Sık oje sürmek tırnakları nasıl etkiler?

Güncelleme Tarihi:

Sık oje sürmek tırnakları nasıl etkiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 14:23

Oje, pek çok kadının en büyük tutkuları arasında gelmekte. Rengarenk ojeler elleri daha bakımlı gösterirken sık oje sürmek tırnakları nasıl etkiler? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Dış görünüş ve bakımlarına oldukça dikkat eden kadınlar,sürekli göz önünde olan el ve tırnak bakımına ekstra vakit ayırmaktalar. Bakımlı el ve tırnağın göstergesi olan oje, rengarenk seçenekleri ile tırnakları süslemekte. Peki,  aralıksız olarak tekrarlanan oje sürme işleminden tırnaklar nasıl etkileniyor? Yapılan araştırmalar, kadınların tutkusu oje için hiç de iyi şeyler söylemiyor hatta tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

Sık oje sürmek tırnakları nasıl etkiler

Sık oje sürmenin tırnağa etkileri

Sık oje süren ve tazeleyen kadınların tırnaklarında, havasızlık sonucu sararmalar ve enfeksiyonlar meydana gelmektedir. Ojenin yanında kullanılan takma tırnaklar durumu daha da vahim hale getirmekte. Güneş ışığından yoksun kalan ve havasız kalan tırnaklar, sararmanın yanında zayıflama, kabuklaşma ve çabuk kırılma gibi eğilimler göstermektedir. Bunun yanında ojeler ‘’flalet ve formaldehit’’ adlı kanserojen madde içermektedir. Rengarenk ojelerdeki oldukça fazla olan bu toksin maddeler;  vücut tarafından emilerek karaciğerde birikmekte ve çeşitli hastalıkların tetiklenmesine sebep olmaktadır. Ayrıca oje çıkarmak için kullanılan asetonlar sinir sistemi ve solunum sistemine zarar vermektedir.

Haberin Devamı

Vazgeçilmez alışkanlıklar arasında yer alan oje kullanımında tırnaklar en az 2-3 gün ojesiz kalmalı ve dinlendirilmelidir. Bunun yanında oje, havadar bir alanda sürülmelidir. Bu şekilde solunum sistemindeki tahribat en aza indirilecektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!