Nadir görülen böbrek tümöründen kapalı ameliyatla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Nadir görülen böbrek tümöründen kapalı ameliyatla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 12:00

Elazığ'da yaşayan 53 yaşındaki Ayşe Demirbağ, nadir görülen böbrek ve üreter tümöründen kapalı ameliyat yöntemiyle kurtuldu. Demirbağ, aylarca mide bulantısı ve kusma yaşadı.

Haberin Devamı

Böbrek ve üreter tümörü hastalığına yakalanan Ayşe Demirbağ, 2 yıl boyunca hastalığına çare bulunmadığı için kemoterapi gördü. Daha sonra başka bir hastaneye başvuran Ayşe Demirbağ, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür tarafından kapalı ameliyat yöntemiyle böbrek ve üreter tümöründen kurtularak sağlığına kavuştu.

Nadir görülen böbrek tümöründen kapalı ameliyatla kurtuldu

AYAĞA BİLE KALKAMIYORDU

2 yıl boyunca kemoterapi gördüğünü dile getiren Ayşe Demirbağ, "Böbreğimde tümör vardı. Kimse çare bulamadı. Medical Park Hastanesinde hastalığıma çare bulundu. Hastalığım boyunca ayağa kalkamıyordum. Ne yersem kusuyordum. Şuan rahatlıkla gezebiliyorum" dedi.

Nadir görülen böbrek tümöründen kapalı ameliyatla kurtuldu

Haberin Devamı

2 YIL KEMOTERAPİ GÖRDÜ

Kapalı ameliyat (Laparoskopik nefroüreterektomi) tekniği ile ameliyatı yapan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür, "Ayşe Demirbağ 2 yıl önce üreter ve sağ böbrek tümörü tanısıyla başka bir hastanede ameliyatı deneniyor. Fakat ameliyatı yapamıyorlar. Daha sonra 2 yıl boyunca kemoterapi görüyor. Bu arada hasta bazı sıkıntılar yaşıyor. Hastamız idrarında kanama, bulantı kusma, yürüyemeyecek hale gelmiş. Hastamız birçok hekimi gezmiş ve birçok yere başvurmuş ama hastalığına bir çare bulunamamış. Yakınları, hastaya öldü gözüyle bakarken bize danıştı. Biz hastamızın filmlerini değerlendirdik. Onkoloji doktorumuzla beraber bir konsey yaptık ve hastayı ameliyat yapmaya karar verdik. Çünkü 2 yıl kemoterapi almasına rağmen tümörü aktifti. Laparoskopik nefroüreterektomi tekniği ile 6 saat süren bir ameliyat sonunda hastamızı tümöründen kurtardık ve sağlığına kavuşturduk. Şimdi hastamız çok iyi durumda. Üreter tümörleri çok nadir görünen ve cerrahisi zor tümörlerdir. Hastamız sağlığına kavuştu ve artık taburcu etmemiz kaldı" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!