Meme ameliyatından sonra emzirme

Güncelleme Tarihi:

Meme ameliyatından sonra emzirme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 15:58

Emzirmenin çocuk sağlığına olan olumlu etkisini bilmeyen yok. Estetik ameliyatlarının artmasıyla gündeme gelen en önemli sorulardan biri meme ameliyatı yaptıran bir annenin emzirip emziremeyeceği...

Haberin Devamı

Günümüzde estetik amaçlı meme ameliyatları çok daha sık yapılmaktadır. Bu ameliyatları geçirmiş kişilerin emzirip emziremeyeceği yapılan ameliyatın türüne ve uygulanan tekniğe bağlıdır.

Meme ameliyatından sonra emzirme

Meme küçültme ameliyatından sonra

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Dr. Alper Mumcu küçültme ameliyatlarında ise hem süt üreten meme dokusu, hem bu sütü meme ucuna taşıyan kanallar hem de sütü meme ucundan dışarıya atan kısımlar zarar görebileceğini belirtiyor. Özellikle meme ucunun yerinin değiştirildiği ameliyatlar sonrasında emzirme mümkün olmayabilir. Ancak emzirme potansiyeline zarar vermeyen teknikler kullanılarak yapılabilen küçültme operasyonları da mevcuttur.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Kutlu Sevin ise günümüzde meme küçültmede en geçerli yöntemlerden biri olan "inferior pedikül" yöntemini uyguluyor. Bu metodda, meme başı halkası, uç kısmı ve süt kanallarının bir kısmı korunabiliyor.

Ameliyat sonrasında meme altında ters T şeklinde bir iz kalacağını belirten Kutlu, bu izin çok az kalması için gereken tüm tedbirler alındığını söylüyor. Ancak her insanda yara iyileşmesi ve doku faktörleri, ten rengi farklı olduğundan oluşacak izin miktarını önceden kestirmek mümkün değil.

Meme ameliyatından sonra emzirme

Sonuç olarak meme küçültme ameliyatından sonra ileride emzirme mümkün olmayabiliyor.Bu yüzden bebeğin beslenmesi için başka çözümler kullanılmakta.

Meme büyütme ameliyatından sonra

Meme büyütme ameliyatında genelikle meme dokusu zarar görmez.Uygulama meme altı oluğu koltuk altı veya göbekten yapıldığı için süt bezlerine dokunulmaz ve süt kanalları etkilenmez. Aynı zamanda silikon protezin anne ve bebek açısından sağlığı olumsuz etkilemiyor.

BAKMADAN GEÇME!