Şeker ve kalp hastalarına bayram tatlısı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Şeker ve kalp hastalarına bayram tatlısı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 11:17

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Cihangir Uyan, şeker ve kalp hastalarının bayramda ikram edilecek tatlılardan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Bayram ziyaretlerinde hatır için yenilecek tatlıların şeker ve kalp hastalarının sağlıklarını kaybetmesine neden olacağını ifade eden Prof.Dr. Uyan, “Şeker hastası olup, kalp damarlarında problem olan hastalarla, kendilerine bypas yapılan, stent ve balon uygulanan hastaların bayramda kendilerine ikram edilecek tatlılardan uzak durmaları gerekir” dedi.

Yüksek şekerin bypaslı hastalarda bacaktan alınan toplardamarın kısa sürede bozulmasına yol açtığını söyleyen Prof.Dr. Uyan şunları söyledi:

“Yüksek şeker, bypas için bacaktan alınan toplardamarın yanısıra, atardamarların da bozulmasına yol açıyor. Bayramda aşırı tatlı yenilmesiyle ortaya çıkan yüksek şeker, damarın açıklığını bozarak, damarın daralmasına neden olurken, takılan stent ve balonun bozulmasına yol açar. Bu durum hastanın tekrar bypas olmasına, stent ve balon uygulamasına tabi tutulmasına neden olur. O nedenle bayram ziyaretlerinde hatır için yenilecek tatlıların, sağlık sorununa yol açabileceği unutulmamalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!