No Touch Lazer Nedir?

Güncelleme Tarihi:

No Touch Lazer Nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 16:27

No Touch Lazer – göze dokunulmadan, temas olmadan yapılan uygulamadır.

Haberin Devamı

No Touch Lazer Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Notouch lazer , göz yapısı uygun olan miyop, hipermetrop ve astigmatlara uygulanabilir.Dr. Berkant Bozdağ, ekranlı araçların yaygın kullanımı nedeniyle göz bozukluklarının daha genç yaşlarda ortaya çıktığını ve özellikle yüksek miyopiye daha çok rastlandığını ifade etti.

No Touch Lazer Uygulaması Nasıl Yapılıyor?

No Touch Laser uygulaması damla anestezisi ile yapılır. Lazer cihazından çıkan ışınlarla göze doğrudan uygulama yapılır. Hastanın lazer cihazından çıkan yeşil ışığa bakması gerekmektedir.

No Touch Laser İşlemi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Genellikle işlemden sonra gözlerin kapatılması gerekmez, hasta iki gözünü de açık tutarak evine gidebilir. Genellikle ilk 2 gün yanma, batma olur, 3. günde şikayetlerin geçmesi beklenir. Hastaya reçete edilecek ilaçlarla bu sürecin daha konforlu geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Notouch Sonrası Görme Ne zaman Netleşir?

Dr. Berkant Bozdağ, Notouch Lazer sonrası 4. güne kadar bulanıklık yaşanabileceğini söyledi. Genellikle 5. günden itibaren netlik artmaya başlar ve bilgisayar, araç kullanma gibi rutin işler yapılabilir. Görsel netlik 1. aya kadar giderek artar.

Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dr.Berkant Bozdağ, işlem sonrasında reçete edilen göz damlalarının düzenli kullanılmasına dikkat çekti. UV ışıktan mümkün olduğunca gözlerin korunması konusunda hassas davranılmalı ve gün ışığının keskin olduğu saatlerde güneş gözlüğü kullanılmasına özen gösterilmelidir.Göze 1 hafta su değdirilmemeli ve uygulamadan hemen sonra araç sürülmemelidir.

Notouch Lazer Kimler İçin Uygundur?

18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Göz numaralarının durduğuna emin olmak gerekir. Bunun için son 6 ay içerisinde göz derecelerinin artmaması gerekir.

Detaylı muayenede ve klinik testlerde göz yapısının uygun olması gerekir. Tüm bu şartlar sağlandıktan uygulama gerçekleştirilebilir.

Dr. Berkant Bozdağ, Notouch lazerin ileri yaşlarda gelişebilecek katarakt gibi başka göz operasyonlarına engel olmadığını söyledi.

İLANDIR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!