Koltuk altındaki aşırı terleme nasıl tedavi edilir?

Güncelleme Tarihi:

Koltuk altındaki aşırı terleme nasıl tedavi edilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 12:50

Giysilerin koltuk altlarında ki ıslaklık kötü bir görüntü oluşturur ve bazen koku oluşumunu da beraberinde getirir bu çoğu insanın başlıca şikayetlerinden biridir.

Haberin Devamı

Koltuk altı terleme nedenleri?

Koltuk altı terlemesi, terlemeyi ayarlayan sempatik sistemlerdeki ayar bozukluğundan meydana gelen bir sorundur. Sempatik sistemlerin normal fonksiyonlarının artması buna neden olur. Aşırı koltuk altı terlemesinin nedeni belli değildir. Bu durumu başlatan ve artıran nedenler vardır. Bunlar aşırı sıcaklık, acı ve baharatlı yemekler, aşırı stres ve heyecan durumları; biri ile bakışmak, karşılıklı konuşmak, sunum yapmak, sınav ve iş görüşmesi gibi birçok durum da aşırı terleme görülür ve buna engel olamayız. Terlemenin geçmesi için bu ortamlardan çıkmamız gerekir.

Koltuk altındaki aşırı terleme nasıl tedavi edilir

Koltuk altı terlemeyi önleme yolları

Haberin Devamı

Aşırı koltuk altı terlemesinde birçok tedavi uygulanır fakat bazı cerrahi müdahaleler dışında hiçbiri kalıcı değildir. Bunun için terlemeyi azaltıcı ve bir süreliğine durduran terleme önleyici ürünler kullanılmaktadır. Terleme önleyici kremler, roll-on ve deodorantlar başlıca ter önleyiciler arasındadır. Bu ürünler belirli bir süre terlemeyi önleyerek kişilere kısa süreliğine de olsa daha rahat ve iyi bir his bırakır.

Koltuk altındaki aşırı terleme nasıl tedavi edilir

Aşırı terlemede tedavi seçenekleri

Temizlik, kullanılan kozmetik ürünleri ve diğer seçeneklerle geçmeyen aşırı terleme durumunda tıbbi tedaviye başvurulmaktadır.  Uzman dermatologlar kontoründe aşırı terlemede, terlemenin altında yatan sebepler araştırılmaktadır. Birtakım hastalıklar aşırı terlemeye sebep olmaktadır. Bu nedenle etkin hastalık tedavi edilmektedir. Bir sebebe bağlı olmadan gelişen aşırı terlemede; terleme önleyici kremler, iyonoforez tedavisi, ter sinirleri üzerine uygulanan Botulinum toksin tedavisi ve son olarak ter bezlerinin alındığı cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!