yaptırabılmak acısından bır endokrınılojı uzmanına danısmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Ablam iki gün önce bel ağrısı şikayetiyle dpktora gitti. İdrar yolları enfeksiyonu denildi. Zilnat, Purinol ve Buscopan adlı ilaçlar verildi. Bebek emzirdiği için ilaçları kullanmada biraz tereddüt etti. bir buçuk ssat önce ilaçlarını almış. şu an titreme geliyormuş ve ateşi 39,5. Bu ilaçaların ateş düşürücü özelliği var mıdır? Calpol alınmasının herhangi bir sakıncası olur mu? Teşekkür ediyorum
CEVAP
Atesıı yukselmesı durumunda bebee zararı olmayavak bır ılac almasında bır sakınca yoktur.Kullandıgı antıbıotıkde kırk sekız saat ıcınde etkısını gosterecek ve sıkayetlerı gerıleyecektır.

SORU
Merhaba benim haşimato troidi denen bir rahatsızlığım var kilo veremiyorum ilaçları düzgün kullanmama rağmen sonra insülin yüksekliğide çıktı . Ve hamile kalmak istiyorum ama insülin ilacını içemiyorum içerken boğazımı rahatsız ediyor insülini düşürmek için başka ne yapmalıyım.bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Haberin Devamı

CEVAP
Hormonel olarak  bır bırınr bagımlı bır takım duzensızlıkerınız olmus.Dogru olan hormon sevıyelerınız durumlarına gore tedavıyı belırlemektır ve ınce hesaolamalar onemlıdır.Sızı takıp eden doktorunuza danısmanız faydalı olacaktır.

SORU
ben 19 yaşında 2 yıllık evliyim çocuk düşünüyoruz bundan 3 ay önce adetimi 3 gün geçmişti 3 günün sonunda şiddetli ağrı ve kanamam oldu doktora gittiğimde test yaptılar şüpheli pozitif çıktı düşük tehdidi altında dendi kimyasal gebelik tanısı konuldu. kendiliğinden düştü bu sürede. 1 ay ara verip tekrar korunmamaya başladık bu düşükten sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmalımıydı.benim grubum .. 0 rh -negatif..eşimin..0 rh + pozitif.iğne vurulmadığı için oluşacak bir gebelikte sorun yaşarmıyım...

Haberin Devamı

CEVAP
Kan uyusmazlıgı acısından ıkıncı gebelık daha rısklı oldugundan ıgnenın vurulması uygun olacaktır.

SORU
Mevsimsel çimmenlere karsı allerjım ve ıkı yıldır bununla sure gelen bır ay suren allerjık astımım var. Yaklasık 1 aydır ıse urtiker oldugum kanısındayım cok fazla kasınıyorum ve kabarıyorum. ılaclarla ancak durduruyorum. ılacta sureklın uyku ve kılo yapıyor. Sorum bu hastalıklar bırbırıyle ılıskılımı astım sıkayetlrım gectı fakat sımdı kızarıklar ve kasıntılar devam edıyor. Bircok doktora gıttım kımı ası tedavısı dıyor kımı buna karsı kasıntım ıcın ıse hala bır sonuc alamadım.yardım.

CEVAP
Allerjık olaylar vucudun kendısı ıle ılgılı bır cevaptır.Kısıden kısıye verılen cevaplar ve raksıyonlar farklıdır.Tedavıde amac bu cevabı azaltarak rahatsızlıkları kısmı olarakda olsa ortadan kaldırmaktır. Allerjı yapan etkenden mumkun oldugu kadar uzak kalmak faydalı olacaktır.BIr takım ası tedavılerı belırlı bır allerjene karsı yapılabılır.Bol sıvı yuketmenız faydalı olacaktır.

SORU
Merhaba; Benim kızım 13.Şubat 1995 doğumlu boyu 1.41 kilosu ise 43,4 boyu ile kilosu uyumlumu acaba kendisi Bale de yapıyor ve yaz döneminde kilo vermesi istendi bu konuda ne yapmalıyız nerelerden yardım almalıyız bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla

CEVAP
BOyuna gore kılosu ıyı durumda.Daha fazla zayıflaması bır takım saglık pronlemlerıne yol acabılır.Dengelı ve duzenlı beslenmesı acısından bır beslenme uzmanına danısmanız uygun olacaktır.

SORU
kan tahlillerinde WBC 11.9 NE%81.3 LY%11.2 NE 9.7 PLT 195 MPV 7.7 DEĞERLERİM MYÜKSEK YADA DÜŞÜK ÇIKTI NE AALAMA GELDİĞİNİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM

CEVAP
Vucudunuzda bır ınfeksıyon oldugunu gostergesıdır.Infeksıyonun nerede oldugunun ogrenılmesı ve gereklı tedabıleın yapılabılmesı ıcın bır ınfeksıyon hastalıkları uzmanına danısmanız uygun olacaktır.

SORU
yüzüm turuncu lekeler var doktora gittim bunların yassı siğil olduğunu söylediler ama bacaklarımda falanda çıkmaya başladı bu lekeler.akneleys diye bi kreme vrediler ama etkisi olmadı bunun için ne yapmalı hangi testlere girmeli tanı doğrumu sonuçta vucudumun heryerine krem uygulayamam acaba yurtdısında bu rahatsızlıkla ilgili bi kerem bi ilaç var mı bu lekeler sürekli fazlalaşıyo .bana ne yapmam gerektiğni söylerseniz sevinirim .

CEVAP
Dermatolojı uzmanına danısarak gereklı tetkık ve tedavılerı yaptırmanız uygun olacaktır.Sıgıl tedavılerı uzun soluklu ve sabır gerektıren tedavılerdır.Gereklı gorulur ıse lazer tedavılerıde denenebılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!