Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlığınız için yürüyüş yapın”

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlığınız için yürüyüş yapın”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 09:41

Prof. Dr. Canan Karatay Aydın'da katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarıyla buluştu. Her açıklamasıyla olay yaratan Canan Karatay yürüyüş tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Aydın’ın Didim ilçesin de gerçekleştirilen ‘Tales’ buluşması etkinlikleri kapsamın da Milet Antik kente gelen Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlığınız için yürüyüş yapın” dedi.

BÜTÜN MEDENİYETLERİN VE FELSEFENİN BAŞLADIĞI BİR BÖLGEDEYİZ

Milet Antik kent arenasın da düzenlenen Tales buluşmasına konuşmacı olarak katılan eşi Prof. Dr. Ali Karatay ile Prof. Dr. Ayşe Berkman Prof. Dr. Alp Eden, Prof. Dr. David Pıerce ve Prof. Dr. Betül Tanbay’ında yer aldığı toplantıya da katılan Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamasın da toplantının önemine değindi.

Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlığınız için yürüyüş yapın”



Prof. Dr Canan Karatay, açıklamasın da, “Gençlerin aydınlanması için bu tür ekinliklere ihtiyaç var. Geçmiş tarihimiz de çok önemlidir. Bütün medeniyetlerin ve felsefenin başladığı bir bölgedeyiz. Felsefe ile bilimin öncüsü olarak adlandırılan Miletli Tales için doğduğu ve öldüğü yerdeyiz. Bilim camiasının içinde olduğu etkinliklere katılımın artırılması yönünde çaba harcanmalı ve özellikle öğrenciler teşvik edilmelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YETKİLİLER DOĞAL YOL GÜZERGAHLARI OLUŞTURMALI

Bir turizm bölgesi olan Didim’de sadece yaz mevsiminin hareketli geçtiği, turizmin çeşitlendirilmesi ve kısa olan turizm sezonun uzatılmasına yönelik havaların da en ideal olduğu sonbahar kış ve ilkbaharda sağlık için yürüyüşler her zaman için önerildiğini ifade eden Karatay, bakir olan kıyı sahilleri, dağ ve makilik alanlar ile ören yerlere yetkililerce doğal yol güzergâhları oluşturulup sağlık için yürüyüş yapılması gerektiğini belirtti.

Tatil için Didim’e geldiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, Didim’in doğal yapısı muhafaza ettiği sürece değeri daha da artacağını sözlerine ekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!