Menopoza iyi gelen bitkiler nelerdir? Menopoza iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Menopoza iyi gelen bitkiler nelerdir Menopoza iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:43

Menopoz dönemi, her kadının mutlaka yaşadığı ve zorlu olan süreçlerden biri olarak tanımlanır. Bu dönem süresince kadınlarda terleme, ateş basması, ruhsal durumda iniş ve çıkışların olması, stres ve sinirli olma durumu gibi pek çok durum meydana gelebilir. Bazı kadınlar bu dönemi daha erken yaşta yaşayabilirken bazıları ise daha ileriki yaşlarda yaşayabilir. Bunların yanı sıra her kadın bu dönemi farklı zorluk derecesi ile yaşamaktadır. Ağır geçirilen menopoz dönemlerinde doktorun önerdiği tedavi yollarını uygulamada ve doğru beslenmede olan katkı payı oldukça büyüktür. Menopoz için iyi gelen bitkiler nelerdir? Menopoz döneminde tüketilebilecek ve fayda sağlayacak olan çaylar ve tarifleri nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Menopoz, kadınların hayatında belli bir dönemde kendini gösteren ve kişiden kişiye belirtilerde farklılık gösteren bir süreçtir.

 Menopoza İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Menopozun kadınlara olan etkileri günlük hayatlarını doğrudan etkiler. Bu dönemin hafif ve en az can yakıcı şekilde atlatılabilmesi adına bazı yollar ve tedavi yöntemleri niteliğinde olan bitkisel tarifler uygulanmaktadır. Bazı çaylar ve tüketilmesi gereken bitkiler menopoza katkıda bulunmaktadır. Menopoza iyi gelen bitkiler aşağıdaki gibidir:

  1. Hayıt, dozunda kullanılmalıdır ve bazı ilaçlar ile tepkimeye neden olabilir. Bu bitkinin hormon açısından desteği oldukça büyüktür.
  2. Karayılan Otu, ani gelen ateş basmalarına iyi gelir ve diğer hastalıklara karşı da katkıları bulunur. Depresyon bu hastalıklardan biri olarak bilinir. Ancak bazı hastalıklar olduğu zaman bu bitki kullanılmamalıdır. Doktor önerdiği takdirde kullanımı daha doğru olacaktır.
  3. Şerbetçi Otu, adet sancıları için de kullanılır. Yatıştırıcı etkisi bulunan bu bitki menopoz döneminde de tercih edilir.
  4. Melisa, depresyon ve menopoz dönemi için kullanılabilir. Oldukça güvenlidir ve küçük yaşta olan çocuklar için bile kullanılabilir.
  5. Japonsarmaşığı Kökü, ateş basmalarında ve gece terlemelerinde kullanılan bir bitkidir. Ruh hali değişikliklerini de kontrol altına almada yardımcıdır.
  6. Takke Çiçeği, dikkat eksikliği gibi durumların yanı sıra menopoz döneminde de kullanıldığı bilinir. Ani ruh hali değişmesi ve aniden gelen ateşlerin önüne geçer ve bu durumları kolay bir şekilde atlatmada fayda sağlar.

 Menopoza İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri Nelerdir?

 Menopoz döneminde kullanılacak olan bitkilerin çaylar ve tarifleri aşağıdaki gibidir:

  1. Aslan Kulağı, çay formunda tüketilebilen bir bitkidir. 1 çay kaşığı kadar kurutulmuş aslan kulağını 1 buçuk su bardağına eklenir ve demlenmeye bırakılır. Tansiyon düşüklüğü yaşayan kişilerde çok tercih edilmemelidir.
  2. Hint kuşkonmazı, çayı da yapılabilen bir bitki olmasının yanı sıra bu bitki gece terlemesi ve ani olan ateş basmalarının önüne geçer. Kurutulmuş olan köklerden çay yapılabilir, içerisine tarçın eklenip kullanılabilir.
  3. Adaçayı, aşırı terlemeye iyi gelen ve dolayısıyla gecelerin hafif geçmesine fayda sağlayan destekleyici bir çayır. Kaygı ve stresi azaltmaya da fayda sağlar. 1 çay kaşığına kaynamış su eklendikten sonra tüketilmesi doğru olur.
  4. Rezene Çayı, regl dönemine iyi geldiği gibi menopoz dönemine de büyük katkısı vardır. Ani ateş basmasını ve şişkinliği azaltır. Bir bardak kadar suya yaklaşık 2 çay kaşığı rezene eklendikten sonra çay hazır hale gelir. Biraz dinlendikten sonra tüketilmesi doğru olacaktır.
  5. Papatya Çayı, sakinleştirici ve ağrı kesici yönü bulunan bu çay, 3 tane papatyaya eklenen su süzüldükten sonra kullanılır. Günde 2 defa alınmalıdır ve belirli aralıklar ile tüketilmelidir.
  6. Melisa Çayı, rahatlatmaya ve ödem atmaya fayda sağlar. 1 su bardağı kaynar su içerisine küçük kaşık ile ufalanan melisa konulur. Sonrasında 10 dakika kadar bekletilir, süzülür ve tüketilir. Bu işlem gün içerisinde 3 kere tekrar edilmelidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!