SORU VE CEVAPLAR 16

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 16
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 15:14

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
28 yaşındayım ergenlik dönemimde sivilce sorunum yoktu. Fakat yaklaşık 3 senedir yüzümde özellikle T bölgesinde tek tek sivilceler çıkmaya başladı.Bu durum sürekli devam ediyor.İlaç ve krem kullanmama rağmen hiçbir sonuç almadım. Bu durum beni çok üzüyor.Eşimde bu konudan rahatsız oluyor.Bana bir çözüm yolu önerirseniz sevinirim.tşk.
CEVAP
Sabırlı olun. Daha önce de belirtildiği gibi en etkili tedavi dahi aylarca sürebilir. Hekiminizin size önerdigi tedavi mutlaka akne ile ilgili probleminizin derecesi, aknenin skar bırakan türde olması ve olmaması, sosyal koşullarınız ve tedaviye yönelik uyan önlemlerinizi izlemedeki titizliginiz yakından ilişkilidir. Bu nedenle hekiminizin ve eczacınızın önerilerini yakından izleyin. • Size hekim ya da eczacı tarafından önerilmiş olan tedavi uygulaması için yakınlannızı yönlendirmeyin. Akne tedavisi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. • Ümitsizlige kapılmayın. Unutmayın ki TEDAVİ EDILEMEYECEK AKNE YOKTUR. Dermatoloji uzmanlan probleminizin ciddiyet derecesine uygun olan tedavileri bilmekte ve belli bir sıra içinde uygulamaktadıriar. Bu sırada uygun bir tedavi prosedürünün izlenmesinde uzmanlara yardımcı olun…

Haberin Devamı

SORU
Ergen kişilerin sağlık açısından nasıl giyinmeleri gerektiğini öğrenmek istiyorum.en yakın zamanda soruma cevap verirseniz çok sevinirim.
CEVAP
Rahat ve sportif giysileri tercih edebilirsiniz.

SORU
Çocuklarda gogus buyumesi tehlikeli midir. Erken ergenlik ileriki yaslarda sorun yaratir mi. Tedavisi var mi?
CEVAP
Çocuklarda meme gelisimi 8-9 yasinda baslamaktadir.  Erken donemden kastiniz ne kadar erken?  Sorunuza verilecek cevap buna gore degisecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!