Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler Nelerdir? Saç Dökülmesine Hangi Yiyecekler Ve Vitaminler İyi Gelir

Güncelleme Tarihi:

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler Nelerdir Saç Dökülmesine Hangi Yiyecekler Ve Vitaminler İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 15:46

Genetik etkenler ve deri hastalıkları, saç dökülmesinin temel nedenleri arasında yer alıyor. Bunun dışında, yetersiz beslenme ve bazı kozmetik ürünlerin içerisinde yer alan kimyasallar da saçların erken yaşta dökülmesine neden olmaktadır. Bunun önüne geçmek için organik besinlerden hazırlanan karışımlar hazırlanıp saça sürülebilir. Saç dökülmesine iyi gelen yiyecekleri ve vitaminleri derledik.

Haberin Devamı

 Günde 80- 100 saç teli dökülmesi normal kabul edilmektedir. Bundan daha fazla saç teli dökülen kişilerin ise hem beslenmesine hem de kullandığı kozmetik ürünlere dikkat etmesi gerekir.

 Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler Nelerdir?

 Saç Dökülmesine İyi Gelen Yiyecekler

 1- Yumurta

 B12 vitamini bakımından zengin olan yumurtanın sarısı saç dökülmesinin önüne geçer. Deriyi beslediği için saçların çok daha gür çıkmasını sağlar. İçerisinde yüksek oranda kobalt bulunan yumurta, saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı oluyor.

 Yumurtanın sarısını zeytinyağı ile karıştırıp saç tellerini ucuna ve saç derinize sürebilirsiniz. 5 dakika boyunca saç diplerine masaj yaptıktan sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Yumurta sarısı ve zeytinyağından yapılan saç maskesini haftada 3 - 4 gün uyguladığınız takdirde saçlarınız daha hızlı uzayabilir ve eskisinden daha gür çıkabilir.

 2- Karbonat

Haberin Devamı

 Karbonat da saç sağlığı için önerilen besinler arasında yer alıyor. Karbonatın içindeki sodyum, hem saç dökülmesini önler hem de saçların çok daha parlak görünmesini sağlar. Karbonat, yüksek oranda karbon içerdiği için saçların yağlanmasını da önler.

 Karbonat tuz ile karıştırıldıktan sonra saça sürülebilir. Bu şekilde 1 -2 dakika bekletildikten sonra suyla durulanabilir. Karbonatı saç diplerinde fazla bekletmek sağlığa zararlıdır. Bu nedenle en fazla 2 dakika bekletildikten sonra hemen durulanmalıdır. Daha sonra tercihe bağlı olarak başka bir şampuan ya da saç kremiyle saçlar yıkanabilir.

 3- Yoğurt

 E vitamini deposu olan, bunun dışında kalsiyum bakımından da zengin olan yoğurt, saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında yer alıyor. Yoğurda Hindistan cevizi yağı, karbonat ve tuz eklenerek saç maskesi yapılabilir. Tıkanan saç foliküllerini açmak için de saçlara yoğurt sürülebilir.

 4- Havuç:

 Saç dökülmesini önlemek ve daha gür saçlara sahip olmak için daha sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gerekiyor. Bunun için A, B ve K vitamini bakımından zengin olan sebzeler tüketmeniz önerilmektedir. Hem göz hem de saç sağlığına iyi gelen havuç tüketimine ağırlık vermek, daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.

Haberin Devamı

 5- Yeşil Yapraklı Sebzeler

 Başta ıspanak ve karalahana olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler de saç dökülmesine iyi gelen sebzeler arasında yer almaktadır. Uzmanlara göre kepekler de saç dökülmesini hızlandırıyor. Ancak yeşil yapraklı sebzeler kepek oluşumunu önlediği için, saçların çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu nedenle haftada 1 ya da 2 kez ıspanak, pazı ve karalahana gibi sebzelerin tüketilmesi önerilmektedir.

 6- Limon:

 Turunçgillerden biri olan limon da saç maskesi olarak kullanılabilir. Saç tellerine iyi gelen limon saçların daha kolay şekil almasını sağlıyor.

 Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler

 1- D vitamini

 Yeteri kadar D vitamini içeren gıdalardan tüketilmemesi, saçkıran hastalığına sebep olmaktadır. En fazla D vitamini içeren besinler şu şekilde sıralanabilir: Tavuk, börülce, kırmızı et çeşitleri, pırasa, bezelye

Haberin Devamı

 2- A vitamini

 A vitamini saç kırılmalarını önler ve saç derisini besler. Saç kökleri zayıflayan kişilerin kahvaltıda yumurta ve tereyağı tüketmeleri tavsiye edilir.

 3- Folik Asit

 B9 vitamini adıyla da bilinen folik asit, yetişkinlerde saç dökülmesinin önüne geçiyor. Saçların çok daha canlı görünmesini sağlayan folik asit, portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgillerde fazlasıyla bulunur.

BAKMADAN GEÇME!