Kola Sivilce Yapar Mı? Şekersiz Ve Şekerli Kola İçmek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Kola Sivilce Yapar Mı Şekersiz Ve Şekerli Kola İçmek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:25

Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin dikkat ettiği en önemli husus beslenme alışkanlıkları olmaktadır. Bu nedenle bu kişiler yediği ve içtiği her şeye özen göstermektedir. Ergenlik yıllarında cilt sorunları ile daha sık karşılaşılmaktadır. Bu sorunlardan biri de sivilce olmaktadır. Peki, kola sivilce yapar mı? Şekersiz ve şekerli kola içmek sivilce çıkarır mı? İşte, kola içmenin sivilceye neden olup olmadığı hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Kola, asitli ve şekerli bir içecek olmaktadır. İnsanlar tarafından sevilerek tüketilen kolanın sanılanın aksine sivilce oluşumuna bir etkisi bulunmamaktadır. 

 Kola Sivilce Yapar mı? 

 Sağlıklı beslenmek sağlıklı bir cilde sahip olmanın ön koşulu olarak belirtilmektedir. Ancak hormonlar, çevresel faktörler, çeşitli hastalıklar ve bazı yiyeceklerin de cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Özellikle ergenlik yıllarında ortaya çıkan sivilcelerin yağlı yiyeceklerden kaynaklandığı ileri sürülse de bu duruma neden olan ana faktör hormonlar olarak ifade edilmektedir. 

 Gazlı içeceklerin sivilceye neden olmadığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Sivilce oluşumunu destekleyen en önemli faktörün cilt yağlanması olduğu belirtilmektedir. Bu sorun kişinin biyolojik bünyesinden kaynaklı bir durum olmaktadır. Bu nedenle kola yada diğer gazlı içecekler akneye yol açmamaktadır.

Haberin Devamı

  Şekersiz ve Şekerli Kola İçmek Sivilce Çıkarır mı? 

 Hormonlar sivilce oluşumuna neden olan etmenlerin başında yer almakla birlikte bazı beslenme alışkanlıkları da sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Bu gıdaların başında çikolata, dondurma, kızartmalar, hazır gıdalar gibi pek çok besini saymak mümkün olmaktadır. Bu besinlerin aşırı tüketilmesi durumunda ciltte yağlanma olacağı için sivilce oluşumu da meydana gelmektedir.

  Şekersiz ve şekerli kola tüketmenin sivilce oluşumuna neden olmadığı belirtilmektedir. Sağlıklı bir cilt için bol bol su tüketmek gerekmektedir. Bunun yanında bol bol meyve ve sebze tüketilmesi önerilmektedir. İşlenmiş ve kızartılmış hazır gıdalardan uzak durulması tavsiye edilmektedir. Uzmanlar yoğurt tüketiminin cilde iyi geldiğini bunun yanında balık gibi protein oranı fazla olan besinlerin tüketilmesinin cildi sağlıklı bir görünüme kavuşturduğu belirtilmektedir. Sorunlu bir cilt için önce bir uzmana başvurmalı ve daha sonra uzman tavsiyesi doğrultusunda beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerekmektedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!