Sarımsak çiğnemek akciğer kanseri riskini azaltabilir

Güncelleme Tarihi:

Sarımsak çiğnemek akciğer kanseri riskini azaltabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 00:00

Doğal antibiyotiklerden biri olarak bilinen sarımsakla ilgili yapılan bir araştırma dikkat çekti. Çin'de bulunan Jiangsu Provinical Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yaptığı bir araştırmada çiğ sarımsak çiğnemenin, diğer hastalıklarla birlikte akciğer kanserini de önleyebileceğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Uzmanlar sarımsağın içindeki alisin isimli, sarımsağa kokusunu veren sıvı kısımın bu faydayı sağladığını düşünüyor. Bu kimyasal sadece enfalamasyonu önlemiyor ayrıca serbest radikallerin vücuda verdiği zararı da önlüyor. Çin'in araştırması 2003 yılından 2010 yılına kadar 4 bin 500 yetişkin ve 1424 kanser hastasının dataları kontrol edilerek yapıldı. Sonuçlar gösterdi ki sigara içmeyenlerde sık sarımsak tüketimi akciğer kanseri riskini yüzde 44 önlüyor.

İLTİHABI ÖNLÜYOR

Güney Avustralya Üniversitesi'nde daha önce yapılan bir çalışmada da sarımsağın bağırsak tümörlerinin oluşması riskini azalttığını, başka bir çalışma da sarımsağın soğuk algınlığı ve enflamasyonu yani iltihabı önlediğini ortaya koydu. Araştırma Cancer Prevention Research (Kanser önleme araştırmaları) isimli bilimsel dergide yayınlandı.

BAKMADAN GEÇME!