Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 09:40

Kadınlar makyaj yaparken makyajın kendisiyle bütünleşmesi için dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bunlardan birisi de saç rengidir.

Haberin Devamı

Saç rengi ve makyaj birbirini iyi bir şekilde tamamlaması gereken unsurdur. Kullandığınız saç rengine olursa olsun makyajınızla uyum göstermiyorsa ortaya kötü bir görüntü çıkmasına sebep olabilirsiniz.

Kadınlar günlük yaşantısında genellikle hafif makyajları tercih ederler. Bu makyajı yaparken saç renginizi de dikkate alırsanız ortaya muhteşem bir makyaj çıkabilir.

KIZIL SAÇ

Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları

Kızıl saç kullanıyorsanız ve koyu ten rengine sahipseniz pembe allığınızı kullanmayı unutmamalısınız. Sarı tonlarında fondötenler ve sarıyla kahverengi arasındaki allıklar kızıl saçlara sahip olan bayanlar için idealdir. Göz makyajında koyu renkli farlar kullanabilirsiniz. Siyah ,kahve ve gri göz kalemleri  tercihleriniz arasında yer alabilir.Kullanabileceğiniz ruj ise bordo, pembe ve kırmızı olabilir. Fakat saç renginizin oldukça iddialı olması durumunda leylak ve toprak renkleri de size gizemli bir hava katacaktır. Kullandığınız koyu mavi renkler cildiniz ve saç tonunuzla oldukça uyumlu olacaktır.

Haberin Devamı

KAHVERENGİ SAÇ

Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları

Kahverengi saçlara sahip olan kadınlar ise ten rengi göz farları, siyah, gümüş rengi ve gri farlar ve buğulu göz makyajı tercih etmelidir. Kahverengi saçlar genelde kullandığı her türlü renk tonuyla uyum halindedir. Fondöten seçiminde ise cildiniz ile uyumlu bir renk seçmeniz gerekmektedir. Doğal bir görünüm sağlamak istiyorsanız burun ve yanak kısmında açık renkli fondöten, yüzünüzün diğer kısımları için koyu renkli fondötenler kullanmalısınız. Ruj tercihinizi de yüzünüzde canlı bir görünüm sağlamak için kayısı tonlarından yana kullanabilirsiniz.

SARI SAÇ

Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları

Haberin Devamı

Sarı saçlara ve beyaz bir tene sahipseniz cildinizin soluk durduğuna şahit olabilirsiniz. Buna engel olmak için fondöten kullanmak yerine bronzlaştıran pudralar kullanmanız sizi daha canlı bir görünüme bürüyecektir. Makyajınızda gri ve pembe gibi pastel tonları tercih etmelisiniz. Göz makyajınızda kahverengi ve gri tonlar sizin vazgeçilmez renkleriniz olmalıdır. Dudağınıza ise pembe tonlarında ruj kullanarak canlı ve güzel bir görüntü yaratabilirsiniz. Pembe tonları haricinde kırmızının tonlarını da kullanabilirsiniz. Teninize uygulayacağınız doğal makyajınızda aydınlatıcılarınız size yardımcı olacaktır. Gözleriniz ön plana çıkacağı için aydınlatıcıyı gözlerinizin iç tarafına ve kaşlarınızın altına kullanarak bakışlarınızı parlak bir hale getirebilirsiniz.

SİYAH SAÇ

Haberin Devamı

Saç rengine göre günlük makyaj tüyoları

Esmer tenli bayanlar da saç rengini siyah kullananlar makyaj yaparken her zaman gözlerini ön plana çıkarmalıdır. Yüz hatlarını belirginleştirmek için toprak renkleri kullanılabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!