Reishi mantarını kimler kullanamaz? Reishi mantarının yan etkileri ve zararları var mıdır?

Güncelleme Tarihi:

Reishi mantarını kimler kullanamaz Reishi mantarının yan etkileri ve zararları var mıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 15:46

Reishi mantarını kronik rahatsızlığı bulunan, düzenli ilaç kullanan ya da ameliyata girecek olan kişilerin kullanması önerilmez. Emziren anneler ya da hamile olan anne adaylarının reishi mantarı tüketmesi tavsiye edilmez. Reishi mantarını kimler kullanamaz? Reishi mantarının yan etkileri ve zararları var mıdır? Sizler için bütün detayları derledik.

Haberin Devamı

Reishi mantarı faydaları ile bilinen bir mantar türüdür ancak faydaları kadar zararları da oldukça fazladır. Bilinen kalıcı bir zararı bulunmayan reishi mantarı bazı durumlarda saç dökülmesi, mide ağrısı ya da iştahsızlık gibi yan etkiler gösterebilir. Özellikle mantar alerjisi olan kişilere tavsiye edilmez.

REİSHİ MANTARINI KİMLER KULLANAMAZ?

Reishi mantarını kan, damar ve kalp rahatsızlıkları olan kişiler kullanamaz. Kan inceltici ilaç tüketen ya da kan pıhtılaşma ilacı kullanan kişilere tavsiye edilmez. Bununla beraber ameliyata girecek ya da yeni ameliyat olacak kişilerin reishi mantarı kullanmaması gerekmektedir. Özellikle mantar ya da reishi mantarı gibi ürünlere hassasiyet duyan kişiler kullanım sonrasında alerjik reaksiyonlar yaşayabilirler. En sık görülen alerjik reaksiyonlardan biri döküntü ve kızarıklıktır.

Reishi mantarı bazı ilaçlarla birlikte kullanılmaması gerekmektedir. Diyabet rahatsızlığı bulunan düzenli olarak diyabet hapı ya da insülin kullanan kişiler reishi mantarı tüketemez. Eğer diyabet rahatsızlığınız var ise doktora danışarak reishi mantarı kullanabilirsiniz. Reishi mantarı aynı zamanda yüksek tansiyon hastaları içinde tavsiye edilmez, reishi mantarı tansiyon hastalarında mide kanaması ya da kan basıncı düşüklüğü gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Reishi mantarı aspirin kullanan ya da antikoagülan alan kişiler için tavsiye edilmeyen bir gıda türüdür. Reishi mantarı birçok farklı formda bulunmaktadır. Ancak mutlaka orjinal ve Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış olan versiyonlarının tüketilmesi gerekmektedir.

REİSHİ MANTARININ YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI VAR MIDIR?

Reishi mantarı her ne kadar birçok hastalık için tercih edilse de faydası olduğu kadar zararı da bulunan bir mantardır. Ancak reishi mantarının kalıcı ve uzun süreli yan etkileri bulunmamaktadır. Reishi mantarının en sık görülen yan etkilerinden biri ise şu şekildedir; 
Saç Dökülmesi
Bulantı
Mide Ağrısı 
Kusma 
Boğazda Şişme
Boğaz Ağrısı
Uykusuzluk 
İştahsızlık

Özellikle kan inceltici ilaç kullanan, kronik kalp rahatsızlığı olan kişilere zararlı olan reishi mantarını cerrahi operasyon geçirecek olan hastaların kullanmaması gerekmektedir. Alerjik yapısı bulunan, hassas bünyeli olan kişilere duyarlılığa sebep olabilir. Özellikle alerjik bünyelerde kırmızı bir döküntüye neden olduğu gözlemlenmiştir. Ağız kuruluğu yapabilmekle beraber boğaz bölgesinde de kuruluk ya da gıcık yapabilmektedir.

Reishi mantarı aynı zamanda da şeker hastaları için önerilmeyen gıdalardan biridir. İlaç ile tüketilmesi halinde tansiyon düşüklüğüne neden olabilir. Ya da düşük tansiyon hastalarında tansiyon yükselmesine sebep olabilir. Hassas ciltli olan kişilerin ya da alerjik cilt yapısına sahip olan kişilerin ise reishi sabunu kullanması önerilmez. Özellikle alerjik ciltlerde reishi mantarı sabunu kızarıklık, kaşıntı, döküntü ya da kabarmalara sebep olabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!