Prostata iyi gelen bitkiler nelerdir? Prostata iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Prostata iyi gelen bitkiler nelerdir Prostata iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 03:35

Prostata iyi gelen bitkiler içerisinde; nar, biber, brokoli, kiraz, çilek, papaya, erik, karpuz, mango, kavun, kivi ve üzüm gibi bitkiler yer almaktadır. Prostata iyi gelen bitkiler hakkında bilgi sunmak okurlar adına yardımcı olacaktır. İşte prostata iyi gelen bitkiler ve bitki çayları.

Haberin Devamı

Prostat; erkeklerin idrar kesesinin çıkış bölümünde bulunan ve idrar kanallarını saran bezdir. Bununla beraber alkali yapılı olup süte benzeyen beyaz renkli salgı üretmektedir. Bu salgı; meninin yaklaşık olarak yüzde 30'unu oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra vajinadaki asidik ortamın bazik yapısıyla nötr bir hale gelerek, spermlerin daha uzun zamanlı olarak canlı kalmasına destek olur. Prostat; sfinkter kaslarıyla mesanenin ağzını sıkarak, idrar kaçırmayı engeller. Bununla beraber spermlerin korunmasında görevlidir. Prostat; erkek üreme sisteminin önemli bir parçasıdır. Erkekler adına oldukça önemli olan prostata karşı oldukça iyi olan bitkiler söz konusudur. Aynı zamanda bitki çayı içerek prostatın sağlığı korunabilir.

Prostata İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Prostata iyi gelen bitkiler içerisinde bir tür palmiye ağacı olan ve cüce palmiye şeklinde bilinen bitki yer almaktadır. Prostat tedavisi adına en fazla kullanılan bitki olarak da belirtilebilir.

Nar; prostat adına oldukça önemli faydalara sahip bir bitkidir. Bunun yanı sıra potasyum, magnezyum, folat ve B grubu vitaminlerinin dışında en zengin antioksidan kaynağı olarak tanımlanabilir. Erkek üreme sağlığı adına sperm sayısını ve kalitesini arttıran nar, prostat kanserine neden olan hücrelerin yayılmasını önleyen özelliğe sahiptir.

Brokoli; prostata iyi gelen bir diğer önemli bitkidir. Brokoli kullanıp hazırlanan prostat kürü, prostat sağlığı adına faydalıdır. 1 litre kaynayan su içerisine 250 gram brokoli atıp 5 dakika kadar haşlaması sağlanmalıdır. Ilıyan brokoli, süzülmelidir. Süzülen su ise ise üç ayrı parçaya bölünerek aç karna üç öğün tüketilmelidir. Geriye kalan brokoliler ise salata içerisinde tüketilebilir. Brokoli kürü tüketildikten minimum yarım saat sonra yemek yemesi tavsiye edilir.

Domates, yapılan araştırmalara göre prostat için önemli bir bitki olarak belirtilmiştir. Bununla beraber domates tüketen bireylerin, prostat ile alakalı hastalıklara daha az yakalandığını göstermiştir. Antioksidan ve likopen içeriği ile mevsiminde kabuğunu soymadan domatesin tüketilmesi, prostat tedavisi adına önemli bir tercihtir.

Haberin Devamı

Prostat hastaları adına soya fasulyesi, PSA düzeyini yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Bununla birlikte soya fasulyesinin prostat adına faydalı olduğu belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Prostat adına en önemli mineral; selenyum mineralidir. Selenyum, en çok sarımsak içerisinde yer alır. Sarımsak tüketilmesi prostat kanseri ile savaşmanın en etkili yolları içerisinde bulunmaktadır. Çayı, tazesi veya pişmişi bolca tüketilerek antioksidan ve antibiyotik özelliklerinden yararlanılabilir.

Prostata İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Prostata iyi gelen bitki çayları ve tarifleri aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

- Sarı Kantaron Çayı: Yarım kilo kadar sarı kantaron, 8 litre kadar kaynayan suyun içine atılarak 40 dakika boyunca kaynatılmaktadır. Kaynayan karışım ise süzülerek; sabah, öğle, akşam yemeklerinden minimum bir saat önce aç karna tüketilmelidir.

- Yeşil Çay: Yeşil çay uzun senelerden beri antioksidan kaynağı şeklinde tüketilmektedir. Vücuttaki zararlı maddelerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırmaktadır. Kalp hastalıklarını ve böbrek taşı oluşumunu önleyen yeşil çay, prostat adına da önemlidir.

- Prostat Çayı: Mazı Yaprağı, at kestanesi, tam açılmayan servi kozalağı, ardıç tohumu, ısırgan otu, maydanoz, ayrık otu kökü, ökse otu ve ısırgan otu bitkileri 2 litre su ile kaynatılarak demlenir. Gün içerisinde 5 bardak aç karna öğünlerden önce tüketilmelidir.

Haberin Devamı

Prostata iyi gelen bitkiler tüketilmeden önce alanında uzman bir hekime danışmak önemlidir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!