Ellerimizde çatlak olmamasını nasıl sağlarız?

Güncelleme Tarihi:

Ellerimizde çatlak olmamasını nasıl sağlarız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 22:17

Soğuk kış günlerinde ellerimiz kuruyor ve çatlıyor. Peki, ellerimizde çatlak olmamasını nasıl sağlarız. İşte cevabı…

Haberin Devamı

Soğuk kış günlerinde kadın erkek fark etmeden hepimizin elleri kurur ve çatlar. Hepimiz ellerimizin kurumasını önlemek için bir şeyler yaparız. Ellerimizi soğuğa karşı koruyabileceğimiz eldivenler, el çatlak kremleri, zeytinyağlı bakım ürünleri derdinize deva olabilir.

Ellerimizde çatlak olmamasını nasıl sağlarız

Çatlak olmaması için neler yapmalıyız?

Elinizin çatlamaması için ilk olarak yapacağınız şey dışarı çıkarken eldiven kullanmak olacaktır. Eldiven kullandığınızda elleriniz sıcak kalacak ve kurumayacaktır. Yine her şeye deva olan su tüketimidir. Suyu yeterince tüketirsek derimiz kurumayacak ve çatlak oluşmayacaktır. Gece yatarken kullanabileceğimiz zeytinyağlı el kremleri de çatlayan ellerimize çare olabilecek kremler arasında.

Haberin Devamı

En iyi el bakımı nasıl olur?

Ellerimiz hayatımızda en çok kullandığımız organlarımız arasındadır. Onlara belki de gereken değeri veremiyoruz. Onlarında bakıma ihtiyacı var. Özellikle temizlik yaparken ellerine özen göstermezlerse eller kurur ve çatlar. Öncelikle bunu önlemek için eldiven kullanmalılar. Bakımı için de gliserin içeren kremler, zeytinyağlı el kremleri, bitkisel el kremleri kullanmanız sizin yararınıza olur. Özellikle bitkisel el kremleri günümüzde daha çok tercih edilenler arasında. Bunun yanı sıra ellerimizin kurumasının bir diğer nedeni vitamin eksikliğidir. Bundan dolayı oluşan kuruluğu düzeltmek için bol bol meyve tüketilmelidir.

Ellerimizde çatlak olmamasını nasıl sağlarız

Tırnak etlerimiz de zarar görüyor!

Ellerimiz kuruyup çatladığında işin içine bir de tırnak etlerimiz giriyor. Tırnak etlerinin bakımı da çok önemlidir.  Tırnak etlerinin sertleşip çekilmesi kişiye oldukça acı vermektedir. Vitamin eksikliğinden dolayı oluşan sorunların arasına tırnak eti soyulması da girmektedir. Gerekli vitamin takviyesini vücudumuza yaptığımızda sorun ortadan kalkacaktır. Ama bu tür sorunların olmaması için ellerimizi her zaman sıcak tutmakta fayda vardır.

BAKMADAN GEÇME!