Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2017 13:08

Sigara insanlığın en büyük bağımlılık problemlerinden biri. Her saniye hayatınızdan çalıyor ve milyonlarca insanın hayatını da acımasızca elinden alıyor. Oysa çözüm sadece karar vermek ve uygulamak kadar basit. Üstelik şimdi elinizin altındaki telefonunuzda bile sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak uygulamalar bulunuyor. Biz de birbirinden yararlı, sağlık dostu  bu uygulamaları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Livestrong MyQuit Coach

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama

Uzmanlar tarafından incelenmiş ve onaylanmış bu iPhone uygulaması size, sigara miktarını kademeli olarak azaltmanıza yardımcı olacak kişiselleştirilmiş bir sigara bırakma planı sunuyor. Bunu dışında uygulamada sigara içmediğinizde ne kadar paranızı kenara koyduğunuzu da takip edebiliyor ve kişisel hedefleriniz doğrultusunda ödül rozetleri kazanabiliyorsunuz. Ancak uygulamanın en fantastik kısmı tüm bu işlemleri Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarınızda paylaşıp, başarınızı herkese duyurabiliyorsunuz. Sosyal anlamda da görünürlük kazandığınızdan takvime bağlı kalma şansınız da otomatik olarak artıyor. Ayrıca uygulamayla livestrong.com’daki çevirimiçi topluluğa bağlanıp, sohbet edebiliyor, çözümü güçlendiren ipuçları ve sağlık bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Ve can alıcı kısım; tamamen ücretsiz.

Stop Smoking

Haberin Devamı

Â

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama

Yale Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre meditasyonun bağımlılığı azaltmak üzerine ciddi etkileri bulunuyor. Tamamen bu araştırma üzerinden ilerleyen bu iPhone uygulaması size bağımlılık stresini azaltmak için tasarlanmış bir meditasyon rehberi sunuyor. Destek ve tavsiye almak için de Facebook, Twitter gibi sosyal mecralara bağlanabiliyorsunuz. Uygulamadaki meditasyon tekniklerinin ilk beş dakikalık oturumu ücretsiz. Daha uzun oturumlar için 0,99 dolar ödemelisiniz.

Quit Smoking

Â

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama

Sigara tiryakiliğinizi diğer kullanıcıların istatistikleriyle karşılaştıran uygulama size özel bir sigara bırakma programı oluşturuyor. Siz de bu sayede kademeli olarak sigara tiryakiliğinizden uzaklaşmış oluyorsunuz. Uygulama Android cihazlar için…

Quit Now

Haberin Devamı

Â

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak 4 uygulama

Android için geliştirilmiş bu uygulama adından da anlaşılacağı üzere sigara alışkanlığınızdan hemen şimdi kurtulmanız için gerekli tüm motive edici istatistikleri sizlerle paylaşıyor. Sigarayı bıraktığınızdan bu yana geçen süreyi, kazandığınız para miktarını, hayatınıza eklediğiniz saatleri sizin için hesaplayıp, size sunuyor. Ayrıca uygulama U.N. Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış ve sağlığınızın giderek iyileştiğine dair verileri de size gösteriyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!