Prof. Dr. Hasan Tanyeri’ne ABD’den onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Hasan Tanyeri’ne ABD’den onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 17:03

Prof. Dr. Hasan Tanyeri, Amerikan Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Akademisi Onur Ödülü’ne layık görüldü. Tanyeri, bu ödülü Türkiye’den alan ilk ve tek kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı oldu.

Haberin Devamı

Halen Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Tanyeri, ABD’de 10 yıl çalıştıktan sonra 2000’de Türkiye’ye dönmüştü.
12 bin üyesi bulunan akademinin 17 yıldır aktif üyesi olan Tanyeri’ye bu ödül, kuruma yayın, sunum ve komite faaliyetleri gibi bilimsel etkinliklere yaptığı katkılardan ötürü verildi.

 

PROF. DR. HASAN TANYERİ KİMDİR?

 

Hasan Tanyeri, tıp ve uzmanlık eğitimlerini Türkiye’de aldıktan sonra 1992-1994 yılları arasında Amerikan Sağlık Bilimleri Enstitüsü araştırma bursuyla UCLA Tıp Fakültesi Los Angeles California’da iç kulakta denge organı üzerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1994-1995 yılları arasında New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde genel cerrahi, 1995-1996 yılları arasında New York Lenox Hill Hastanesi’nde kulak burun boğaz ihtisasını tamamladı. 1996-1998 yılları arasında Rush Presbyterian St. Luke Tıp Merkezi’nde baş boyun cerrahisi, burun ve sinüs hastalıkları üzerine üst ihtisas yaptı. 1999- 2000 yılları arasında İllinois Tıp Fakültesi, Rush Presbyterian St. Luke Tıp Merkezi’nde ve Edgewater Hastanesi’nde çalıştı. Rush Üniversitesi’nde  her yıl düzenlenen kulak burun boğazda ileri cerrahi teknikler konulu kursta 1998-2001 yılları arasında öğretim görevlisi olarak görev aldı. Burun ve sinüs hastalıkları, horlama, obstrüktif uyku apnesi tanı ve cerrahi tedavisi özel ilgi alanları.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!