Sıkı bir vücuda sahip olmak için 10 etkili öneri

Güncelleme Tarihi:

Sıkı bir vücuda sahip olmak için 10 etkili öneri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 13:50

Düzenli egzersiz ve doğru beslenme programıyla fit bir vücuda kavuşmak mümkün. İşte etkili öneriler...

Haberin Devamı

Herkesin imrenerek bakacağı bir vücuda sahip olmak sandığınız kadar zor değil. Sağlıklı ve doğru belirlenmiş bir beslenme programı yanında iyi bir egzersiz programı ile siz de hayalinizdeki sıkı ve diri vücuda kavuşabilirsiniz. Bazı küçük detayları yaşam biçiminiz haline getirmeli ve hayalinizdeki vücuda kavuşmak için gerekli motivasyona ve sabra sahip olmanız yeterli.

Sıkı bir vücuda sahip olmak için 10 etkili öneri

İŞTE SIKI BİR VÜCUDA SAHİP OLMAK İÇİN 10 ÖNERİ;

1. Disiplinli olun. Sıkı ve güzel bir vücuda sahip olmak için beslenme düzeninde uymanız gereken bazı kurallar koymalısınız. Böylece kaçamak yapma olasılığınızı en aza indirir ve hayalinizdeki vücuda çok daha kısa bir zamanda kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Egzersiz rutininizi belirli aralıklarla değiştirin. Hep aynı egzersiz programını uygulamanız aynı kaslarınızın çalışmasına neden olur. Bu nedenle rutin aralıklarla egzersiz programınızda değişiklikler yapın. Örnegin koşu aktivitenizi yüzme ile değiştirip daha fazla kasınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

3. Sık ve az yemek yiyin. Metabolizmanızın sürekli çalışması ve kan şekerinizin düşmemesi için az ve sık yemek yemek gerekir. Bu şekilde daha çok yağ yakımı gerçekleşeceği için daha fit ve şekilli bir görünüme kavuşabilirsiniz.

4. Kuvvet egzersizlerine ağırlık verin. Dumbeller yardımıyla yapacağınız kuvvet ve ağırlık egzersizleri size daha fazla kalori harcatır ve yağ yakım hızınızı artırmaya yardımcı olur.

Sıkı bir vücuda sahip olmak için 10 etkili öneri

5. Egzersiz aralarında mola vermek vücudunuzun daha koordineli çalışmasına ve daha çok kalori yakmanıza olanak sağlıyor. Örneğin yarım saatlik iki set halinde yapacağınız koşu bir saatlik koşudan daha etkili.

6. Egzersiz programınızı iyi hazırlayın. Birden fazla kas grubunu çalıştıran squat, lunge ve deadlift gibi egzersizlerle kısa zamanda daha fazla kalori yakabilir ve daha fazla kas grubunuzu aynı anda çalıştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

7. Günlük beslenme rutininizi not etmek gün sonunda nasıl beslendiğiniz hakkında size fikir verir. Böylece gereksiz kalorileri hayatınızdan çıkarabilir ve daha bilinçli şekilde beslenebilirsiniz.

Sıkı bir vücuda sahip olmak için 10 etkili öneri

8. Her an egzersiz yapmaya hazır olun. Metroda yürüyen merdivenler yerine basamakları kullanın. Ofiste asansör yerine merdivenleri kullanarak bacak kaslarınızı çalıştırın.

9. Açık havada spor yapmaya gayret gösterin. Vücudumuz dış ortamda ısısını ayarlamak için daha fazla kalori harcar. Bu nedenle dışarıda yapılan sporlar daha etkili sonuçlar sağlayabilir.

10. Düzenli olarak yağ ölçümü yaptırın. Bu size ilerlemeniz hakkında fikir verir ve sağlıklı yaşam konusunda daha planlı hareket etmenizi sağlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!