Medikal el ve ayak bakımı

Güncelleme Tarihi:

Medikal el ve ayak bakımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 15:20

Yoğun çalışma ortamında çeşitli sebeplerle yıpranan el ve ayakların bakımı hem estetik açıdan hem de sağlık açısından önem kazanır. Kışın dar ve kapalı ayakkabılarla sıkıştırılan ayaklarda, şekil bozukluğu, topuklarda kalınlaşma, nasır, topuk çatlamaları, tırnak mantarı ve hayatı çekilmez hale getiren tırnak batmaları çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır.

Haberin Devamı

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Songül Özcan, medikal olarak yapılan el ve ayak bakımını anlattı. 

El ve ayaklar oluşan bu problemlerden medikal bakım ile kurtulunabileceği gibi olumsuzluklar da ortaya çıkmadan önlenebilinir.

Medikal el ve ayak bakımı; tırnak batması, nasır, mantar, topuk kalınlaşması gibi sağlık  problemleri eğitimli uzman tarafından steril özel aletler kullanılarak çözüm üreten bir yöntemdir.

 

Medikal el ve ayak bakımı

 

Ellerin içinde oluşan nasırlar, tırnakların doğru kesilmesi, tırnak kenarında bulunan fazla dokuların zarar görmeden temizlenmesi işlemleri hijyen ortamda uzman tarafından yapılarak  hem estetik hem de sağlıklı bir sonuç alınır.

Haberin Devamı

Ayaklarda su kullanılmadan yapılan bu işlemlerde, özellikle tırnak batmasında, cerrahi yöntem  kullanmadan tırnağın kendi yatağında uzaması sağlanır. Düzenli yapılan bakımlarda tırnak doğru kesilerek tırnağın yeniden batması engellenir.

Özellikle erkeklerde sık görülen tırnak batması, nereye başvurulacağının bilinmemesinden ötürü ciddi ağrılara ve sağlık sorunlarına sebebiyet verir. Cerrahi yönteme başvurmadan önce medikal ayak bakımı ile hastalar sağlığına kavuşur.

 

Medikal el ve ayak bakımı

 

Topuklarda ve tırnaklarda kalınlaşma, nasır gibi problemlerde düzenli olarak yapılan medikal bakımlar, bu rahatsızlıkların çözümünün ve tekrarlanmamalarının en güvenli yöntemlerinden biridir.

Bu iş için özel eğitim almış uzmanlar tarafından yapılan bu uygulama ile tüm yükümüzü taşıyan el ve ayaklarımıza iyi bakalım.

 

doktorsitesi.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
                                                                                                                      

BAKMADAN GEÇME!