Mantar Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır? El,ayak, Ağız Ve Dildeki Mantarın Bulaşma Yolları Ve Süresi

Güncelleme Tarihi:

Mantar Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır El,ayak, Ağız Ve Dildeki Mantarın Bulaşma Yolları Ve Süresi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:34

Yaygın olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan biri olarak mantar hastalığı bulunmaktadır. Bir enfeksiyon hastalığı olması ile beraber ayrıca bulaşıcı olup olmadığı da önemli bir yer taşıyor. Peki, mantar bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? El, ayak, ağız ve dildeki mantarın bulaşma yolları ve süresi üzerinden merak edilen genel bilgiler.

Haberin Devamı

Mantar hastalığı tıp dilinde aynı zamanda mikoz olarak da ifade edilir. Özellikle tek hücreli mantarların sebep olduğu bir tür enfeksiyon hastalığıdır. Deride enfeksiyonlara sebep olan birçok değişik mantar türü ile birlikte bu hastalık meydana gelir. Tabii aynı zamanda bu hastalığın bulaşıcı olup olmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. 

 Mantar Bulaşıcı mı? 

 Birçok farklı mantar türü ile birlikte mantar hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Özellikle ciddi bir rahatsızlık olmasının yanı sıra, günlük yaşamı da olumsuz yönde etkileyen hastalıklardan biridir. Bu sebepten dolayı böyle bir rahatsızlık ile karşı karşıya kalındığında mutlaka uzman bir doktora görünmek önemli husustur. Üstelik bunun yanı sıra dişinin önemli olduğunu öne çıkarmak gerekir. Çünkü direkt olarak farklı yöntemler üzerinden ulaşan önemli hastalıklar içerisinde yer alır. Özellikle bazı mantar türleri o kadar bulaşıcıdır ki, kalabalık ortamda birden fazla kişiye hızlı şekilde etki edebilir. 

Haberin Devamı

 Mantar Nasıl Bulaşır?

 Mantar hastalığı konusunda en çok merak edilen konular içerisinde nasıl bulaştığı geliyor. Bu doğrultuda deri temas yoluyla direkt olarak bulaşabilen ciddi hastalıklar içerisinde yer alır. Aynı zamanda ortak şekilde kullanılan ve çocuklarda meydana gelen mantar enfeksiyonları, okul ortamında çok yaygın şekilde bulaşma durumunu yaratmaktadır. O yüzden kısacası temas yoluyla doğrudan bulaşan en önemli hastalıklardan biridir. Böyle durumlar için önlem almak ve hijyeni ön planda tutmak en önemli husus olarak öne çıkar. Aksi takdirde özellikle yüksek bulaşıcılığı bulunan pek çok mantar türü hastalığı, kalabalık ortamlarda hızlı şekilde yayılma özelliği gösterir. 

 El, Ayak, Ağız ve Dildeki Mantarın Bulaşma Yolları ve Süresi 

 Mantarlar genel olarak el ve ayak ile beraber ağız ya da dil üzerinden ortaya çıkabilmektedir. Bu bölgelerde meydana gelen mantar hastalıkları, hızlı bir şekilde bulaşır. Özellikle deri teması ile birlikte, aynı zamanda farklı eşyaların ortak biçimde kullanılması üzerinden bulaşma özelliği gösterir. Genel olarak ise 1 ya da 2 hafta içerisinde kuluçka dönemi ile birlikte etkisini gösterebileceğini söylemek mümkün. Tabii mantar türüne bağlı olarak bu durum 1 aya kadar da yine bulaşma etkisini göstermektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!