Kudret narı nedir? Faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Kudret narı nedir Faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 19:12

Kudret narı nedir sorusunun yanıtı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Tropik bir bitki olan kudret narının saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Peki, Kudret narı nedir? Faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Kudret narı, ya da bilinin bir diğer ismiyle "bitter melon" tropik bir bitkidir. Anavatanı Hindistan olan kudret narının pek çok hastalığa olumlu etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık hastalıkları, viral enfeksiyonlar (aids-herpes gibi), diyabet, kolesterol yüksekliği ve kanser tedavisinde kullanılmaktadır.

DİYABETE KARŞI ETKİLİ: İnsülin üreten beta hücrelerini korumakta, insülinin etkisini arttırmaktadır ve kan şekerini düşürmeye yardımcıdır.

KANSERE KARŞI BİRE BİR: Laboratuvar çalışmalarında lösemi, lenfoma, meme kanseri, prostat kanseri, baş-boyun kanserleri, mesane kanserinde etkili olduğu ve kanser hücrelerini öldürdüğü görülmüştür. Yani tümöre adeta kalkan oluşturuyor ve büyümesini engelliyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIR: Ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık, hazımsızlık gibi hastalıkların iyileşmesinde etkilidir. Öte yandan bağırsaklarda oluşan tembellikleri giderir.

Haberin Devamı

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR: İçeriğinde protein ve e vitamini bulunduğu için bağışıklık sitemini güçlendiriyor.

CİLDE KARŞI DA YARARLI: Yaralar, egzama, çıban, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

ÖNEMLİ UYARI

Bu bitkinin aşırı kullanımı karaciğer hastalarında toksik etki yaratabilir, özellikle insülin kullanan hastalarda kan şekerini aşırı düşürebilir, hamileler ve çocuklar kullanmamalıdır. Özellikle çekirdeklerinin etrafındaki kırmızı zar tüketilmemelidir. Unutmayınız ki hastalığınız her ne olursa olsun kudret narını ve tüm alternatif tıp yöntemlerini kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

BAKMADAN GEÇME!