O canım tırnaklarınız neden kırılıyor?

Güncelleme Tarihi:

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 13:54

Tırnaklarınız zayıf ve kırılgansa bu vücudunuzdaki önemli vitamin ve minerallerin eksik olduğunun bir işareti olabilir. Bu nedenle dışarıdan alacağınız günlük vitamin takviyeleri kırılmalar için iyi bir çözümdür. Bunun dışında beslenme düzeninize biotin içerikli yiyecekleri eklemek de tırnaklarınızı güçlendirir.

Haberin Devamı

B7 vitamini ve H vitamini olarak da bilinen biotin, yumurta, fındık, bakliyat, tam tahıl, muz ve mantar gibi gıdalarda bulunur. Diyetinize bu gıdaları eklemek tırnaklarınızı güçlendirir. Siz bu gibi destek yöntemlerle tırnaklarınızı güvence altına alın, diğer yandan tırnaklarınızı nelerin zedeleyebileceğine birlikte bir bakalım.

Protein eksiklikleri

Protein sadece kaslarınız için iyi değildir. Yeterince protein almamak kırılgan tırnaklara sahip olmanıza neden olabilir. Bu nedenle protein açısından zengin gıdalar tırnaklarınız için iyi besin kaynaklarıdır. Tırnaklarınızın protein ihtiyacını karşılamak için bol bol balık, tavuk, yağsız sığır eti, yumurta, fasulye ve yağsız süt tüketin.

Tepeden Tırnağa İndirimli Güzellik ve Bakım Fırsatları

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor

Susuzluk

Haberin Devamı

Susuz kalmak tüm vücudunuz için kötüdür. Tüm sisteminizi etkileyen susuzluk zayıf tırnakların da en önemli sebeplerinden biridir. Tırnaklarınıza iyi bakmak için günde yaklaşık dokuz bardak su için ve dehidrasyonu önleyin.

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor

Nemsiz kalmak

Tırnaklarınız sadece içeriden neme ihtiyaç duymaz, dışarıdan da destek ister. Bunun için gün içinde iyi bir nemlendiriciyi ellerinize yedirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle ellerinizi yıkadıktan sonra süreceğiniz nemlendirici tırnaklarınıza çok iyi gelecektir.

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor

Suyla fazla haşır neşir olmak

Su içmek tırnaklarınıza iyi geliyor. Ancak tırnaklarınızı çok fazla su içerisinde tutmak onların katmanlarına zarar verir. Bu nedenle temizlik yaparken ya da bulaşık yıkarken ellerinize mutlaka eldiven geçirin. Aksi halde suya maruz kalan tırnaklarınız kurur ve bu da kolayca kırılmasına neden olur.

Haberin Devamı

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor

Çok fazla oje sürmek

Ojesiz gezmezsiniz biliyoruz ama ojenin uzun süre tırnaklarınızın üstünde kalması da onların kurumasına ve kırılmasına neden olur. Bu nedenle aynı ojeyi tırnaklarınızda beş günden fazla tutmamalı ve manikür arasında nefes almasını sağlamalısınız.

O canım tırnaklarınız neden kırılıyor

Yazmak

Tırnaklarınızın tüm gün telefon ekranına ya da bilgisayarınızın klavyesine vururken çıkardığı sesi duyuyorsunuz değil mi? İşte bu ses tırnaklarınızın her bir vuruşunuzda darbe aldığı anlamına gelir ve onlara zarar verir. Bu nedenle ya tırnaklarınızı kısaltın ya da tırnağınıza darbe yapmayacak şekilde bir yazma şekli geliştirin.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!