Sekresyon nedir? Neden olur? Sekseresyon nasıl tedavi edilir?

Güncelleme Tarihi:

Sekresyon nedir Neden olur Sekseresyon nasıl tedavi edilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 00:57

Sekresyon kelimesi dilimizde oldukça fazla karşılaşabileceğiniz kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanları bakımından önemli bir yere sahip olan kelimelerden birisidir. Bu bakımdan sekresyon kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve ne şekilde tedavi edildiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Sekresyon nedir? Neden olur? Sekseresyon nasıl tedavi edilir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Sekresyon kelimesinin genel olarak salgı, salgılanma ve salgılama anlamlarında kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Sekresyon kelimesinin bir tıp terimi olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Vücutta bulunan bazı dokuların düzgün çalışabilmesi için salgının gerekli olduğu söylenebilir. Dokular veya organlar tarafından üretilen salgılar ise sekresyon olarak bilinmektedir.

 Sekresyon Nedir? 

 Sekresyon kelimesi bir tıp terimi olarak kullanılmaktadır. Salgı, salgılanma ve salgılama anlamlarında kullanılmakta olan bir terim olarak ifade edilebilir. Vücutta bulunan bazı dokuların düzgün bir şekilde çalışması için salgı gereklidir. Bu salgılar ise dokular ve organlar tarafından üretilmektedir. Oldukça fazla kullanılmakta olan bir tıp terimi olduğunu söylemek de mümkündür. Sekresyon kelimesinin Fransızca kökenli bir kelime olduğu bilinmektedir. Kelimenin Türkçe anlamının ise salgı olduğunu söylemek mümkündür. 

Haberin Devamı

 Sekresyon Neden Olur? 

 Sekresyon, solunum yoluyla vücuda giren ve istenmeyen maddelerin veya bakterilerin vücuttan uzaklaştırılması için bölgelerin nemlendirilmesine yönelik olarak meydana gelmektedir. Genel olarak ise Antikor, su, protein ve bazı tuzlardan oluştuğunu söylemek mümkün olmaktadır. Akciğerler tarafından üretilirler ve öksürük yoluyla dışarı atıldıkları da söylenebilir. Akciğerlerin hasar görmesi durumunda sekresyon meydana gelmektedir. Sekresyon oluşumu, dokuların bazen hücrelerin yapıp isteyerek veya istem dışı etraf dokulara yaydıkları sıvı ve sıvımsı akıntılar olarak da ifade edilebilmektedir. 

 Sekresyon Nasıl Tedavi Edilir? 

 Sekresyon tedavisi bazı basit yöntemler ile mümkün olabilmektedir. Genel olarak ise tedavisi için antibiyotik ve ilaç kullanımının tercih edildiği de söylenebilir. Sekresyon ciddi bir sağlık problemi değildir. Ancak günlük yaşamı etkileyecek duruma gelmesi halinde bir uzman tarafından tedavi edilmesi gerektiğini söylemek de mümkündür.

  Sekresyon tedavisinde uygulanabilecek olan doğal yöntemlerinde mevcut olduğu söylenebilmektedir. Buhar mukozayı yumuşatıcı bir etkiye sahip olarak bilinmektedir. Siz de su kaynatarak buharından faydalanabilir ve balgamın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Tüketilebilecek bazı karışımların da boğazı yumuşatacağını ve solunum yollarını rahatlatacağını söylemek mümkündür. Genel olarak ise bitki çaylarının büyük fayda sağladığı bilinmektedir. Ihlamur, bal ve limon karışımının da oldukça faydalı olduğu ifade edilebilir. 

 Akciğerlerin sağlığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kişinin kendisini soğuktan koruması ve hastalığın akciğere inmemesi için kendisini koruması gerekmektedir. 

 Böyle durumlarda duş almanın rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Banyo sırasında oluşan buharın da rahatlatıcı bir özelliğinin olduğu söylenebilir. Üstelik tuzlu su ile gargara yapılması da etkili olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Havanın nemlendirilmesi de sekresyon tedavisinde oldukça önemli bir etken olarak ifade edilebilir. Sekresyonun tedavi edilmesi için uygulanabilecek çeşitli yöntemlerin bulunduğunu söylemek de mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!