samsun

Güncelleme Tarihi:

samsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 16:40

Samsun'da yolda bulduğu poşet içerisinde paraların sahte çıkması üzerine tutuklanan 47 yaşındaki Dursun Coşkun, çıktığı ilk duruşmada torununun Akdeniz Anemisi olduğunu ve ilik vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mahkeme sanığı 5 bin TL kefaletle serbest bırakınca, Coşkun hasteneye giderek torununa iliğini verdi. Samsun’un Alaçam İlçesi'nde yaşan Kevser (26) ve Namık (32) Kocabaş çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan 2.5 yaşındaki Rabia Kocabaş'a 4 aylıkken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Talasemi hastalığı (Akdeniz Anemisi) teşhisi konuldu.

 

UYGUN İLİK DEDEDE ÇIKTI

 

Küçük çocuğun tedavisi hastanede sürerken geçtiğimiz yıl doktorlar Rabia Kocabaş'a ilik nakli yapılmasına karar verdi. Uygun ilik bulunması için ailede tarama yapıldı. Ve çiftcilik yapan dede Dursun Coşkun'un dokuları torunuyla uyum sağladı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında doktorlar nakil için hazırlıklara başladı. İlik nakli ameliyatının yapılmasına kısa bir süre kala Alaçam İlçesi'nde pazarına giden Dursun Coşkun yerde beyaz bir poşet içerisinde para buldu. İçinde 3 bin TL bulunan parayı Köse Köyü’ndeki evine götüren 8 çocuk babası Coşkun, yakınlarına durumu haber verdi.

 

Haberin Devamı

Parayı muhtara teslim etmek için hazırlandığı sırada Jandarma evine baskın düzenledi. Sahte para olduğu belirlenen 3 bin TL'ye el konulurken Coşkun, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra Cezaevine gönderildi. Coşkun'un cezaevine girmesi nedeniyle torunun ilik nakli ameliyatı da yapılamadı. 75 gün cezaevinde kalan Dursun Coşkun çıkarıldığı ilk duruşmada torunun raporlarıyla beraber durumunu anlattı ve tahliyesini talep etti. Mahkeme Coşkun'un 5 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Kefaleti ödeyip özgür kalan Coşkun, hastaneye giderek ilik naklinin yapılmasını sağladı. 28 Aralık günü Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmada da Dursun Coşkun'a 2 yıl 1 ay hapis ve 2 bin TL para cezası verildi.

 

İLİĞİ HEMEN ALIN DEMİŞTİM


Toruna yeniden hayat veren dede Dursun Coşkun, çok mutlu olduğunu söyleyerek "Torunuma iliğimin uyduğunu söylediklerinde hemen almalarını söyledim. Ancak bir talihsizlik yaşadık. Sahibini bulmak için aldığım para sahte çıkınca beni apar topar cezaevine gönderdiler. Bende mahkemede olanları anlatıp torunumun hastalığını ona ilik vereceğimizi raporlarla belirttim. Serbest kalınca da hemen nakli yaptık. Torum inşallah ilik nakli ile sağlığına kavuşacak. Onun sağlığı bizim için her şeyden önemli. Ameliyat yapıldıktan sonra mahkeme sonuçlandı ve ceza aldım. Bunun içinde Yargıtay'a itiraz ettim" dedi.

Haberin Devamı


Kızının nakil ameliyatının çok başarılı geçtiğini belirten anne Kevser Kocabaş ise, "Kızıma tam uygun ilik bulduk derken talihsizlik yaşadık. Kızım ilik nakli olamayacak diye çok korktum. Ancak sonra kızımın durumunu hakimlere anlattık. Onlarda babamı serbest bıraktı. Kızıma ilik nakli yapıldı. Şimdi tedavisi devam ediyor. İnşallah çocuğum bu hastalıktan kurtulacak" diye konuştu. İşsiz ve bedensel engelli olan Baba Namık Kocabaş ise kızının tekrar sağlığına kavuşacak olmasından çok mutlu olduğunu söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!