Kollarınızı inceltmek için 9 öneri

Güncelleme Tarihi:

Kollarınızı inceltmek için 9 öneri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 10:45

Sarkık kollar birçok kadının kabusu... Siz de kısa kollu giymekten çekinir hale geldiyseniz bahara kadar kollarınızı forma kavuşturacak 9 önerimizi uygulamaya şimdiden başlayın.

Haberin Devamı

Kollardaki sarkık görüntü birçok kişi için büyük bir sorun. Özellikle havalar ısınmaya başladığı zaman, kısa kollu kıyafetler gardıroptan çıkınca akla ilk gelen soru "Kollarımı nasıl inceltip sıkılaştırabilirim?" oluyor.

Düzenli egzersizle birlikte bahara mükemmel bir şekilde hazır olabilirsiniz. Egzersizin yanı sıra sağlıklı beslenmek de bu konuda çok önemlidir. Böylece yaptığınız hareketlerin etkisi daha fazla olur ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirsiniz.

Hayalinizdeki sıkı kollara kavuşmak için 9 öneri:

1. Kardiyo

İnce kollara sahip olabilmenin ilk sırrı vücut yağını azaltmaktır. Kardiyo ile daha fazla kalori harcarsınız ve böylece vücuttaki yağlardan daha kolay kurtulabilirsiniz. En iyi kardiyo egzersizleri tempolu yürüyüş, koşma, bisiklete binmedir. Bölgesel egzersizler eğer kardiyo ile birlikte yapılırsa daha iyi sonuç alınır. Haftada en az iki kez kardiyo yapmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Â

Kollarınızı inceltmek için 9 öneri

2. Yüzmek

Vücudun her bölgesini mükemmel şekilde çalıştıran bir spordur. Kollarınızı aktif bir şekilde kullanacağız bu sporda kollarınızdaki değişimi gözle görülür bir şekilde fark edebilirsiniz.

3. Pilates

Pilates sıkılaştırıcı bir egzersiz türüdür. Pilates lastiği ile yaptığınız hareketlerle birlikte kollarınızı daha sıkı bir hale getirebilirsiniz.

4. Şınav

Kolları güçlendiren en önemli ve etkili hareketlerden biri de şınavdır. Şınav çekmek ilk başta biraz zor olduğu için set sayılarına azdan başlayın, her gün artırarak devam edin. Farkı mutlaka göreceksiniz.

Kollarınızı inceltmek için 9 öneri

5. Ağırlık egzersizleri

Kollarınızı kuvvetlendirirken dambıllardan mutlaka yararlanmalısınız. Eğer dambıl yoksa ağırlık olarak pet şişelerinden de faydalanabilirsiniz. Ağırlık ile yaptığınız egzersizler bölgesel incelmede oldukça etkilidir. İki set halinde 30'ar defa indirip kaldırın.

Haberin Devamı

6. Sandalye hareketi

Sandalyenin ön kısmından aşağıya inilerek, yere oturur gibi durarak eller sandalyede kalarak destek alınır. Daha sonra kol desteğiyle birlikte yukarı doğru kalkılır, tekrar oturur gibi aşağıya inilir. 20'şer defadan 2 set halinde tekrarlayabilirsiniz.

7. Makas hareketi

Kolay ve eğlenceli hareketlerden biri olan makas ile kollarınızdaki yağlardan kurtulabilirsiniz. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açtıktan sonra sağ ve sol kolunuzu V olacak şekilde uzatın. Hareketi 3 set 20 tekrar yapabilirsiniz.

8. Daireler

Kollarınızla daireler çizerek başlayın. İsterseniz ağırlık da kullanabilirsiniz. 50 kere öne doğru, 50 kere de arkaya doğru hareketi tekrarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kollarınızı inceltmek için 9 öneri

9. Tenis

Tüm vücut kaslarını çalıştıran tenise kollarınızı şekle sokmak için başlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!