Migren sandı gözleri karardı tümör çıktı

Güncelleme Tarihi:

Migren sandı gözleri karardı tümör çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:58

51 yaşındaki Figen Kavun bir anda gözleri görmemeye başladı. Migren yüzünden baş ağrısı çektiğini zanneden Kavun'un görme yetisini kaybetmesinin ardından ise gerçek ortaya çıktı. Kadın hastanın beyninde tümör tespit edildi. Tümör belirtileri ise uzunca bir süre migren zannedildi.

Haberin Devamı

Figen Kavun, Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibi tarafından yapılan endoskopik hipofiz tümörü ameliyatından sonra görmeye başlayarak kısa sürede sağlığına kavuştu.

KALICI GÖRME KAYBINDAN KURTULDU

Sivas’ta yaşayan 5 çocuk annesi Figen Kavun, ani görme kaybı nedeniyle gece yarısı Memorial Kayseri Hastanesi’ne ulaştırıldı. Beynindeki göz sinirine baskı yapan hipofiz bezi tümörünün içe doğru kanaması nedeniyle gözleri görmüyordu. Kavun, Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibi tarafından acil ameliyata aldı. Kapalı yöntemle sadece burundan girilerek gerçekleştirilen ameliyat sonrası Figen Kavun hemen tekrar görmeye başladı.

BAŞ AĞRILARINI MİGREN SANDI

Figen Kavun hastalık süreci ile ilgili şunları belirtti: Uzun süredir şiddetli baş ağrısı yaşıyordum. Doktorlar migrenden kaynaklandığını söylüyordu. Ancak yapılan tetkiklerin ardından beynimde tümör olduğu ortaya çıktı. Acilen ameliyat olmam gerekiyordu. Aniden dünyam karardı ve görememeye başladım. Doktorum vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra hayatım yeniden aydınlandı.” dedi.

Haberin Devamı

GEÇ KALMADAN TEDAVİ EDİLMİŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Doç. Dr. Göçmez, hastanın ameliyat öncesinde iki gözünde birden artarak devam eden görme kaybının olduğunu ifade ederek, “Hastamızın sağ göz kaslarında felç durumu da ortaya çıkmıştı. Ameliyat sadece burundan girilerek yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren kapalı beyin tümörü ameliyatı sayesinde tümör burun deliğinden alındı. Endoskop yardımıyla yapılan bu ameliyatlarda risk faktörü azalıyor. İyileşme süresinin kısaldığı endoskopik yöntem hasta açısından da gayet konforlu şekilde gerçekleşiyor” diye konuştu.

BAŞ AĞRISI UYKUDAN UYANDIRIYORSA DİKKAT!

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, kronik baş ağrısı olan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ağrının karakterinde değişiklik olması, ağrının uykudan uyandırması, ağrı şiddetinin daha da artması ve sabaha doğru fazlalaşması tümörün önemli bir belirtisidir. Beyin tümörünün belirtisi olan bu karakteristik ağrı, bu yönleriyle migren ağrısından ayırt edilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Migren sandı gözleri karardı tümör çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!