Rezene çayı nasıl demlenir? Rezene çayının faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Rezene çayı nasıl demlenir Rezene çayının faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 10:38

Anavatanı Akdeniz ve Yakın Doğu olan rezene, balık ve tavuk yemeklerinde, salatalarda güzel koku ve tat verme amaçlı kullanılır. Rezene çayının ise mide-bağırsak rahatsızlıkları, şişkinlik, hazımsızlık ve mide krampları gibi sindirim problemlerinde rahatlatıcı etkisi bulunur. Peki, rezene çayı nasıl demlenir? Rezenenin faydaları neler?

Haberin Devamı

Anason çeşnisinden aromatik bir tada sahip olan rezenenin yaprakları saplı ve tüysüzdür. Bitkinin gövdeleri dik, içleri boş silindir şeklinde ve tüysüzdür. Çiçekler uzun saplı ve bileşik şemsiye durumundadırlar. Meyveleri silindir şeklinde tüysüz ve yeşilimsi esmer renktedir. Tohumları protein ve yağ bakımından zengin bir besi dokuya sahiptir. Daha çok kayalık ve kurak yerlerde yetişir. Rezene bitkisi anne sütünü arttırır. Gaz söktürücüdür. Bebeklerde iştahı açar ve annenin sütüne çok faydalıdır. Peki, rezene çayı nasıl yapılır?

REZENE ÇAYI NASIL DEMLENİR?

2 çay kaşığı rezene tohumu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı bal
Bal (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Rezene çayının hazırlama süresi 15 dakikadır. Çayı hazırlama süresi yaklaşık 5 dakika, pişirme süresi ise 10 dakikadır. Çayı yapmak için kullanacağınız rezene tohumlarını yeterli oranla belirlemek en önemli noktalardan biri. 2 su bardağı rezene çayı için en fazla 4 çay kaşığı rezene tohumu yeterli miktardır. 2 bardak ölçüsündeki su kaynadıktan sonra içerisine ezdiğiniz ve tohum halinde olan rezeneleri eklin. Bir iki dakika da bu şekilde kısık ateşte kaynamasını sürdürün. 5 dakika demlemeye bırakın, sıcakken tüketmeye özen gösterin. Öğlen saatlerinde veya akşam bir bardak tüketebilirsiniz.

REZENE ÇAYININ FAYDALARI

Rezene çayı antioksidan ve C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanmaktan korur.

Karaciğer ve kalp sağlığı arasında bulunan bağlantı sayesinde karaciğer kolestrolünü düzenlemeye yardımcı olur.

Rezene tiroid ve bezelerdeki hormon dengesini düzenleyen progesteron içerir.

Glisemik indeksi düşük olan rezene kan şekerini kontrol altına almaya yardımcı olur.

Rezene çayı iç parazitlerin temizlenmesinde yardımcıdır.

Sindirime olumlu etkisi olan rezene çayının vücudumuzun yediklerinden daha çok verim almasını sağlar, aynı zamanda tokluk seviyesini arttırarak kilo vermeye de yardımcı olur.

Rezene çayı diş eti iltihaplarında temizleyici ve iyileştirici etkileri vardır.

Rezene çayını cildinizdeki akne ve kızarıklık problemleri için kullanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!