Nemlendirici Sivilce Yapar Mı? Yüz Nemlendirici Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Nemlendirici Sivilce Yapar Mı Yüz Nemlendirici Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:33

Cildin daha sağlıklı görünmesi için kullanılan birtakım kremler bulunmaktadır. Bu kremlerin başında herkesin evinde yer alan nemlendirici özelliğe sahip olan bakım kremleri gelmektedir. Soğuktan, sıcaktan ya da başka bir nedenden dolayı gerginleşen kuruyan cilt için nemlendiriciler bir hayat kurtaran olarak ifade edilmektedir. Peki, nemlendirici sivilce yapar mı? Yüz nemlendirici sivilce çıkarır mı? İşte, nemlendiricilerin sivilce oluşumuna olan katkıları hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Nemlendirici kremler cilt üzerinde faydası bulunan bakım malzemelerinden biri olmaktadır. Bu kremler çeşitli özellikleri bünyesinde barındıran pek çok seçeneği bulunan popüler ürünler arasında belirtilmektedir. 

 Nemlendirici Sivilce Yapar mı? 

 Nemlendirici kremler başta olmak üzere pek çok bakım ürünün yanlış kullanımı sonucu cilt üzerinde istenmeyen durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kullanılacak ürünlerin özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir. Nemlendirici kremler cilde uygulanmadan önce cildin yağ ve kirden arındırılması gerekmektedir. Aksi taktirde temiz olmayan yani gözeneklerin kapalı olduğu bu durumda cilde nemlendirici uygulamak sivilce oluşumuna neden olabilmektedir. Cilt için gereken temizlik yapıldıktan sonra nemlendirici krem sürmek sivilce oluşmasına neden olmamaktadır. 

Haberin Devamı

 Cilt tipine uygun olan temizleyiciler kullanılarak cildin temizliğinin yapılması mümkün olmaktadır. kuru, hassas yada sivilceye eğilimli bir cilt tipine sahipseniz bu durumlara uygun olan temizleyici malzemelerinin tercih edilmesi gerekmektedir. Nemlendirici kremler cilde uygulanırken nazik hareketlerle uygulama yapılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. 

 Yüz Nemlendiricisi Sivilce Çıkarır mı? 

 Cilt tipine uygun olmayan ve temiz olmayan bir cilde nemlendirici krem uygulanması tavsiye edilmemektedir. Nemlendirici kremlerin işe yarayabilmesi için cilde nüfuz etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle nemlendirici krem uygulanmadan önce cildin temizliğinin yapılmış olması şart olmaktadır. 

 Kişilerin sahip oldukları cilt tiplerine uygun olan nemlendiricileri tercih etmeleri gerekmektedir. Karma, yağlı ya da sivilceli bir cilt için farklı özelliklere sahip olan nemlendirici yüz kremleri bulunmaktadır. Aşırı yağlanma sivilce problemlerini beraberinde getirdiği için sivilce olan cilde bu hususlar dikkate alınarak bakım kremi tercihinin yapılması gerekmektedir. Sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilt için cilt temizliğine önem verilmesi son derece önemli olmaktadır. Cilt temizliğinin düzenli yapılması yüzdeki gözeneklerin küçülerek azalmasına destek olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!