SORU VE CEVAPLAR 21

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 21
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 09:58

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
Merhaba ben 29 yaşındayım saçlarımın tamamı beyazladı sürekli boya yapmak zorundayım her ay boya yapmaktan çok sıkıldım saçlarımın siyah çıkma şansı yokmu ne yapmalıym bu durumdan çok rahatsısız ne yapmalıyım düzelme şsnsı yokmu cevabınızı bekliyorum teşekkürler...
CEVAP
Saçlarınızda ki beyazlama öncelikle ailesel olabilir.aynı şekilde kellik de kalıtsal olabiliyor ama mutlaka olacak diye bir şey yok.Ayrıca yoğun bir üzüntü ,stres ve zihni meşgul eden problemler de saç beyazlamasına neden olabilir.Belki çevrenizde de duymuşsunuzdur iki günde saçı bembeyaz olan insanlar var.Kesin Tedavisi maalesef yok.Uzun bir süre aynı kalabilir veya artabilir.Ama önemli olan bunun bir hastalık olmadığını ve size has birşey olmadığını bilmek.bunu kabullenirseniz hayat daha güzel olur.

Haberin Devamı


 
SORU
Dogumkontrol haplari kac yasina kadar kullanilir benim hormonlarim bozuk onun icin kullaniyorum 32 yasindayim doktorum kullanmalisin diyor
CEVAP
Doktorunuzun ongordugu sekilde kullanilabilir.

SORU
Son günlerde çok yaygın olan LİDA yosun kapsülleri hakkında bir sorum olacak sizlere...Bu kapsüllerle sağlıklı bir zayıflama söz konusu olabilir mi?Olumlu olumsuz binlerce görüş ve yorum,yüzlerce kullanıcı deneyimi mevcut şu an.Bu kapsüllerle sağlıklı olarak zayıflamak mümküm müdür?Sağlığımıza vereceği zararlar çok büyük boyutlarda mıdır?Bu konu hakkında biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.....
CEVAP
Lida isimli ürün aslında ülkemizde henüz tam olarak ne Tarım bakanlığı tarafından ne de Sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış değil ve sizinde belirttiğiniz gibi oldukça sağlık adına zararları olduğu ortaya çıkan bir ürün. Üründe bildirilen bitkisel içerik dışında belirtilmeyen zayıflama ilaçlarında bulunan etken maddeler mevcut olduğu belirtilmekte ve bu etken madde olması gerekenden daha fazla miktarda. Ayrıca ürün etken maddelerinin bir kısmı ülkemizde yasaklanan etken maddeler içerisindedir.  Bu ürün kullanımı sonrası fazlasıyla yan etki görülmekte ve onaylanmadan yasaklanması beklenmekte.

SORU 
Kızım 11 yaşında(SMA) hastasıdır.hastahanenizde, ülkemizin veya dünyanın herhangi bir ülkesinin hastahanelerinde ;bu hastalıkla ilgili KÖK HÜCRE uygulaması yapılıyor mu? bizleri aydınlatırsanız çok memnun olurum.NOT:kızım şu anda tekerlekli sandalye ile hayatını iddame etmektedir.okula gidiyor 5. sınıfta okuyor.TEŞEKKÜR EDERİMÇ

Haberin Devamı

CEVAP

 Su anda bilimsel degerliligi kanitlanmis bilgilere sahip degiliz.

 

SORU

MERHABA! BEN 22 YAŞINDA VE 9 AYLIK EVLİ BİR BAYANIM. YAKLAŞIK 7 AY SÜREN BİR İLAÇ TEDAVİSİ GEÇİRDİM(REMERON VE ESLOREX)TEDAVİ BU HAFTA TEDAVİ TAMAMLANDI.ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM.İLAÇLARI BIRAKTIKTAN NE KADAR ZAMAN SONRA HAMİLE KALMAYI DÜŞÜNMELİYİM? YANITLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

CEVAP 

Ä°laclari birakmanizin ardindan kendinizi rahat hissettiginiz anda hamile kalabilirsiniz.

 

SORU

Sabahları kaltığımda kalbim daha hızlı atıyor ve bazen göğsümde ağrı hissediyorum 20yaşındayım

CEVAP

Çarpıntı, kalp atışlarının belirgin şekilde hissedilmesidir. İstirahat halinde normal bir insanın kalp atışı dakikada 60-90 arasında değişir. Fazla çay, kahve ve sigara içilmesi çarpıntı yapabilir. Aşırı endişe ve gerilim de bu durumun bir nedenidir. Güç harcanmasını gerektiren hareketler sırasında kalp atışlarının hızlanması ve fiziksel etkinlikler sonrasında bir süre kalbin hızlı atması olağandır. Ancak nabız düzensizliği ve kalp atım sayısının artması çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Böyle bir durum hissedildiğinde sakince nabız alınmalı ve gerekirse bir doktora başvurulmalıdır.

Haberin Devamı

 

SORU 

3 Şubat 2006 yılında kolestemi açıldı.7 E7lül 2006 ayı!nda kollestomi kapatıldı ve şimdi kollestomi kapatılan yerde fıtık oluştu.Doktorlar ameliyat dedi.Bana yapılacak olan ameliyat nasıl yapılacak?

CEVAP 
Kolostomi açılan yerde fıtıklaÅŸma olması son derece sık rastlanılan bir durum. Özellikle de kesi yerindeÂameliyat sonrası enfeksiyon geliÅŸimi bu riski daha da arttırır. Bu fıtığın onarılması için ameliyat olmanız gerekecek. Bu ameliyat hem açık (geleneksel) hem de laparoskopik (minimal invazif) yöntemle gerçekleÅŸtirilebilir. Hangi yöntemin seçileceÄŸine ise ameliyatınızın sorumluluÄŸunu üstlenecek cerrahın tercihi, deneyimi, sizin beklentileriniz ve ameliyatın gerçekleÅŸtirileceÄŸi merkezin olanakları doÄŸrultusunda hekiminizle birlikte karar vermek akıllıca olacaktır.

Haberin Devamı

Geçmiş olsun dileğimizle.

 

SORU 

 Sayın Hocam; 11.07.2005 tarihinde sectio sonrası bağırsak kesilmesi sonucunda ileostomi ameliyatı geçirdim. yaklaşık 2.5 ay kadar sonra ileostomi kapatılarak normal yaşantıma döndüm. Geçen zamana rağmen bağırsağın çıkarıldığı yer hala ağrı yapıyor. bu ağrılar normlmidir. Bu bölge hala oldukça şiş duruyor. yeni bir gebelik bu operasyonlardan sonra riskli olurmu acaba. şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla

CEVAP

Ameliyatınızın gerçekleştirildiği kesi yerinizin hala ağrıması çok normal olmayabilir. Özelliklede şişlik varsa hekiminizin "fıtık" açısından değerlendirmesi akıllıca olacaktır. Gebeliğin yaratabileceği handikapları da bu görüşme sırasında tartışmak daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

 

SORU

İyi günler.benim sorunum asiri kilo vermem.16 aylik bebegim var ve kendisine hala annesütü veriyorum.cogunlukla tansiyonum düsüyor.bebegimide disleri cürüyor.bana yardimci olursaniz cok sevinirim.saygilarimla

CEVAP

Tansiyon dusuklugunuz muhtemelen kilo vermenize baglidir.ÂBebeginizin dis sagligi ile ilgili olarak da bir dis hekimine muayene ettirmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!