Sigarayı bırakan kazandı

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakan kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 09:56

SAĞLIK Bakanlığı’nın yurt genelinde sigara kullanımının önlenmesi amacıyla düzenlediği 8 bin YTL ödüllü ‘Bırak-Kazan Kampanyası’na bu yıl 69 bin 768 kişi katıldı.

En fazla katılımın 16 bin 20 kişiyle Aydın’ın olduğu kampanyanın asil talihlisi ise Mardinli Abdulkerim Alkan’ın olduğu açıklandı.
Kapalı yerlerde sigara içilmesinin önünü kesen ve 19 Mayıs’ta yürürlüğe konulan 4207 sayılı yasayla başlatılan ‘Dumansız hava sahası’ hareketi ile sigaraya savaş açan Sağlık Bakanlığı, 2 yılda bir düzenlediği ödüllü ‘Bırak-Kazan Kampanyası’nın bu yılki yarışması sonuçlandı. Kampanya için katılımcılar bir sigara bırakma günü belirleyip taahhütname imzalayarak yarışmaya katıldı. En az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş kişilerin başvurabildiği kampanyanın 8 bin YTL’lik ödülü katılımı arttırdı.

1-28 Mayıs 2008 arasında 4 hafta boyunca sigara içmeyeceklerine dair taahhütte bulunanlar 30 Nisan 2008’e kadar başvuru yerleri olarak belirtilen İl Sağlık Müdürlükleri, Sağlık Grup Başkanlıkları, Toplum Sağlığı Merkezleri, devlet hastaneleri sağlık ocaklarına müracaatta bulundu. Bu yıl 69 bin 768 kişi katıldığı kampanyada en fazla katılım ise 16 bin 20 kişiyle Aydın’dan oldu. Başvuru formları, kampanya merkezi tarafından değerlendirilip numaralandırıldı ve noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlendi.

TALİHLİ MARDİN’DEN

Bu yılki asil talihli Mardin’den kampanyaya katılan Abdülkerim Alkan oldu. Kuradan hemen sonra Alkan ile temasa geçen bakanlık yetkilileri kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği tespit edince ödülünü teslim edecek. Aksi halde yedekte bulunan adaylara geçilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!