PRP ile kendi kanınla gençleş

Güncelleme Tarihi:

PRP ile kendi kanınla gençleş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 15:22

Gençlik aşısı olarak bilinen PRP ile kendi kanınızla vücudunuzun gençleşmesine ve güzelleşmesine yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Trombositten zenginleştirilmiş kan sıvısı olarak da adlandırılan PRP, vücudunuzdan alınan kanın bazı işlemlerden geçirilerek cildinize gençleşmek, tazelenmek ve iyileşmek amacıyla tekrardan enjekte edilmesidir.

PRP ile kendi kanınla gençleş

Vücudunuza enjekte edilen bölgelerdeki kök hücreleri uyarıp aktifleştirerek dokuların yenilenmesine yardımcı olur. Op. Dr Serkan Dinar, PRP tedavisini kan hücrelerini kullanark kök hücrelerine "onar ve yenilen" mesajı olarak tanımlıyor.

PRP NASIL YAPILIR?

PRP için özel bir tüpe kanınız alındıktan sonra kanınız hücrelerine ayrılır. Kanın akıllı hücreler içeren sıvı sarı kısmı ayrıştırılarak zengin plazma hazırlanır. Son olarak da hasarlı cilde enjekte edilir.

Haberin Devamı

PRP ile kendi kanınla gençleş

Yaklaşık 30 dk süren PRP tedavisi isteğe bağlı olarak maske ve krem olarak da hazırlanabilir. Yara izlerinde, saç dökülmelerinde, yüzdeki kırışlıklık ve boşluklarda uygulanan PRP tedavisi uygulandıktan 2,3 gün sonra cildiniz parlamaya ve ışıldamaya başlar. Haftada bir yapılacak 5-6 uygulamadan sonra doktorunuzla görüşüp 6 ayda bir tedaviyi uygulayabilirsiniz.

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?

PRP sadece estetik ve güzellik amaçlı değil aynı zamanda da diz kirençlenmeleri,omuz tendon romatizmaları ve yırtıkları, erken yaşta ortya çıkan kıkırdak hasarlanmaları ve sporcu tendinitleri gibi rahatsızlıklar içinde uygulanmaktadır.

PRP'NİN YAN ETKİSİ VAR MI?

PRP tedavisinin herhangi bir yan etkisinin olmadığını belirten Doç.Dr Cengiz Bahadır, "Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir ağrı ve şişme yapabilir. Bu etki 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur. Bu durumda buz uygulama ve basit ağrı kesiciler kullanılabilir."diyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!