Obeziteye çözüm

Güncelleme Tarihi:

Obeziteye çözüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2007 00:00

Kadıköy Şifa Hastanesi'nde uygulanan Mide Balonu tedavisi, diyetin sonuç vermediği hastalarda tercih ediliyor. Endoskopik yöntemle, cerrahi girişim ve genel anesteziye gerek olmadan kısa sürede takılıp çıkarılan Mide Balonu ile, 20-30 kilogram zayıflama gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Kadıköy Åžifa Hastanesi'nde 8 yıldır kullanılan Mide Balonu tedavisi, ileri derecede ÅŸiÅŸman insanlarda operasyona gerek olmadan endoskopik olarak uygulanıyor. Gözetim altındaki bir diyet programına raÄŸmen kilo veremeyen hastaların tedavisi için tasarlanan Mide Balonu yöntemi, altı aylık uygulama sonunda 20-30 kilogram zayıflatıyor.Â

Kadıköy Şifa Hastanesi'nden Op. Dr. Levent Eminoğlu, Mide Balonu yöntemiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu tedavi Türkiye' de yaklaşık 10 yıldır uygulanıyor. Biz 8 yıldır yapıyoruz. Yaklaşık 25 yıl önce Dr.Debakey tarafından, kalp operasyonundan önce hastayı zayıflatmak amacıyla tasarlanmıştır. Türkiye'de kadınlarda daha fazla olmak üzere erişkinlerin yaklaşık %30'unda obezite var. Mide Balonu obezite için geçici fakat etkili bir yöntem. Balon içerideyken karın içi basıncını arttırıcı, ıkınma gerektiren ağır sportif aktivitelerden uzak durulmalıdır. Balon çıkarıldıktan sonra ise hastanın yeme disiplinine bağlı kalması gerekiyor, çünkü bu tedavinin kalıcı etkisi yok."

/images/100/0x0/55eaf711f018fbb8f8a22585

Haberin Devamı

Op.Dr. Eminoğlu; ağrısız, genel anestezi uygulanmadan yapılan Mide Balonu yönteminde, %96 oranında başarı elde edildiğini belirtiyor ve uygulama ile sonraki aşamayı şöyle açıklıyor: "Midenin içine ameliyatsız olarak silikon balon yerleştirilmesi esasına dayanan tedavi, hacim etkisi ile doygunluk ve tokluk hissi sağlıyor. Mide asidinin etkilemediği medikal silikondan yapılan balon, 500-700 cc. serum fizyolojik ile şişiriliyor. Genel anestezi uygulanmadan endoskopik yöntemle 15-20 dk süren işlemden sonra hasta, 2-3 saat içinde evine gidebiliyor. Altı ay sonra yine endoskopik olarak çıkarılan balon sayesinde, ortalama 20-30 kg zayıflama sağlanıyor."

Ayrıntılı Bilgi İçin:0216-542 55 55
 www.kadikoysifa.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!