Reflüye İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir? Reflüye Hangi Kuruyemiş Türleri İyi Gelir

Güncelleme Tarihi:

Reflüye İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir Reflüye Hangi Kuruyemiş Türleri İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 15:36

Mide asidinin yemek borusuna doğru yükselmesi ile meydana gelir. Reflü en çok 30-40 yaş aralığındaki nüfusun %30-40’ını etkiler. Şişmanlık, hamilelik, karın içi basıncın artması, genetik yatkınlık gibi durumlar, reflü oluşumunda büyük rol oynar. Peki, reflüye iyi gelen kuruyemişler nelerdir? Reflüye hangi kuruyemiş türleri iyi gelir detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Reflü ataklarını en çok stresin tetiklediği görülür. Mide ve bağırsak sistemini etkileyen bu hastalık beslenme alışkanlıkları ile de ortaya çıkmaktadır.

Reflüye İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir?

Reflü her yaşta ortaya çıkabilen bir mide rahatsızlığı olarak tanınır. Günümüzde bu hastalıktan pek çok kişi şikayetçi olmaktadır. Reflü hastası atakları gün içinde her an ortaya çıkabilmektedir. Ancak çeşitli yiyecekler ve bilinçli beslenme ile bu atakları azaltmak mümkündür. Bu besinlerin başında lifli gıdalar gelmektedir.

Reflü hastalığı, mide asidinin yemek borusuna yükselmesi ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. Birçok kişide görülen reflü, yiyecek seçimleri ile de tetiklenebilir. İlk etapta göğüs kafesi yakınlarında hissedilen yanma hissi ile doktora giden kimseler testlerin yapılması sonucunda reflü tedavisine başlamaktadır. Reflü hastalığı tıbbi yardımla düzene girerken bunun yanı sıra bitkisel destekler ile de iyileştirilebilir. Reflüye iyi gelen pratik atıştırmalıklar arasında kuruyemişler başta gelmektedir. Bunlar ise,

Badem

Fındık

Brezilya fındığı

Kaju fıstığı

Makademya fındığı

Çam fıstığı

Pikan cevizi

Antep fıstığı olmaktadır.

Haberin Devamı

Reflüye Hangi Kuruyemiş Türleri İyi Gelir?

Reflüye iyi gelen gıdalar arasında lif yönünden zengin olan gıdalar başta gelir. r Reflü hastalığından rahatsız olan hastalar lifli gıdaları ve lif yönünden zengin kuruyemişler tercih ederek şikayetlerini azaltabilirler. Lifli gıdaların mideyi rahatlattığı ve kolayca enzimlediği bilinmektedir. Bu sayede reflüyü oluşturan hazımsızlık sorunu da ortaya çıkmaz.

Reflü atakları yaşayan hastaların lifli gıdalar tüketerek oluşacak şikayetleri minimuma indirmesi mümkündür. Bunun yanı sıra reflü hastalarının sindirimi kolay olan yiyecekleri tüketmesi önerilir. Bu anlamda pratik ve lif yönünden zengin olan kuruyemişler ön plana çıkıyor. Badem, yulaf, ceviz, susam, fındık, fıstık gibi kuruyemişlerin Reflüye iyi geldiği bilinmektedir. Reflü hastalarının uzun süre aç kalması yani mideyi boş bırakması önerilmez. Bu durum asitlerin yükselmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla ara öğünler yapılması veya sağlıklı atıştırmalıklar alınması tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Badem: Ara öğünlerde badem tüketen hastalar reflünün etkilerini azaltabilirler. Önemli kuruyemişlerden biri olan badem, E vitamininden zengindir m bununla birlikte mide asitlerini kontrol altına almayı kolaylaştırır. Asitlerin soluk borusuna kadar ulaşmasını engelleyerek rahatsız etmesine izin vermez.

Yulaf: Reflü yanmasına ne iyi gelir sorusuna verilecek cevaplardan biri de yulaftır. Mide asitlerinin dengelemesinde önemli rol oynayan yulaf, reflüsü olan hastaların sık sık tüketeceği bir atıştırmalıktır. Yemek borusunun yanmasını engelleyen yulaf kahvaltıda ve diğer öğünlerde tercih edilebilir. Bununla birlikte sade yulaf tüketmek istemeyenler için yoğurt, süt, salata gibi seçenekler yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Bunların dışında ceviz, keten tohumu, susam, fıstık gibi kuruyemişler tercih edilebilir. Yiyecekler de fazla yağlı ve asitli seçeneklerden uzak durmak gerekir. Bunların yanı sıra stres faktörü de reflüyü tetikleyen ve hastalığın semptomlarını ağır geçmesine neden olan bir etmendir. Sağlıklı bir yaşam için stressiz bir yaşam benimsenmesi önerilir. Daha rahat ortamlarda yer alarak stresten uzak durmak reflü ataklarının bastırılması ve en aza indirilmesi adına önemlidir. Bu atakların geçmesi açısından sağlıklı kuruyemişler de önem teşkil etmektedir. Reflü hastalığından şikayetçi olan kişiler mutlaka beslenmesine ve stresli ortamlardan uzak durmaya özen göstermelidir.

BAKMADAN GEÇME!